Bètacode iOS 11 onthult informatie over Apple Pay

Door: Imre - 17 reacties

Er zijn nieuwe details ontdekt over de de dienst Apple Pay. In de code van de bèta van iOS 11 zijn onder meer verwijzingen naar een Apple Pay Cash Card en identificatie met een rijbewijs en een foto van je gezicht gevonden.

De details zijn gedeeld door de website iHelpBR. Vooral de identificatieprocedure is interessant. Het lijkt erop dat Apple je vraagt om een rijbewijs of ‘foto id’ te uploaden om gebruik te maken van Apple Pay.

Apple Pay identificeren

In een zin van de code staat “Houd uw rijbewijs of foto id in het frame.” Dat betekent dat mensen zich op Apple Pay identificeren met een rijbewijs of, zo lijkt het, met hun eigen gezicht. In de code staat dat je geen betalingen via Berichten kunt doen als dit proces mislukt: “U kunt uw Apple Pay Cash-tegoed nog steeds gebruiken in winkels en apps. Het ontvangen en verzenden van betalingen in Berichten is niet beschikbaar totdat de verificatie gelukt is.”

Apple Pay identificeren
Klik/tap voor groter.

Apple Pay Cash Card

De Apple Pay Cash Card lijkt een soort van virtuele betalingskaart te zijn. Met de virtuele kaart kunnen gebruikers waarschijnlijk hun saldo op de virtuele kaart bijhouden, geld terugsturen naar een bankrekening en naar andere Apple Pay Cash Cards overmaken.

In een van de zinnen staat dat de Apple Pay Cash Card het beste werkt met een debetkaart. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat Apple een klein bedrag rekent voor het gebruiken van de virtuele kaart met creditcards.

Apple Pay identificatie
Een deel van de code. Klik/tap voor groter.

Overigens lijkt Apple binnenkort flinke concurrentie te kunnen verwachten. Ook Facebook zou zich namelijk in de strijd willen mengen. Met het platform WhatsApp Payments hoopt ook het bedrijf van Mark Zuckerberg een plekje in de mobiele betalingenmarkt te veroveren.

Bron: iHelp BR

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Humain

  Het wordt tijd dat ik in NL gewoon kan betalen met de iPhone. Zeker sinds contactloos betalen voor mij standaard is geworden met kleine boodschappen. Vervelend dat de banken niet druk bezig zijn dit werkend te maken.

 • Profielfoto
  VxP

  Dit zijn blijkbaar innovaties die banken geld kosten vooral weinig tot niets voor hen opleveren. Dus, geen interesse in het werkend maken voor hun klanten.

  Voordat ik Suckerburk ga vertrouwen met mijn gegevens???? ik ga nog liever cash betalen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat Apple Pay Cash Card lijkt mij vooral een digitale card te zijn die je gebruikt om saldo op te zetten. Een soort prepaid kaartje maar dan digitaal.

  Dit zal gebruikt worden wanneer je gaat betalen via de Berichten app en zal waarschijnlijk relatief eenvoudig te identificeren zijn doormiddel van een foto of zoiets. Hierdoor moet het laagdrempelig worden voor jonge mensen.

  Zoiets lijkt mij namelijk heel aannemelijk want het zou Apple klauwen met geld kosten als elke Berichten (Apple Pay) transactie via de normale betaalprovider (bank) moet verlopen. Er van uit gaande dat vooral tieners dat soort dingen gebruiken voor kleine bedragen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ja, zolang ze Apple Pay niet in Nederland invoeren zeg ik ¯\_(ツ)_/¯

  Ik denk eerder dat de banken niet mee willen werken om zelf de marges te incasseren en met hun eigen systeem kunnen ze lekker gegevens verzamelen over ons. Iets dat bij Apple Pay niet kan, daar zien de banken alleen het geld richting Apple gaan, maar weten ze niet wat er afgerekend is.

 • Profielfoto
  Xcode

  Interessant. Ik kan er alleen niks mee zolang de Nederlandse banken weigeren Apple Pay te ondersteunen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Zolang het niet sneller werkt dan vier cijfers intikken, hoeft het allemaal niet voor mij.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Je hoeft geen pin in te typen met contactloos betalen. Pasje boven het apparaat houden en je hebt betaald.

 • Profielfoto
  Didier

  @Ome Kor, wel als het een bedrag boven de € 25,- betreft!

 • Profielfoto
  draugminaion

  Het wordt tijd dat ik in NL gewoon kan betalen met de iPhone. Zeker sinds contactloos betalen voor mij standaard is geworden met kleine boodschappen. Vervelend dat de banken niet druk bezig zijn dit werkend te maken.

  Als de banken niet opschieten worden ze links of rechts gepasseerd. Net zo als de telefonieboeren met SMSjes ooit.
  Hoop ik.

  Wat hebben de banken nu helemaal te bieden nu de spaarrente tot symbolische waarde gedaald is? Wat wat zijn banken nou nog helemaal? Gereguleerde databasebeheerders. De regelgeving beschermt de gevestigde partijen, slimmeriken met goede ideeën komen er niet tussen.

  En of ik nu met mijn telefoon of een pasje betaal is voor mij weinig verschil. Betalen met mijn horloge, niks uit mijn zak hoeven pakken, daar gaat het om.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hebben jullie wel eens nagedacht dat dit mogelijk helemaal niet aan de banken is?

  Jullie doen net alsof banken dit tegenhouden. Dat is helemaal niet aan de orde, er is voor een bank helemaal geen nadeel om Apple Pay mogelijk te blokkeren want de provisies op de e betalingen zijn veel hoger dan een reguliere transactie of een iDEAL transactie.

  Het is Apple dit dit nog niet heeft aangeboden simpelweg omdat wij in Nederland geen creditcard-volk zijn. Dat is de reden dat wij deze dienst als een van de laatste serieuze landen zullen krijgen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ja, daar zit natuurlijk ook wat in. We hebben inderdaad al jaren een efficiënt en voor de winkeliers redelijk goedkoop systeem in Nederland. Iets wat ze in andere landen, die gebruik maken van creditcards, niet hebben.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  @Didier, ja klopt. Met de hoeveelheid zakgeld dat ik per maand krijg zijn de bedragen die ik afreken meestal onder die grens.;-)

 • Profielfoto
  iCrazy

  Ik gebruik apple pay gewoon in Nederland en in andere landen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ooo ben jij dat. Ik dacht al wie is die ontzettend stoere gast op OMT die gewoon nu al met Apple Pay aan het betalen is overal.

 • Profielfoto
  whaha

  Kan Apple Pay überhaupt wel op een terminal zonder NFC?

 • Profielfoto
  iCrazy

  @shmoo kan je ook als je wilt. Franse app boon.

 • Profielfoto
  iCrazy

  @shmoo van wie heb het gehoord over mij?