Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 1 augustus 2017

Honeywell Lyric C1: slimme camera werkt met rook- en koolmonoxidemelders

Je kent Honeywell waarschijnlijk als maker van thermostaten, maar het Amerikaanse bedrijf maakt inmiddels ook een aantal slimme apparaten voor in huis. Vandaag is de Lyric C1 beveiligings­camera in Nederland en België uitgebracht.

De camera werkt via Wi-Fi en heeft bewegingsdetectie die seintjes stuurt via de Honeywell-app. Beelden worden 24 uur in de cloud bewaard, maar er is ook een SD-kaart voor opslag. De adviesprijs is € 119,-

SD-kaart als back-up voor cloud

Honeywell heeft de Lyric C1 met alle functies die je van een moderne beveiligings­camera mag verwachten uitgerust. Zo is er nachtzicht tot 5 meter, digitale zoom, tweeweg audio en live video. De bewegingsdetectie biedt de mogelijkheid om bepaalde zones te negeren. Technisch is de camera niet heel bijzonder. De lens heeft een kijkhoek van 135 graden en resolutie van 720 x 576 pixels met 30fps.

Beelden worden 24 uur in de cloud opgeslagen en als Wi-Fi uitvalt, neemt een meegeleverde 8GB SD-kaart het over. Opmerkelijk is dat de fabrikant geen langere opslag tegen betaling aanbiedt. De SD-kaart kan ook niet als primaire opslagbron dienen en werkt alleen als fallback.

Klik/tap voor groter.

Reageert op geluid van alarmen

Waar de camera zich mee onderscheidt is de samenwerking met andere apparaten in huis. Hoewel HomeKit-ondersteuning ontbreekt, kan de camera met rook- en koolmonoxidemelders samenwerken. De Lyric C1 heeft namelijk een ingebouwde microfoon die geluiden van deze melders detecteert en de gebruikers waarschuwt. Heel simpel, maar slim bedacht.

De camera is voor € 119,- verkrijgbaar en kan zowel opgehangen worden als op een meegeleverde voet staan.

Reageer op artikel:
Honeywell Lyric C1: slimme camera werkt met rook- en koolmonoxidemelders
Sluiten