Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste Fitbit-smartwatch verschijnt nog voor kerst

Fitbit heeft zich lang op het maken van simpele fitnesstrackers gericht, maar is klaar om het tegen de Apple Watch op te nemen. Het bedrijf komt nog dit jaar met een échte smartwatch, compleet met ondersteuning voor apps van derden en meer.

De apps zijn gebaseerd op de fundamenten van Pebble en worden aangevuld met de bekende fitness-functies van Fitbit. Pebble bracht in 2012 een van de eerste smartwatches uit en werd vorig jaar door Fitbit gekocht.

Gefilterde selectie apps

Details over de Fitbit-smartwatch zijn nog schaars. Het enige dat we weten is dat er een App Store komt die, net als die van Apple, een gefilterde selectie apps zal bevatten. Bij Pebble kon iedereen een app indienen, zelfs als die half af was. Fitbit-CEO James Park zegt te beginnen met een aantal geselecteerde app-partners. Daarna wordt de smartwatch voor alle ontwikkelaars opengesteld, maar de kwaliteitseisen blijven.

De nieuwe smartwatch werkt waarschijnlijk het best met Android. Hoewel iOS ondersteuning voor wearables van derden heeft, kan alleen de Apple Watch diep in de iPhone-software integreren.

De Fitbit Blaze 2 uit 2016 – Klik/tap voor groter.

Top 5 wearable-fabrikanten

Fitbit heeft dringend behoefte aan een succesvol, nieuw product. Hoewel het bedrijf nog steeds tot de top 5 van smartwatch-makers behoort, loopt de omzet snel terug. Het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf 3,4 miljoen wearables, terwijl dat er vorig jaar jaar nog 5,7 miljoen waren. Volgens cijfers van Strategy Analytics is Fitbit momenteel de op één na meestverkochte wearable. Apple staat de derde plaats, maar is de enige fabrikant die groei laat zien. Het Chinese Xiaomi doet het met zijn goedkope wearables het best.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Eerste Fitbit-smartwatch verschijnt nog voor kerst
Sluiten