Disney gaat voor eigen streamingservice, slecht nieuws voor Apple

Imre op 09 augustus 2017 18 reacties Laatste door Festen

Disney gaat zijn samenwerking met Netflix in de nabije toekomst stopzetten. De Amerikaanse film- en animatiemaker gaat in de toekomst zijn eigen streamingservice gebruiken om zijn content aan te bieden. Dat heeft ook gevolgen voor Apple.

In het begin van 2018 gaat Disney een ESPN-streamingdienst starten. Daarop zullen zo’n 10.000 (veelal Amerikaanse) sportevenementen per jaar te zien zijn. In 2019 start het bedrijf een platform voor de eigen inhoud.

Het is nog niet duidelijk wanneer Disney zijn films en series van Netflix verwijdert. In 2012 sloten de twee bedrijven een deal, waardoor Netflix exclusief toegang kreeg tot alle content van Disney, Marvel, Lucasfilm en Pixar. In 2016 ging dat contract volledig in. Daarom zijn films als The Chronicles of Narnia, Zootopia, Finding Dory, The Jungle Book en Pirates of the Caribbean tegenwoordig bij Netflix te zien. Het is dus mogelijk dat het Amerikaanse bedrijf deze films binnen afzienbare tijd moet verwijderen.

Disney

Ook Apple baalt van Disney

De nieuwe weg van Disney zal niet alleen Netflix irriteren. Ook Apple zal waarschijnlijk balen van de plannen van de filmproducent. Ten eerste zal het nieuwe platform een grote speler worden op de markt voor streamingdiensten, waardoor deze nog ontoegankelijker wordt. Ten tweede zal Apple, mocht het in de toekomst een streamingdienst lanceren, waarschijnlijk geen gebruik kunnen maken van de content van de filmmaker. Helemaal zeker is dat echter niet: de twee bedrijven leken in het verleden immers niet slecht met elkaar om te gaan. Jobs was immers oprichter van Pixar.

Bron: Macrumors

En nu?

18 reacties

Profielfoto

Jan G op 09 augustus 2017

“de twee bedrijven leken in het verleden immers niet slecht met elkaar om te gaan.”

Jobs was, als oprichter* van Pixar, groot aandeelhouder van Disney.

*Ja, oke niet echt oprichter.

Profielfoto

DaveFlash op 09 augustus 2017

Ik vind het zo slecht dat dit soort grote bedrijven steeds maar weer proberen het wiel opnieuw uit te vinden terwijl één grote aanbieder zoals Netflix juist voor eenheid en stabiliteit in de markt kan zorgen met een groot legaal aanbod. Maar nou moeten ze straks bij Disney niet raar opkijken als er weer meer illegaal gedownload wordt. Want dit werken ze zo wel heel makkelijk in de hand. Oh en de claim dat Netflix het gehele aanbod van Disney, Marvel etc aanbiedt slaat ook kant nog wel, qua films ontbreken bevoordeeld de 3 Lion Kings, en grote superhelden tv-series zoals Marvel’s Agent Carter en Agents of Shield ontbreken bij Netflix (in Nederland althans) volledig. [schijnt trouwen dat een aantal seizoenen van die series hier in NL op Videoland beschikbaar zijn, maar ja ik ben gekke gerritje niet en sluit slechts bij 1 partij een abo af. In dit geval Netflix]

Profielfoto

koolenboer op 09 augustus 2017

En straks weer zeuren dat iedereen alles illegaal download. Laat alles gewoon via een aanbieder lopen en probeer daar goede afspraken mee te maken. Ik wil best €30 per maand betalen voor een all-in formule. Apple music + iTunes series en films.

Profielfoto

Antaeus op 09 augustus 2017

Disney kan de pleuris krijgen, kutfilms, ik blijf bij Netflix!!

Profielfoto

ahenket op 09 augustus 2017

Als die eigen streamingdienst net zo leuk wordt als DisneyXD, dan mis ik er vrij weinig aan. Wat een bagger zenden ze daar uit. Verder is al dat exclusieve gedoe uiteindelijk gedoemd. Hoeveel abonnementen van 7,99 €/maand kan een mens uiteindelijk aan?

Profielfoto

Frans op 09 augustus 2017

Inderdaad, hoeveel abonnementen ‘onbeperkt films/series/muziek/boeken consumeren’ kan een mens aan? Je kan toch maar 1 ding tegelijk, dus liever 1 aanbieder met een volledig aanbod dan tig aanbieders met ieder hun eigen beperkte keuze. Een aparte Disney dienst? Voor mij dusnie!

Profielfoto

xaddict op 09 augustus 2017

Als Marcel niet onder Disney voel zou het me wordt wezen wat dat antisemitische conglomeraat doet, maar… Marvel dus:(
Maargoed. Downloaden dan maar.

Uiteindelijk krijg je op deze manier 100 diensten die allemaal ongeveer 3% van de markt krijgen. Handig hoor…

Profielfoto

xaddict op 09 augustus 2017

Even opnieuw hoor:

Als Marcel niet onder Disney viel zou het me worst wezen wat dat antisemitische conglomeraat doet, maar… Marvel dus:(
Maargoed. Downloaden dan maar.

Uiteindelijk krijg je op deze manier 100 diensten die allemaal ongeveer 3% van de markt krijgen. Handig hoor…

Profielfoto

sciletto op 10 augustus 2017

Ik snap die versplintering niet in bepaalde sectoren. Zo stimuleer je de illegale markt alleen maar.

Gister had ik het toevallig nog met een vriend van me erover. Als ze één maatschappij ”bijv Netflix” toegang geven tot alle content die er bestaat en alle filmstudio’s hebben een aandeel in Netflix, dan is er niks aan de hand. Tel de omzet eens op als de wereldbevolking aangesloten is bij één aanbieder! Daar komt heus wel een mooi winst percentage uit. In dit geval vind ik de monopolie positie niet erg omdat het TV aanbieding is.

Dat hele gezeik rond rechten, echt te irritant. RTL die de rechten heeft van CSI, Veronica van Two and a half men, Ziggo van Game of Thrones, etc, etc, etc. Moet je kijken wat het aanbod is in de USA van Netflix.

Voor een alles in één formule zou ik zo 25 a 30 euro neerleggen, geen probleem.

Profielfoto

Imade op 10 augustus 2017

Dit geld alleen voor de Amerikaanse markt, daarbuiten veranderd er NIETS.

Profielfoto

KarelWillem op 10 augustus 2017

Ja, zou prachtig zijn als één bedrijf alle content aanbiedt.

Maar… in geen enkele markt gaat (en mag) dat zo werken.

Ieder bedrijf heeft de kans om zich te onderscheiden van een ander bedrijf. Netflix laat hun series en films ook niet door andere bedrijven streamen. Dat kan je leuk vinden of niet, maar dat is de enige manier waarop een dergelijk bedrijf winstgevend kan zijn. En betaalbaar voor ons.

Profielfoto

Rutger-cg op 10 augustus 2017

Netflix
Disney
Amazon Prime
HBO Go
Videoland
Spotify
Apple music

Vet handig.

Profielfoto

KarelWillem op 10 augustus 2017

Ja, en als dat lijstje nu eens compleet was.

Maar er kunnen er nog velen aan toegevoegd worden.

Profielfoto

MacAanZee op 10 augustus 2017

Ik begrijp ook niet goed waarom ze dat doen. Door versnippering houden ze juist tegen dat mensen abonnee worden. De meeste mensen zullen op hooguit 1 of 2 streamingdiensten geabonneerd zijn voor tv/video films en series. Zelf heb ik alleen Netflix, voor de muziek Apple Music.

Inderdaad wordt zo het illegaal downloadden en screamen weer gestimuleerd. Helaas werkt die mooie CB app, die bijna alle films had, ook nieuwe, met Nederlandse ondertiteling en die via een mooie truc gewoon uit de AppStore gedownload kon worden, sinds kort niet meer…

Profielfoto

KarelWillem op 10 augustus 2017

…Helaas werkt die mooie CB app, die bijna alle films had, ook nieuwe, met Nederlandse ondertiteling en die via een mooie truc gewoon uit de AppStore gedownload kon worden, sinds kort niet meer…

.
Soms is zo’n Android apparaat niet zo gek: Terrarium TV.

Profielfoto

Ome Kor op 10 augustus 2017

Waarom is het slecht nieuws voor Apple? Ze hebben geen streamingservice. Ze verkopen daarentegen films en series (in Amerika), misschien kopen mensen de film of serie die ze per se willen zien wel ipv. het Disney abonnement te nemen.

Profielfoto

TANE op 11 augustus 2017

Content wat online beschikbaar is zou verplicht moeten worden om via elke partij aan te bieden. Zo happy met Netflix en Spotify.

Profielfoto

Festen op 11 augustus 2017

Even opnieuw hoor:

Als Marcel niet onder Disney viel zou het me worst wezen wat dat antisemitische conglomeraat doet, maar…

Dat Walt Disney zelf antisemitisch was, of zijn bedrijf, is één van die hardnekkige mythes. Hij had meer Joodse medewerkers in dienst dan de grote studio’s in die tijd.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?