Imre
Imre Geruchten 27 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Draadloos opladen van iPhone 8 kan met maximaal 7,5 Watt’

Apple heeft voor draadloos opladen bij de iPhone 8 gekozen voor een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Dat is niet het snelste wat mogelijk is. Dat meldt Macotakara na contact met bronnen binnen het Wireless Power Consortium, waar Apple lid van is.

7,5 Watt is nog wel een verbetering ten opzichte van de standaard meegeleverde oplader. Die heeft een vermogen van 5 Watt. Apple zit echter ver onder het maximale vermogen van 15 Watt.

iPhone 8 draadloos opladen

Dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt, lijkt inmiddels zo goed als bevestigt. Het gerucht doet al een tijdje de ronden en eerder lekte al een module voor draadloos laden uit. Waarom Apple dan toch kiest voor een relatief langzame optie, is niet duidelijk. Dankzij de nieuwe Qi 1.2.x-standaard is het gewoon mogelijk om toestellen met 15 Watt op te laden. Er zijn ook al Androidtoestellen die een dergelijk vermogen ondersteunen. Macotakara speculeert dat de laders een speciale Apple-gecertificeerde chip vereisen, zoals nu al bij de Apple Watch het geval is.

iPhones hebben ten opzichte van Androidsmartphones altijd een relatief kleine batterij, waardoor het verschil met Androidtelefoons die op het dubbele vermogen laden waarschijnlijk minder groot wordt. De iPhone 7-batterij is bijvoorbeeld maar 1960 mAh groot. Overigens zou het accessoire dat de iPhone 8 draadloos moet opladen niet bij de lancering beschikbaar zijn.

Snelladen via de kabel zou wel mogelijk moeten zijn bij de iPhone 8, net als de iPhone 7s en 7s Plus. Even werd beweerd dat dat via een USB-C poort zou gaan, maar Ming-Chi Kuo denkt dat Apple dat ‘gewoon’ via de Lightning-poort doet.

Bron: Macotakara Via iCulture

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Draadloos opladen van iPhone 8 kan met maximaal 7,5 Watt’
Sluiten