Hoe een nieuwe wet gok-apps veilig, leuk en legaal moet maken – ADV

31 reacties

Na jaren van uitstel zit een nieuwe Nederlandse gokwet er eindelijk aan te komen. De weg is dan vrij voor aanbieders van online gokspelen en ook gok-apps in de App Store. Hoe zorgt deze wet dat gok-apps veilig, leuk en legaal worden?

De huidige gokwet dateert van maar liefst vijftig jaar geleden en houdt daarom erg weinig rekening met onder meer het internet. De wet verbiedt, in zijn geheel, het gokken op kansspelen zonder dat je daar een vergunning voor hebt.

De huidige situatie

Al in 2014 wilde staatssecretaris Fred Teeven daar verandering in brengen, want “spelers zijn daarom aangewezen op het illegale aanbod, waarop weinig toezicht mogelijk is.” Daarom wil hij het systeem op de schop doen. Gokbedrijven die zich op de Nederlandse markt richten moeten een vergunning kunnen krijgen. En een deel van de inkomsten van de gokbedrijven zullen ten goede komen van een verslavingsfonds. Zo dragen de websites ook bij aan het verslavingsprobleem dat ze deels zelf veroorzaken.

Betsson
Klik/tap voor groter.

Wanneer komt die nieuwe wet?

Het is nog niet helemaal zeker wanneer de nieuwe wet ingaat. De wet is op 18 juli 2016 aangenomen, dus het is wel waarschijnlijk dat we nog in 2018 legaal met online gokken aan de slag kunnen.

Zelf gokken? Probeer Betsson

Mocht je nou een keertje zelf je geluk op de proef willen stellen, dan kun je eens naar de app Betsson kijken. Deze is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar daar kan verandering in komen zodra de nieuwe gokwet ingaat. Betsson won al de App of the Year Award en kan een leuke app voor jou zijn als je van gokken houdt.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  herko

  Zozo, advertorials nu? Met als bron de NOS? Apart…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Zozo, advertorials nu? Met als bron de NOS? Apart…

  Zelf gokken? Probeer Betsson
  Mocht je nou een keertje zelf je geluk op de proef willen stellen, dan kun je eens naar de app Betsson kijken. Deze is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar daar kan verandering in komen zodra de nieuwe gokwet ingaat. Betsson won al de App of the Year Award en is een van de beste en meest betrouwbare gokapps die je in de App Store zult tegenkomen.

  Daarom misschien??

 • Profielfoto
  ismirnoff

  Zonde dit. Beetje aanmoedigen te gaan gokken.

 • Profielfoto
  DosEquis

  Raymon is op vakantie, en de eerste dubieuze artikelen verschijnen op OMT. Dat belooft wat als de nieuwe website online gaat…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat heeft niets met Raymon te maken, maar wel met de nieuwe eigenaar.

  Bijzonder foute ‘advertentie’ om mee te starten trouwens.:mrgreen:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik gok dat heel veel mensen hier niet eens mee zijn.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Wow reclame om meer aan de gokverslaving te helpen, beetje faal dit.
  maak dan reclame voor Microsoft, dat is minder erg !

  En dan wordt er gemeld dat het ook voor het verslavings-fonds is, hoe krom kun je het krijgen:(

 • Profielfoto
  Needler

  Wat is Wayne Parker Kent toch een vies bedrijf. Ze schrijven stukjes om advertenties te verkopen. Bij goede uitgevers is dat andersom. Het is mij overduidelijk dat ze OMT alleen maar zien als een nieuwe bron van bezoekers om nog meer banners door de strot te duwen.

  One More Thing gaat uit mijn favorieten.

  Ciao! Bye!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat is Wayne Parker Kent toch een vies bedrijf. Ze schrijven stukjes om advertenties te verkopen….

  .
  Niet zo naïef doen. Dat vind je bij ALLE uitgevers. Advertorials kom je te pas en te onpas tegen. En OMT zal daar zeker geen uitzondering op worden.

 • Profielfoto
  whaha

  De Correspondent heeft geen advertentie of advertorials, maar die is dan ook niet gratis en heeft betalende leden.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Hebben zoveel bezoekers ad blockers aan, dat het nu zo moet?;-)

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Sjee. “Kijken” naar een app, die wellicht legaal wordt in 2018. En je alleen maar geld gaat kosten. :shock:

 • Profielfoto
  Aiko

  “En een deel van de inkomsten van de gokbedrijven zullen ten goede komen van een verslavingsfonds. Zo dragen de websites ook bij aan het verslavingsprobleem dat ze deels zelf veroorzaken.”

  Zo dan. Een bekentenis van de gokaanbieders zèlf, of een bekentenis van One More Thing, die zich graag ondanks deze dubieuze rol laat gebruiken voor reclamedoeleinden?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Maar… Hoe gaat de nieuwe wet gok-apps nou veilig, leuk en legaal maken? En Fred Teeven kan veel willen, maar over wetgeving gaat hij al een tijdje niet meer (iets met bonnetjes). En hoezo een gok-app aanraden? En even niet benoemen dat de afdracht aan het verslavingfonds maar 0,2 procent van de winst is, maar het wel benoemen.

  Mag Raymon terug? Zijn gebrekkige Nederlands is een verademing bij de nonsens die nu op de site verschijnt…

 • Profielfoto
  polansky

  Wow reclame die moet aanzetten tot gokverslaving.

  Dat die oude wet geen rekening houdt met het internet is overigens ook totaal niet ter zake doende. Het maakt namelijk geen moer uit dat die wet 50 jaar oud is.

  Het gaat er namelijk niet om dat hij rekening moet houden met het internet, maar dat hij voorkomt dat teveel mensen gokverslaafd raken.

  Als dit de koers is van OMT, met megagrote banners, verkapte reclame en dan ook nog aan wil zetten tot gokken, dan voorzie ik dat de hoogtij dagen van OMT achter ons liggen.

  Deze koers zal er dan enkel toe leiden dat bezoekers op zoek gaan naar andere Nederlandstalige Apple website.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Wat ontzettend kut dit. En aan de reacties te zien spreekt deze advertentie een totaal verkeerde doelgroep aan. Advertenties ok, maar zorg dan dat het ook een beetje past bij de doelgroep van OMT. Dikke fail dit.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik ben benieuwd hoe lang we nog reacties op artikelen kunnen plaatsen. De ziel is denk ik binnen no time uit OMT. Zo zie je maar weer. Aan alles komt een einde. Wij als gebruiker van deze site zijn gewoon verkocht. Ik verwacht een dikke leegloop als er hier nog meer van die verkapte troep blijft verschijnen. Wat heeft de gokwet überhaupt met Apple te maken…? Écht jammer dit:(

 • Profielfoto
  recoiller

  Als bron de NOS onder de link zetten van Betsson terwijl de NOS daar niet eens over rept. Vervolgens de gokapp (die hier nu gewoon illegaal is) noemen als beste en meest betrouwbaar in de Appstore.. Er is geen nieuwswaarde, er is geen link naar Apple (ook al hebben ze een App die op iOS draait)..

 • Profielfoto
  Absrnd

  Dit is extreem FAAL, en zeker dit weer bovenaan de lijst te zetten, het valt me zwaar tegen als deze hobbyclub er voor kiest om verslavings-apps te promoten.

  Ik heb mijn adblocker weer op volle sterkte gezet.

  PRUTSERS !

 • Profielfoto
  Joid

  Jeeej! 15 augustus, we plempen het na 4 dagen nog een keer bovenaan.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Gegroet beste OMT-ers. Het moet ergens ophouden, en dat is hier.
  So Long and thanks for all the Apples.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Manmanman, wat een waanzin dit…

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Idd niet tof dat dit het eerste artikel is onder nieuwe vleugels. ADV ook erg subtiel trouwens…

 • Profielfoto
  Yosemite

  Slechte zaak om gokken te promoten ??

 • Profielfoto
  Maikelw


  Aaaand its GONE!
  Ej, ik kom hier voor nieuws. Jammer altijd, zo een overname. Kom dan met leuke kortingsacties, events, goodies of een eigen webshop maar ga niet zo zielig die header terugplaatsen die uitgezet zou zijn (en binnenkort trouwens door Google wordt verbannen). Kom niet met dit soort idiote advertenties die compleet niet voor je doelgroep bestemd zijn, kom niet met een achterlijk advertentiebeleid en luister naar je gebruikers van het eerste uur. Mensen komen hier al jaren, maar heeft de nieuwe eigenaar ergens de mogelijkheid gegeven om inspraak te geven? Een gepinned topic zichtbaar op de homepage bijvoorbeeld? Of zich uberhaubt voorgesteld? Kan zijn dat ik dat gemist heb hoor, maar dat is al genoeg. Je neemt een website en communitie over welke al jaren bestaat en gaat dan alles omgooien… Je bent die nieuwe buurman die de buurt even naar zijn hand gaat zetten. Geen goede zaak dit…

 • Profielfoto
  Absrnd
 • Profielfoto
  Absrnd
 • Profielfoto
  Absrnd
 • Profielfoto
  Absrnd
 • Profielfoto
  Absrnd
 • Profielfoto
  Frans

  In ‘nette’ publicaties zetten ze er tenminste nog ‘advertorial’ boven…

  Jammer dat de kwaliteit van OMT zo hard achteruit holt.:-(