Apples zelfrijdende auto op de weg gespot

12 reacties

Al een aantal maanden geleden verscheen het bericht dat Apple zijn zelfrijdende auto’s ging testen in Californië. Nu is een van die zelfrijdende auto’s ook gespot, inderdaad in Sunnyvale, Californië. Daar zou Apple zijn research naar Project Titan uitvoeren.

Volgens een van de lezers van Macrumors, Amy, ziet zij de auto regelmatig voorbijkomen. De auto, een Lexus SUV, is voorzien van LIDAR-technologie aan de voor- en achterkant, met camera’s en sensoren op het dak.

Apples zelfrijdende auto

Apples zelfrijdende auto maakt gebruik van een flinke hoeveelheid technologie. Ten eerste gebruikt het voertuig de eerdergenoemde LIDAR-sensoren. LIDAR staat voor Laser Imaging Detection And Ranging. Het zorgt ervoor dat de auto zich bewust is van zijn omgeving en weet wat waar staat. Zo blijft de auto op de weg.

Daarnaast zijn er ook GPS-sensoren aanwezig. Die zorgen ervoor dat de auto zich kan oriënteren aan de hand van zijn omgeving. Camera’s die dichtbij de LIDAR-sensoren zitten, registreren stoplichten, andere auto’s, voetgangers, fietsers en andere bewegende objecten. Zo kun je met de Apple Auto geen brokken maken.

Een bijzonder complex systeem dus, dat elke seconde van elke rit enorm veel data verzamelt en verwerkt. Desondanks mag de auto niet zonder toezichthouders de weg op. Ook op de video hierboven zijn duidelijk mensen in zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel te zien.

Apples zelfrijdende auto

In eerste instantie wilde Apple een compleet nieuwe, eigen auto bouwen. Inmiddels heeft het die ambitie aangepast. Het bedrijf gaat zich nu focussen op software voor zelfrijdende auto’s, die fabrikanten dan zouden kunnen gebruiken in hun voertuigen. Deze auto draagt ook niet het Apple-logo, maar dat van Lexus.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Wat een “toeval”. Iemand met een camera.

 • Profielfoto
  knekkie

  Als ze al zo ver zijn dan is het zonde als ze geen eigen auto maken. Niet als proof of concept maar als daadwerkelijk product net als Tesla. Kijk hoe die begonnen zijn met een omgebouwde lotus Elize als eerste bewijs. en daarna zijn ze met de inkomsten en de opgedane kennis gaan door ontwikkelen aan de oorspronkelijke droom.

  Al die moeite steken in software die vervolgens gekopieerd en verbeterd wordt lijkt mij een slechte investering.

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Hmmm, doet denken aan de Motorola Rokr

 • Profielfoto
  knekkie

  Ja idd

 • Profielfoto
  knekkie

  Ze kunnen het beter zelf doen als ze er iets mee willen doen. Is toch zonde als je zoveel kennis hebt ingevlogen en er alleen software als product uit haalt.

  Zeker als je geen eigen voertuig hebt om te bewijzen wat de voordelen van de software zijn in combinatie met geoptimaliseerde hardware.

 • Profielfoto
  marg

  Weet ik niet echt.
  Apple is goed in software, en computers maken.
  Maar met auto’s gaan er te weinig van verkocht worden denk ik.
  Heel knap wat tesla heeft gedaan natuurlijk.
  Maar de aantallen van een “zogenaamde” apple zal te weinig voor hun zijn.

 • Profielfoto
  koen

  Hoe kun je zien dat dit een Apple auto is?

 • Profielfoto
  SvS

  Wordt het gewoon misschien voorbereid voor een stevige upgrade voor Carplay?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hmm, Dit is toch gewoon een “Lexus” auto en geen Apple auto? En daarmee bedoel ik dan daadwerkelijk ook de auto zelf, fysiek, niet de camera’s en sensoren er bovenop.

  Apple is idd goed in software maken. En zomaar even kopiéren zal denk niet makkelijk gaan als ze er pantenten op hebben. Dit zal eerder doorverkocht worden, en nieuwe versies zullen door Apple gemaakt worden:-) En dus elke keer weer verkocht worden, want software kan ook gewoon verder ontwikkeld worden en dus elke nieuwe versie kan dan weer aan auto fabrikanten doorverkocht worden. En dan is dat toch geen slechte investering? Natuurlijk zou een echte Apple car wel fijn zijn, ik zou heel erg benieuwd zijn naar het ontwerp.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Beetje lame dat het een hybride is, niet volledig elektrisch.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  En hoe is bewezen dat deze radar auto van apple is en niet van een ander bedrijf?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe kun je zien dat dit een Apple auto is?

  .
  Mooiere auto dan al die andere testauto’s..;)