Imre
Imre Nieuws 17 augustus 2017

iPhone 7 meest populaire smartphone in Q2

Apples iPhone 7 en 7 Plus zijn bijzonder succesvol. Uit onderzoek blijkt nu dat de twee smartphones verreweg de meest populaire telefoons van het tweede kwartaal van 2017 zijn. Dat meldt het onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Volgens de Smartphone Model Tracker van het bedrijf heeft Apple in totaal 32 miljoen iPhone 7-modellen verkocht. 16,9 miljoen ‘gewone’ iPhones gingen over de toonbank, terwijl de 7 Plus 15,1 miljoen keer gekocht werd.

iPhone 7 geprezen

Het onderzoeksbureau toont bij dergelijke cijfers ook passend enthousiasme. “De iPhone 7 blijft het meest populaire smartphonemodel ter wereld. Dat komt door de aantrekkelijke combinatie van gebruiksvriendelijk design, uitgebreide ondersteuning van apps en een grote aanwezigheid op verschillende markten”, aldus Juha Winter, senioranalist bij Strategy Analytics.

 

Ook Apple-directeur Tim Cook merkt dat de nieuwe iPhone 7 bijzonder succesvol is: “De iPhoneresultaten waren indrukwekkend, vooral door de hoge vraag bij de highend van ons aanbod. De iPhone 7 was onze populairste telefoon en de verkopen van de 7 Plus zijn ten opzichte van die van de iPhone 6s Plus vorig jaar enorm gestegen. Een decennium na de lancering van de originele iPhone hebben we meer dan 1,2 miljard iPhones verkocht.” Het kerstkwartaal van 2016 blijft nog altijd het succesvolste iPhone-kwartaal ooit. Toen verkocht Apple 78 miljoen iPhones.

Prijs iPhone 8

De nummers drie en vier in de Smartphone Model Tracker waren de Samsung Galaxy S8 en  S8 Plus. De twee smartphones lopen qua cijfers wel flink achter op de concurrenten van Apple: ze werden respectievelijk 10,2 en 9 miljoen keer verkocht. Een verrassende smartphone maakt de top 5 af. De Xiaomi Redmi 4A ging in het tweede kwartaal van 2017 namelijk 5,5 miljoen keer over de toonbank en blijft daarmee de andere concurrenten voor.

Via Macrumors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7 meest populaire smartphone in Q2
Sluiten