Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

LastPass komt met familie-abonnement, verhoogt prijzen

Password manager LastPass heeft een familie-abonnement aangekondigd. Voor 48 dollar per jaar kunnen gezinnen of teams van maximaal zes personen hun wachtwoorden veilig opslaan en met elkaar delen. Concurrent 1Password heeft al langer zo’n abonnement.

Naast de nieuwe gezinsformule heeft LastPass ook zijn andere abonnementen aangepast. De prijs van een individueel premium-abonnement gaat van 12 naar 24 dollar per jaar en de gratis variant wordt beperkt.

Nog steeds een van de goedkoopste opties

Hoewel de prijs is verhoogd, is LastPass nog steeds goedkoper dan veel concurrenten. 1Password vraagt 36 dollar per jaar voor een individueel abonnement en 60 dollar per jaar voor een gezinsabonnement. Gebruikers zijn onaangenaam verrast en uiten onder andere op de Facebook-pagina van de dienst hun ongenoegen. Het bedrijf zegt dat de verhoogde prijs nodig is om de investering in nieuwe functies te verantwoorden en de veiligheid hoog te houden.

Klik/tap voor groter.

Gratis versie beperkt

Gebruikers van de gratis versie hebben niet langer toegang tot de ’emergency’ functie van LastPass. Hiermee kunnen vertrouwde contacten zorgen dat je weer toegang krijgt tot je gegevens als je het hoofdwachtwoord vergeten bent. Ook de mogelijkheid om bestanden te delen wordt voor niet-betalende gebruikers geschrapt. Toch biedt LastPass nog steeds een van de meest complete gratis varianten. De password manager werkt bijvoorbeeld zonder betaling op meerdere apparaten, dat is bij 1Password niet het geval.

LastPass zal nu van veel gebruikers het voordeel van de twijfel krijgen, maar niet als de prijs onaangekondigd omhoog blijft vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LastPass komt met familie-abonnement, verhoogt prijzen
Sluiten