Imre
Imre Nieuws 15 augustus 2017

iOS 11 bèta 6 uit: dit verandert er op je iPhone en iPad

De nieuwste iOS-testversie is beschikbaar. Voor developers staat iOS 11 bèta 6 klaar en gebruikers van de publieke beta krijgen de vijfde versie. Nu de release nadert en de testversies stabieler worden, krijgen developers en publieke testers ze gelijk.

In elke bèta van iOS voegt Apple veel verbeteringen toe, maar soms worden ook opties weggehaald. Dat is ook bij de zesde bèta het geval. Wij zetten de grootste en meest opvallende veranderingen op een rij.

iOS 11 bèta 6 heeft nieuw Kaarten-logo

De meest in het oog springende is misschien wel het veranderde Kaarten-logo. Dat is wellicht verbazingwekkend, maar het nieuwe logo is voor elke Apple-liefhebber wel degelijk bijzonder. Met het nieuwe logo verwijst Apple namelijk subtiel naar het Apple Park. Ook het icoon voor de App Store en het logo voor de herinneringen zijn aangepast.

Voor: iOS 11 beta 5 – Na iOS 11 beta 6 – Klik/tap voor groter.

Schermhelderheid semi-verplicht automatisch

Ook heeft Apple gesleuteld aan de helderheid van schermen. De helderheid wordt nu standaard automatisch aangepast en het is niet zo simpel meer om de automatische aanpassing aan de hand van het omgevingslicht uit te zetten. Dat kon voorheen in InstellingenBeeldscherm en helderheidPas automatisch aan. Apple heeft deze functie verplaatst naar Instellingen → AlgemeenToegankelijkheid → Weergave. Mogelijk heeft dit iets te maken heeft met het OLED-scherm van de iPhone 8, maar dat is voorlopig nog speculatie.

Klik/tap voor groter.

Kleinere aanpassingen

Naast deze wat grotere veranderingen heeft Apple ook veel kleinere aanpassingen in deze betaversie gedaan. Zo worden gebruikers van de AirPods verrast met een nieuwe animatie tijdens het koppelen. (Via 9to5Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 bèta 6 uit: dit verandert er op je iPhone en iPad
Sluiten