Nieuwe deel- en chatfunctie in YouTube-app

1 reactie

De YouTube-app is vernieuwd met nieuwe functies voor het delen van video’s. Daarnaast krijgt de app een eigen chatfunctie, die je over gedeelde video’s laat praten. Bij het delen van een video met meerdere contacten, wordt automatisch een chat aangemaakt.

Het blijft mogelijk om video’s via WhatsApp of een andere app te delen. Google wil het echter aantrekkelijker maken om de YouTube-app te gebruiken en toont bijvoorbeeld automatisch suggesties voor contacten.

Duidelijk geïnspireerd op Instagram

De nieuwe functies zijn duidelijk geïnspireerd op Instagram Direct. Daar selecteer je bij het delen ook een of meerdere gesuggereerde contacten die vervolgens via een gezamenlijke chat kunnen reageren, zonder dat dit in de publieke reacties  op een post verschijnt. YouTube voegt hier nog een apart tabblad aan toe waarin je alle gedeelde video’s en reacties kunt zien.

youtube share 001
Klik/tap voor groter.

Doel: je binnen de YouTube-app houden

Hoewel de functie nauwelijks iets toevoegt tegenover een video via WhatsApp, iMessage of Facebook delen, is het een logische stap. Als iemand een video via WhatsApp deelt, ben je geneigd na het bekijken terug te gaan naar WhatsApp. Als een video binnen de YouTube-app gedeeld wordt, is de kans groot dat je die app opent en daar ook blijft hangen. Dit soort initiatieven om je langer in een app te houden zijn niet nieuw. Facebook is berucht om zijn deelfunctie die je eigenlijk alleen maar links op de timeline laat plaatsen, of via Messenger laat delen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    IcyDragon68

    Google heeft YouTube he-le-maal verneukt. Laten we daar eerlijk in zijn. YouTube was vroeger nog beter toen het nog niet verkocht was aan google.