Imre
Imre Nieuws 11 augustus 2017

Apple kan straks voor even de twee na grootste smartphonefabrikant zijn

Het zou heel goed kunnen dat Apple straks een plaatsje zakt in de lijst van grootste smartphonefabrikanten. Het Amerikaanse bedrijf staat nog op plek twee, maar het Chinese Huawei hijgt Tim Cook en de zijnen in de nek.

Dat blijkt uit een rapport van het Taiwanese Digitimes. De metingen zijn gebaseerd op het derde kwartaal van 2017, dat tussen juli en september valt.

Huawei verkoopt meer, Apple minder

Veel telefoons van Huawei doen het erg goed. Vooral de high-endsmartphones, zoals de Huawei P10 en de Mate 9, blijven het goed doen in de verkoop. Ook de goedkopere toestellen die onder de naam Honor verkocht worden zijn naar verluidt erg populair bij de consument. Vorig kwartaal verkocht Huawei zo 38,4 miljoen toestellen. De voorspelling is dat dat dit kwartaal stijgt naar 40 miljoen.

Apple verkocht vorig kwartaal 41 miljoen iPhones, maar zou dit kwartaal een lichte achteruitgang in verkopen ten opzichte van het vorige kwartaal kunnen verwachten. Er is namelijk erg veel uitgelekt over de iPhone 8, waardoor consumenten wellicht liever wachten tot Apple zijn nieuwe telefoon uitbrengt. Ook Cook onderkent dit, maar noemt het geen probleem: “We denken dat de hoeveelheid en het volume aan geruchten wel een effect heeft op onze huidige cijfers. Dat is op de korte termijn minder, hoewel we nog altijd goede resultaten boeken, maar het doet ons later waarschijnlijk veel goed.”

iPhones in september
Een render van de iPhone 8. Klik/tap voor groter.

Overigens is er ook wat in te brengen tegen de conclusies die de Taiwanese krant trekt. Ten eerste zijn de verkopen van Apple in Q3 al zes jaar op rij niet lager dan die in Q2. Ook de lanceringsdatum van de iPhone 7s (Plus) en 8 kan gunstig uitpakken voor Apple: het is namelijk de verwachting dat Apple al in september begint met de verkoop van zijn nieuwe telefoons.

via Macrumors

Reageer op artikel:
Apple kan straks voor even de twee na grootste smartphonefabrikant zijn
Sluiten