‘Draadloos opladen van iPhone 8 kan met maximaal 7,5 Watt’

11 reacties

Apple heeft voor draadloos opladen bij de iPhone 8 gekozen voor een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Dat is niet het snelste wat mogelijk is. Dat meldt Macotakara na contact met bronnen binnen het Wireless Power Consortium, waar Apple lid van is.

7,5 Watt is nog wel een verbetering ten opzichte van de standaard meegeleverde oplader. Die heeft een vermogen van 5 Watt. Apple zit echter ver onder het maximale vermogen van 15 Watt.

iPhone 8 draadloos opladen

Dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt, lijkt inmiddels zo goed als bevestigt. Het gerucht doet al een tijdje de ronden en eerder lekte al een module voor draadloos laden uit. Waarom Apple dan toch kiest voor een relatief langzame optie, is niet duidelijk. Dankzij de nieuwe Qi 1.2.x-standaard is het gewoon mogelijk om toestellen met 15 Watt op te laden. Er zijn ook al Androidtoestellen die een dergelijk vermogen ondersteunen. Macotakara speculeert dat de laders een speciale Apple-gecertificeerde chip vereisen, zoals nu al bij de Apple Watch het geval is.

iPhone 8 draadloos opladen

iPhones hebben ten opzichte van Androidsmartphones altijd een relatief kleine batterij, waardoor het verschil met Androidtelefoons die op het dubbele vermogen laden waarschijnlijk minder groot wordt. De iPhone 7-batterij is bijvoorbeeld maar 1960 mAh groot. Overigens zou het accessoire dat de iPhone 8 draadloos moet opladen niet bij de lancering beschikbaar zijn.

Snelladen via de kabel zou wel mogelijk moeten zijn bij de iPhone 8, net als de iPhone 7s en 7s Plus. Even werd beweerd dat dat via een USB-C poort zou gaan, maar Ming-Chi Kuo denkt dat Apple dat ‘gewoon’ via de Lightning-poort doet.

Bron: Macotakara Via iCulture

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  gsmaster

  Zou voor de prijzen die ze hanteren gewoon meegeleverd mogen worden met het toestel…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze moeten het natuurlijk wel in het eerste jaargang zo minimaal mogelijk in de markt zetten. Dan kunnen ze zichzelf overtreffen volgend jaar.

 • Profielfoto
  jordi99

  Laden via USB-C zal ook gewoon gebeuren, USB-C in de adapter en dan Lightning in je iPhone… logisch ook zodat we eindelijk die kabel kunnen gebruiken om te laden via de nieuwste macbook pro’s

 • Profielfoto
  maconly

  Draadloos opladen is niet draadloos

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Net wat je zegt, er moet wel ruimte zijn voor verbetering voor de volgende jaren.

  En zo worden de consumenten jaar in jaar uit bedonderd.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Pfff. duizend ballen voor dit toestel en dan moet je er nog alles los bij kopen?

 • Profielfoto
  Loid

  Nou ja, iPhone 8-punt-meer moet straks toch ook ferm door de markt worden omarmd? Hûh?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Tja, Apple is nu éénmaal langzamen met dingen opnemen in zijn hardware. Behalve met USB-C dan:P Ik denk ook dat laden via USB-C gewoon door kan gaan. Lightning naar USB-C. Die kabels kan je zelf al kopen dacht ik.:-)

 • Profielfoto
  csteelooper

  Als ik Apple was zou ik Lightning onderhand langzaam uitfaseren voor USB-C of TB3. Dan ben je meteen van heel het ge—— met allerlei (voornamelijk Europese) regelgevingen af.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mij boeit dat niet zo veel. Ik moet zeggen dat ik vind dat Lightning echt een ideaal stekkertje is voor telefoons die vooral moeten laden via deze verbinding.

  Zodra je met USB gaat werken wordt de koppeling toch anders en volgens mij is dat niet zo slijtvast als Lightning. USB is veel meer voor data.

 • Profielfoto
  icegodd

  draaikont apple:mrgreen: (Apple is meer policor dan Missie en visie)

  2012, Phil Schiller Interview on NFC, wireless charging, and the Lightning dock connector for many years to come

  As for wireless charging, Schiller notes that the wireless charging systems still have to be plugged into the wall, so it’s not clear how much convenience they add. The widely-adopted USB cord, meanwhile, can charge in wall outlets, computers and even on airplanes, he said.

  Poll: https://polldaddy.com/poll/9662657/
  If Apple sells wireless charging tech separately for the iPhone 8, would you buy it?

  ik zeg: No, long-range or nothing