‘iPhone 8 krijgt meer opslagruimte, 3GB werkgeheugen’

3 reacties

Apple levert zijn iPhones in drie varianten met verschillende hoeveelheden opslagruimte. Bij de iPhone 4 was dat nog 8GB, 16GB en 32GB, bij de iPhone 7 is dat 32GB, 128GB en 256GB. De opslagruimte wordt steeds groter. Dat lijkt ook bij de iPhone 8 te gebeuren.

Volgens het Chinese Weibo-account Geekbar heeft de nieuwste iPhone namelijk minimaal 64GB opslaggeheugen. De andere twee edities komen naar verluidt met 256GB en 512GB.

Foto NAND iPhone 8 64GB

Geekbar deelde de volgende foto, waarop volgens hem de NAND van een iPhone 8 64GB-editie wordt afgebeeld. We zien inderdaad 64G staan, maar interessanter is misschien wel de naam SanDisk. SanDisk is nog niet eerder genoemd als leverancier van de opslagmodules van de nieuwe iPhone 8, die naar verluidt een randloos scherm krijgt dat gebruikmaakt van OLED-technologie.

iPhone 8 64GB
Een vermeende NAND-module van de iPhone 8. Klik/tap voor groter.

Volgens Geekbar zijn SanDisk en Toshiba verantwoordelijk voor de kleiner 64GB- en 256GB-modules. Voor de grote modules van 512GB vertrouwt Apple naar verluidt op Samsung en Hynix. Het werken met vier leveranciers is volgens de geruchten vooral uit nood geboren. Apple zou in eerste instantie alleen naar Hynix en Toshiba zijn gestapt, maar al snel bleek dat hun productie niet groot genoeg was om aan de vraag van de iPhone 8 te voldoen.

3GB werkgeheugen

Een andere onthulling die Geekbar doet, is dat de iPhone 8 waarschijnlijk 3GB werkgeheugen ter beschikking heeft, iets wat ook Ming-Chi Kuo al voorspelde. Dat onderdeel krijgt ten opzichte van de iPhone 7 Plus dus geen upgrade. De ‘gewone’ iPhone 7 heeft 2GB RAM aan boord.

Bron: Techtastic via Macrumors

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Als je naar de MacBooks kijkt is de stap van 128GB naar 512GB nu +500 euro. Bij de iPhone is de stap van 32GB naar 256GB nu +220 euro. Dus van 64GB naar 512GB zal ergens tussen de 425 – 500 euro komen te liggen.

  Ik ben benieuwd of je de 1500 euro kan aantikken dit jaar voor het nieuwe topmodel…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb echt geen idee wat ik van dit nieuwe top-top model moet denken.

  Wat vooral blijft hangen is, wat maakt een telefoon ineens naast alle normale jaargangen die we hebben gehad waar ook nieuwe modellen zijn langsgekomen met nieuwe features ineens 1000,- waard?
  Wat rechtvaardigt die prijsverhoging van 350,- ineens. In mijn ogen moet dat dan een telefoon worden waar je niet omheen kunt, iets dat wij nog nooit gezien hebben. Waarschijnlijk kan dat ding iets waarvan wij niet eens wisten dat het bestond of mogelijk was.

  Ik zie gewoon niet (basis van geruchten) waar ze die extra’s vandaan moeten gaan halen. 3GB RAM vs 2GB, een achterkantje van glas of standaard 128GB opslag gaat het toch niet worden?

 • Profielfoto
  Buzz

  Spinozo: bij de iPad pro kost de stap van 64 naar 512 GB €320.