Imre
Imre HomePod 27 augustus 2017

Google brengt Google Assistant op iOS ook naar Europa

De Google Assistant was in eerste instantie alleen voor Google-apparaten. Maar dit jaar onthulde Google tijdens de Google I/O-conferentie ook zijn virtuele assistent voor iOS. In eerste instantie werkte hij alleen in iPhones in de Verenigde Staten, maar daar komt verandering in.

Google heeft aangekondigd dat het zijn Assistant ook naar een aantal Europese landen brengt. Het gaat om het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Een release in de Benelux lijkt een kwestie van tijd.

Google Assistant

De Google Assistant is een virtuele assistent die volgens de ontwikkelaar slimmer is dan concurrenten. De AI kan met veel vagere en meer contextuele informatie werken en leert je beter kennen naarmate je haar vaker gebruikt.

De omschrijving van de Assistant in de App Store is als volgt: “Ontmoet jouw Google Assistant. Stel haar vragen en zeg dat ze dingen moet doen. Ze staat altijd voor je klaar als je dingen af moet krijgen. Of je nu een reminder moet hebben om wat melk te kopen, hulp nodig hebt bij het vinden van je vakantiefoto’s of een reservering voor het eten moet maken, jouw Assistant staat voor je klaar. Om te starten klik je op het microfoonicoon of begin je met typen.”

De app is 137MB groot en werkt met iOS 9.1 of later. Hoewel hij ook werkt met de iPad, verschijnt de app ook op dat apparaat in de iPhone-interface. Google heeft zijn Assistant-app, in tegenstelling tot zijn ‘gewone’ zoekmachine-app, niet geoptimaliseerd voor iPads en lijkt dus vol in te zetten op mensen die de app on the go gebruiken.

Google Home vs. Apple Homepod

Google wil met zijn Assistant de markt voor kunstmatige intelligentie veroveren. De zoekgigant wil met de Google Home-speaker ook mensen thuis voorzien van een assistent die het leven makkelijker maakt. Apple concurreert momenteel met Siri en de Apple Homepod.

Via AppleInsider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google brengt Google Assistant op iOS ook naar Europa
Sluiten