Google brengt Google Assistant op iOS ook naar Europa

21 reacties

De Google Assistant was in eerste instantie alleen voor Google-apparaten. Maar dit jaar onthulde Google tijdens de Google I/O-conferentie ook zijn virtuele assistent voor iOS. In eerste instantie werkte hij alleen in iPhones in de Verenigde Staten, maar daar komt verandering in.

Google heeft aangekondigd dat het zijn Assistant ook naar een aantal Europese landen brengt. Het gaat om het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Een release in de Benelux lijkt een kwestie van tijd.

Google Assistant

De Google Assistant is een virtuele assistent die volgens de ontwikkelaar slimmer is dan concurrenten. De AI kan met veel vagere en meer contextuele informatie werken en leert je beter kennen naarmate je haar vaker gebruikt.

assistant ios crop 16x9

De omschrijving van de Assistant in de App Store is als volgt: “Ontmoet jouw Google Assistant. Stel haar vragen en zeg dat ze dingen moet doen. Ze staat altijd voor je klaar als je dingen af moet krijgen. Of je nu een reminder moet hebben om wat melk te kopen, hulp nodig hebt bij het vinden van je vakantiefoto’s of een reservering voor het eten moet maken, jouw Assistant staat voor je klaar. Om te starten klik je op het microfoonicoon of begin je met typen.”

De app is 137MB groot en werkt met iOS 9.1 of later. Hoewel hij ook werkt met de iPad, verschijnt de app ook op dat apparaat in de iPhone-interface. Google heeft zijn Assistant-app, in tegenstelling tot zijn ‘gewone’ zoekmachine-app, niet geoptimaliseerd voor iPads en lijkt dus vol in te zetten op mensen die de app on the go gebruiken.

Google Home vs. Apple Homepod

Google wil met zijn Assistant de markt voor kunstmatige intelligentie veroveren. De zoekgigant wil met de Google Home-speaker ook mensen thuis voorzien van een assistent die het leven makkelijker maakt. Apple concurreert momenteel met Siri en de Apple Homepod.

Via AppleInsider

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Weet iemand of ie ondertussen al Nederlands kan?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Willen we meer of minder data in Google stoppen zodat deze onze persoonlijke informatie kan doorverkopen aan adverteerders?

  Ik vermoed dat er helaas toch een hoop zullen zijn:roll:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Knap. Het duurde nu maar liefst 3(!) reacties voordat het eerste gejank over privacy begint. Meestal is het al in de 1e of 2e reactie.

 • Profielfoto
  Shmoo

  +1

  Verschrikkelijk. Ook gewoon zonder bronvermelding of wat dan ook. Allemaal diarree uit de onderbuik.
  Ik vraag mij altijd af hoe deze mensen overleven wanneer hun baas of collega hun een mailtje stuurt via Gmail. Reageren ze dan ook zo?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Blij met dergelijke inhoudelijke reacties.

  Oh, en bron? Privacy beleid van Google.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Knap. Het duurde nu maar liefst 3(!) reacties voordat het eerste gejank over privacy begint. Meestal is het al in de 1e of 2e reactie.

  Het feit is nu eenmaal dat Google’s buisinesspatroon hoofdzakelijk bestaat uit het verzamelen van informatie over gebruikers en deze vervolgens te gebruiken om advertenties gerichter en dus duurder te verkopen, oftewel de gebruikersinformatie te verkopen aan bedrijven met gelijkaardige doeleinden.

  @Shmoo, als ik je nu vertel een fiets niet werkt op diesel, moet ik je dan ook een bronvermelding geven? Er is zoiets als algemene kennis. Je weet even goed als ik dat Google ook haar brood verdient d.m.v. data van gebruikers. Dit neemt niet weg dat ik niemand aanspoor om Google’s services te gebruiken. Ze werken vaak prima, en als je het niet kan schelen dat je persoonlijke data wordt verkocht, dan lijkt me Google erg geschikt voor jou. Mijn baas of collega mag gerust een mailtje sturen via een gmail-account, zolang niemand mij verplicht om Google’s services te gebruiken laat ik iedereen zijn of haar willetje.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  IK heb hem in de us store gedownload en ben er wel van onder de indruk. ze klinkt grappiger heeft meer humor en kan beter zingen etc..

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb verleden week een brandmelder gekocht van Nest En een paar weken geleden een Nest thermostaat V3 voor Euro 189,–
  Nest is een onderdeel van Google. Nadat ik de Nest brandalarm had geïnstalleerd, kreeg ik een dag later al een mailtje van Nest (Google ) hoe ik het product vond.
  Volgende week krijg ik een nieuwe verwarmingsketel waarmee mijn Nest thermostaat wordt verbonden. Nu weet Google na volgende week ook al of ik thuis ben!!!!

  Maar zonder deze Nest gadgets, weet Google ook al of ik thuis ben, door alle app’s van Google die op mijn iPad staan.

  Ps. op dit forum heb je altijd al van die terpentijn zijkers. Die constant liggen te klagen en te mopperen. He @Q-collective :-):razz:

  Wees blij dat een innoverend bedrijf zoals Google technieken gratis beschikbaar stelt, die ons leven een beetje aangenamer kan maken, zoals Google maps.

 • Profielfoto
  mekkeronly

  Dat gezeik over privacy. Gebruik dan lekker geen Google diensten en geniet vooral nog vele jaren met je Nokia 3310. Ik zit niet te wachten op een lectuur over privacy.

 • Profielfoto
  Neowip

  @mekkeronly

  Er zijn perfecte alternatieven voor Google voor je iPhone. Alle benefits van een iPhone zonder je hele hebben en houwen op de google servers te duwen.

 • Profielfoto
  kade

  Die stoute Google!! Alsof andere bedrijven geen informatie over jou verzamelen.
  Ik ken trouwens geen ander bedrijf dat uit eigen beweging voorstelt om je privacy-settings te checken.
  Als je er niet mee wil werken, doe het dan niet. Kan het gezaag dan ophouden?
  Google doet trouwens heel boeiende zaken met bv. Google arts and culture, om cultuur breder toegankelijk te maken. Of hun doodles over bv. Beethoven vorig jaar. Dat doen ze toch allemaal niet omdat ze zo evil zijn?

 • Profielfoto
  ro_me

  Er zijn mensen die het heerlijk vinden ’s avonds over een stapel reclamefolders te vallen als ze thuis komen. Vervolgens de film op SBS6 te kijken met 12 reclamebokken. Tussendoor nog enkele telefoontjes van telemarketeers beantwoorden! Om de avond lekker te beëindigen met het kijken van een gesponsord youtube vlogje van Enzo!
  Die zelfde mensen zijn meestal ook lekker blij met hun Googlediensten!

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Grappig dat topics hier vaak herleid worden naar een karikatuur:-)
  Leven en laten leven zou ik zo zeggen!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Laten we zeggen op zijn minst apart dat als men om wat voor reden ook zo weinig mogelijk met Google van doen wilt hebben, men compleet afgezeken en tot de grond gelijk wordt gemaakt wordt op een Apple forum.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik vraag mij altijd af hoe deze mensen overleven wanneer hun baas of collega hun een mailtje stuurt via Gmail. Reageren ze dan ook zo?

  Ik overleef dat prima. Een mail met een Gmail-adres wordt hier automatisch geweigerd.
  Daarbij een beetje baas of collega zal ongetwijfeld een zakelijk mailaccount gebruiken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker ja…

  Eigenlijk moeten we gewoon nog stapje verder gaan. Mensen die diensten van Google gebruiken waren fout tijdens de oorlog. En als ze de oorlog niet hebben meegemaakt zijn ze bijvoorbaat fout in elke volgende oorlog.

  ^^

  Weet je wat het is. Ik heb geen problemen met mensen die Google producten en diensten weren, iedereen moet vooral software en hardware gebruiken waar ze ze prettig bij voelen maar altijd dat gezeur over privacy dat nergens over gaat.

  Als je het toch allemaal niet gebruikt en je blijft er minstens 2km vandaan hoe wil je dan op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling rondom Google en al dit soort dingen. Ik bedoel, je gebruikt het niet maar je gaat wel voor je plezier de privacy policies lopen lezen van het bedrijf waar je een teringhekel aan hebt?
  Ik heb niet veel van een gedreven leven maar om het nu zo op te lossen?

  Hoe wil jij in godsnaam weten hoe goed of slecht Gmail is wanneer je het niet gebruikt en al dit soort kortzichtige bovenstaande standpunten hebt richting Google. Juist iedereen met een zakelijk mailaccount ( *@bedirijfsnaam.nl ) zou voor mijn gevoel Gmail moeten gebruiken en zijn/haar zakelijke mail aan een Gmail/Google account (inbox) koppelen want dan gaat een wereld voor je open waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat het bestond.
  Maar goed al die miljoenen/miljarden mensen op de wereld zijn allemaal gekken die totaal geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

  Laat mensen toch met rust. Denk je werkelijk dat er één iemand is die Gmail dagelijks met plezier gebruikt, nog nooit een spammailtje heeft gezien in de laatste 5 jaar en dan jouw bijdrage hier ziet en denkt. Nee dan kap ik er ook maar mee. Ik ga lekker Ziggo of de maildienst van Apple gebruiken en dagelijks 8 mailtjes naar de spam verplaatsen en elke keer mijn spam-regels bijwerken. Dat is zo verschrikkelijk leuk werk.

  Sure.

 • Profielfoto
  Leffe Blond

  Zeiken over privacy is een must om niet in slaap te vallen zoals die naïeve sukkels die denken dat Google en andere grote structuren het goede met hen voorheeft.

  Wie staat er paraat mij een foto te sturen van zijn edele delen? Ik gok dat er plots al wat meer mensen zullen nadenken over hun privacy.

  Van sukkel naar noob is al een mooie stap voorwaarts.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Shmoo, dat laatste stuk begint tenminste ergens op te lijken.
  Wel een vreemde move, zeker na het lezen van je eerste reactie hier.

  Laat mensen toch met rust… ook diegene die een bewuste keuze maken zo min mogelijk gebruik te maken van Google diensten?

 • Profielfoto
  Pjotr

  ….voordat het eerste gejank over privacy begint…

  Eerst was er een zinvolle bijdrage. Daarna begon jij over janken…te janken.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Ondanks het marketingmodel vindt ik het toch tof van Google dat ze zo een mooie assistent ontwikkelen….voor de Fransen, de Britten en de Duitsers.