Imre
Imre Nieuws 19 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

Cook belooft donatie van 2 miljoen dollar na ‘Charlottesville’

Apple wil serieus werk maken van het bestrijden van discriminatie. CEO Tim Cook schrijft in een e-mail dat Apple na het geweld in Charlottesville twee miljoen dollar gaat doneren aan organisaties die haat en ongelijkheid tegengaan.

Het gaat om het Southern Poverty Law Center, dat armoede bestrijdt, en de Anti-Defamation League, dat discriminatie tegengaat. Beide organisaties krijgen een miljoen dollar.

Haat is een kanker

Cook geeft in de gelekte e-mail aan fel tegenstander te zijn van discriminatie. Aan zijn collega’s schrijft hij: “Wat er gebeurd is in Charlottesville, hoort niet in ons land. Haat is een kanker, die zonder goede behandeling alles op zijn pad vernietigt. De littekens blijven meerdere generaties zitten. De geschiedenis leert ons dit keer op keer, zowel in de VS als de rest van de wereld.”

Ook deelt hij een felle sneer uit aan Donald  Trump. Cook vindt dat de president niet sterk genoeg zijn verachting voor de daders van Charlottesville heeft uitgesproken: “Ik ben het oneens met de president en anderen die vinden dat er een morele gelijkwaardigheid is tussen blanke supremacisten en nazi’s en de mensen die tegen hen opstaan om de mensenrechten te beschermen. De twee gelijkstellen gaat tegen onze idealen als Amerikanen in”, aldus Cook.

Apple Pay en nazi’s

Cook nam eerder ook een actieve stap om haatzaaiers tegen te werken. Op websites die haatzaaiende merchandise verkopen, bijvoorbeeld T-shirts met nazilogo’s, werkt Apple Pay namelijk vaak niet meer. Het bedrijf verwijst daarvoor naar de algemene voorwaarden. Daarin staat dat een website die “haat, geweld of intolerantie op basis van ras, leeftijd, geslacht, geslachtsidentiteit, etniciteit, religie of seksuele oriëntatie” bevordert, geen gebruik mag maken van Apples dienst.

Bron: 9to5Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cook belooft donatie van 2 miljoen dollar na ‘Charlottesville’
Sluiten