Imre
Imre Nieuws 27 augustus 2017

Apples zelfrijdende auto op de weg gespot

Al een aantal maanden geleden verscheen het bericht dat Apple zijn zelfrijdende auto’s ging testen in Californië. Nu is een van die zelfrijdende auto’s ook gespot, inderdaad in Sunnyvale, Californië. Daar zou Apple zijn research naar Project Titan uitvoeren.

Volgens een van de lezers van Macrumors, Amy, ziet zij de auto regelmatig voorbijkomen. De auto, een Lexus SUV, is voorzien van LIDAR-technologie aan de voor- en achterkant, met camera’s en sensoren op het dak.

Apples zelfrijdende auto

Apples zelfrijdende auto maakt gebruik van een flinke hoeveelheid technologie. Ten eerste gebruikt het voertuig de eerdergenoemde LIDAR-sensoren. LIDAR staat voor Laser Imaging Detection And Ranging. Het zorgt ervoor dat de auto zich bewust is van zijn omgeving en weet wat waar staat. Zo blijft de auto op de weg.

Daarnaast zijn er ook GPS-sensoren aanwezig. Die zorgen ervoor dat de auto zich kan oriënteren aan de hand van zijn omgeving. Camera’s die dichtbij de LIDAR-sensoren zitten, registreren stoplichten, andere auto’s, voetgangers, fietsers en andere bewegende objecten. Zo kun je met de Apple Auto geen brokken maken.

Een bijzonder complex systeem dus, dat elke seconde van elke rit enorm veel data verzamelt en verwerkt. Desondanks mag de auto niet zonder toezichthouders de weg op. Ook op de video hierboven zijn duidelijk mensen in zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel te zien.

Apples zelfrijdende auto

In eerste instantie wilde Apple een compleet nieuwe, eigen auto bouwen. Inmiddels heeft het die ambitie aangepast. Het bedrijf gaat zich nu focussen op software voor zelfrijdende auto’s, die fabrikanten dan zouden kunnen gebruiken in hun voertuigen. Deze auto draagt ook niet het Apple-logo, maar dat van Lexus.

Reageer op artikel:
Apples zelfrijdende auto op de weg gespot
Sluiten