Imre
Imre Nieuws 20 augustus 2017

Apple houdt onschuld voor onoplettende automobilisten vol

Apple houdt vol dat het geen schuld heeft aan mensen die door een iPhone auto-ongelukken veroorzaken. Dat zegt het bedrijf tegen het hooggerechtshof van Amerika, het Supreme Court. Eerder dit jaar klaagde Julio Ceja Apple aan.

Ceja vindt dat Apple winst boven veiligheid verkiest door gebruikers niet van hun iPhone af te sluiten als zij gaan rijden. Ceja zegt dat hij door Apple in een auto-ongeluk is gekomen. Hij kwam met een iPhone-gebruiker in botsing.

Apple gaat niet mee

Apple gaat niet mee in die redenatie. Het is volgens het bedrijf uit Californië de fout van de bestuurder als zij niet goed omgaan met een in principe veilige iPhone. De schuld krijgen omdat ze alleen het apparaat maken is oneerlijk, zo vindt Apple.

Rechter oordeelde al eerder in ‘ iPhone auto-ongeluk’-zaak

Veel kans lijkt Ceja niet te hebben. Een rechter in Texas oordeelde in een soortgelijke zaak een paar dagen geleden nog in het voordeel van Apple. “Je geeft ook geen koks de schuld voor eetverslaving of de alcoholproducenten voor alcoholverslaving. De keuze om de aandacht op de iPhone te vestigen in plaats van op de weg is de reden dat hier gewonden zijn gevallen”, aldus de rechter.

Rijden met een smartphone in de auto is de laatste tijd een hot topic. Eerder oordeelde een rechter in Nederland nog dat een smartphone in de houder van de auto gebruiken hetzelfde is als de mobiel in de hand houden. Maar om de fabrikanten de schuld van roekeloos rijgedrag te geven, lijkt rechters in Amerika in ieder geval wat te ver te gaan.

Bron: Macrumors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple houdt onschuld voor onoplettende automobilisten vol
Sluiten