Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 augustus 2017

‘iPhone 8 filmt in 4K met 60 frames per seconde’

Met nog een goede maand tot de onthulling, komen de geruchten over de iPhone 8 (of: iPhone Edition) écht op gang. De camera lijkt een forse upgrade te krijgen en wordt niet alleen slimmer, maar kan ook in 4K met 60 frames per seconde filmen.

De iPhone filmt al sinds 2015 in 4K, maar alleen met 30 frames per seconde. Extra vloeiende video met 60 frames per seconde is momenteel alleen in Full HD (1080p) mogelijk. De iPhone 8 brengt daar verandering in.

Camera aan de voor- en achterkant

Verwijzingen naar 4K video met 60 fps werden door de site iHelpBR gevonden in firmware voor de HomePod. Apple’s slimme speaker komt pas in december uit, maar de software is vroegtijdig online gezet. In de iOS-versie voor de HomePod zitten veel details over de volgende iPhone verborgen. Een bestand met ‘Cam Capture Capabilities’ verwijst naar 4K/60 fps voor zowel de camera aan de voor- als achterkant van de iPhone.

Klik/tap voor groter.

Komt van pas bij Augmented Reality

Voor een selfiecamera lijkt 4K met 60 fps misschien wat veel. Augmented Reality is echter gebaat bij een zo hoog mogelijke resolutie en veel beelden per seconde. Gezien Apple met iOS 11 en ARKit vol op Augmented Reality inzet, is het een logische keuze. De volgende iPhone moet natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van iOS 11 en ARKit.

Video in 4K met 60 frames per seconde gaat flink wat ruimte innemen. Gelukkig komt iOS 11 met nieuwe foto- en video-codecs die beelden met een hoge resolutie effectief op kunnen slaan. (Zie → Apple neemt afscheid van JPG en H.264, de voordelen)

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 filmt in 4K met 60 frames per seconde’
Sluiten