Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 augustus 2017

Camera iPhone 8 wordt een stuk slimmer

De camera van de iPhone wordt ieder jaar beter en de iPhone 8 (of: iPhone Edition) krijgt een zogenaamde smart camera. Apple gaat real-time detecteren wat je precies fotografeert en de instellingen hierop aanpassen voor een optimaal plaatje.

De functie is gevonden in het softwarelek dat Apple vorig week zelf veroorzaakte. Het is daarom vrijwel zeker dat de smart camera-functie naar de iPhone 8 komt. Zo werkt het precies:

Software optimaliseert foto

Wanneer je met de camera-app van iOS een foto maakt, gebeurt er een heleboel op de achtergrond. De iPhone meet de lichtinval om instellingen zoals de sluitertijd en witbalans aan te passen. Dat gaat vaak goed, maar bij snel bewegende objecten zoals dieren of vuurwerk wil je soms een kortere sluitertijd voor een optimaal resultaat. Dat kan in de huidige camera-app niet.

Apple wil dit met de ‘smart camera’ wel mogelijk maken, maar zonder dat jij erover na hoeft te denken. De volgende iPhone gaat real-time verschillende scènes herkennen. In de gelekte software zijn verwijzingen naar scènes zoals een sneeuw, sport, dieren, vuurwerk, podia en baby’s gevonden. Slimme software die de camera aanvult voor prachtige plaatjes.

Klik/tap voor groter.

Detectie met kunstmatige intelligentie

Deze functie is softwarematig, maar waarschijnlijk alleen beschikbaar op de iPhone 8. Dit is te verklaren omdat het real-time detecteren van wat er voor de camera staat een krachtige chip vereist. Apple past waarschijnlijk kunstmatige intelligentie toe om dit voor elkaar te krijgen. Je wil niet dat het maken van een foto vertraagd wordt omdat de iPhone nog niet uit heeft gevogeld wat er precies in beeld wordt gebracht.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte deze functie in de firmware van de HomePod. Hoewel Apple’s slimme speaker pas in december te koop is, werd de software vorige wek al online gezet. Omdat het om een aangepaste iOS-versie gaat, zijn er ook verwijzingen naar de iPhone 8 te vinden. Zo werd het ontwerp van de telefoon al getoond en is het zeker dat het toestel functies voor gezichtsherkenning bevat.

Reageer op artikel:
Camera iPhone 8 wordt een stuk slimmer
Sluiten