Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2017
Leestijd: 2 minuten

Bunq wil de Netflix voor bankzaken worden

De Nederlandse bank Bunq zit niet stil. De ‘mobile only’ bank bestaat sinds december 2015 en vernieuwde eerder dit jaar zijn app volledig, nu gaat het businessmodel op de shop. Bunq wil naar eigen zeggen de Netflix voor bankzaken worden.

Met de nieuwe dienst Bunq Premium kunnen gebruikers voor € 7,99 per maand onbeperkt gebruik maken van de diensten van de bank. Daarnaast wordt een aantal nieuwe functies geïntroduceerd.

Alle diensten voor één bedrag

Bunq heeft de afgelopen tijd nogal aan zijn businessmodel gesleuteld en geëxperimenteerd met tarieven. Wel of niet betalen voor een pas of geldopname? Te moeilijk, besloot CEO Ali Niknam: “Onze gebruikers willen volledig vrij zijn om te doen en laten wat zij willen. Bij bunq bieden wij die vrijheid, net zoals Spotify dat doet voor muziek en Netflix voor series en films. Ons onderzoek heeft uitgewezen dat onze gebruikers zorgeloos willen zijn over services. Met bunq premium bieden we dat voor een vaste prijs, zonder verborgen kosten.”

Voor € 7,99 per maand krijgen gebruikers twee Mastercards, een Maestro-kaart, 25 rekeningen en 10 gratis geldopnames per maand.

Klik/tap voor groter.

Real-time Mastercards en betaalverzoeken

Nieuw is de mogelijkheid voor premium-gebruikers om debit MasterCards aan te vragen. Opmerkelijk is dat de CVC-code niet langer op de pas staat, maar iedere paar minuten automatisch in de bunq app verschijnt. Omdat de code steeds veranderd, hebben criminelen niets aan het kaartnummer van gebruikers, zelfs als deze wordt gestolen.

De bank heeft betaalverzoeken ook sneller gemaakt. Ontvangers van een verzoek betalen via iDEAL, waarbij het geld direct op de rekening van de bunq-gebruiker staat – ongeacht de bank waarmee wordt betaald. Bij diensen als Tikkie duurt het ontvangen van geld maximaal een werkdag.

Ondernemer Ali Niknam zit niet alleen achter Bunq, maar startte in 2003 ook hostingbedrijf TransIP.

Voor developers: nieuwe SDK

Ontwikkelaars kunnen functies van de bank ook in eigen apps implementeren. Bunq had al een API, maar heeft deze nu aangevuld met SDKs in Java, C#, Python en PHP. Hiermee wordt het veel aantrekkelijker en gemakkelijker om nieuwe toepassingen en apps te ontwikkelen.

Naast premium blijft bunq een gratis variant aanbieden. Gebruikers die alleen een online bankrekening willen kunnen met bunq free alle voordelen van bunq ervaren, zonder een kaart te moeten gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bunq wil de Netflix voor bankzaken worden
Sluiten