iPhone 7 meest populaire smartphone in Q2

3 reacties

Apples iPhone 7 en 7 Plus zijn bijzonder succesvol. Uit onderzoek blijkt nu dat de twee smartphones verreweg de meest populaire telefoons van het tweede kwartaal van 2017 zijn. Dat meldt het onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Volgens de Smartphone Model Tracker van het bedrijf heeft Apple in totaal 32 miljoen iPhone 7-modellen verkocht. 16,9 miljoen ‘gewone’ iPhones gingen over de toonbank, terwijl de 7 Plus 15,1 miljoen keer gekocht werd.

iPhone 7 geprezen

Het onderzoeksbureau toont bij dergelijke cijfers ook passend enthousiasme. “De iPhone 7 blijft het meest populaire smartphonemodel ter wereld. Dat komt door de aantrekkelijke combinatie van gebruiksvriendelijk design, uitgebreide ondersteuning van apps en een grote aanwezigheid op verschillende markten”, aldus Juha Winter, senioranalist bij Strategy Analytics.

 

Ook Apple-directeur Tim Cook merkt dat de nieuwe iPhone 7 bijzonder succesvol is: “De iPhoneresultaten waren indrukwekkend, vooral door de hoge vraag bij de highend van ons aanbod. De iPhone 7 was onze populairste telefoon en de verkopen van de 7 Plus zijn ten opzichte van die van de iPhone 6s Plus vorig jaar enorm gestegen. Een decennium na de lancering van de originele iPhone hebben we meer dan 1,2 miljard iPhones verkocht.” Het kerstkwartaal van 2016 blijft nog altijd het succesvolste iPhone-kwartaal ooit. Toen verkocht Apple 78 miljoen iPhones.

iPhone 7

De nummers drie en vier in de Smartphone Model Tracker waren de Samsung Galaxy S8 en  S8 Plus. De twee smartphones lopen qua cijfers wel flink achter op de concurrenten van Apple: ze werden respectievelijk 10,2 en 9 miljoen keer verkocht. Een verrassende smartphone maakt de top 5 af. De Xiaomi Redmi 4A ging in het tweede kwartaal van 2017 namelijk 5,5 miljoen keer over de toonbank en blijft daarmee de andere concurrenten voor.

Via Macrumors

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Webbiker

  Mss lopen de Galaxy’s ook flink achter omdat deze pas beschikbaar waren in Q2?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ja dat denk ik ook: de omzet op dit front wordt dan ook in twee geknipt door S7 en S8 denk ik.

  Overigens afgelopen weken weer even met mijn (oudere) iPhone 6 moeten werken omdat mijn android toestel moest worden gerepareerd, maar dat was toch een stuk minder logisch dan het werken met Android. Ik moet eerlijk zeggen dat Android daar toch wel een hele grote inhaalslag heeft gemaakt en iOS op sommige fronten zeker aftroeft.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Kom zelf van een iPhone 6 Plus en heb vorige week de overstap gemaakt naar een iPhone 7, vooral vanwege het kleinere formaat en de betere camera. Ook heb ik nu veel meer opslagcapaciteit.