Apple wint Emmy voor integratie Siri op Apple TV

4 reacties

Apple staat meer bekend als technologiefabrikant dan als tv-producent, maar toch heeft het bedrijf een Emmy gewonnen. Niet voor een reclamefilmpje of instructievideo, maar voor de integratie van Siri op Apple TV.

Apple heeft van de organisatie een award gekregen in de categorie Contextual Voice Navigation for Discovering and Interacting with TV Content, oftewel contextuele stemnavigatie voor het ontdekken van en communiceren met tv-inhoud.

Siri op Apple TV

Sinds 2015 heeft Apple Siri op Apple TV beschikbaar gemaakt, toen de Apple TV 4 net uitkwam. Siri heeft op de settopbox van Apple een aantal handige functies. Je kunt zoeken naar acteurs, films en series, maar ook specifiekere dingen zijn mogelijk. Siri kan bijvoorbeeld 15 seconden terugspoelen en de ondertitels tijdelijk aanzetten als je vraagt “Wat zei hij/zij?”. Ook redelijk complexe aanvragen, zoals “ik wil films voor mensen die in de jaren ’90 opgegroeid zijn zien” kan de virtuele assistent van Apple tegenwoordig verwerken.

Siri op Apple TV

Apple heeft sinds een paar maanden, met de lancering van de iOS 11-bèta’s, ook een nieuwe stem. Ze klinkt een stuk minder robotisch en een stuk meer als een echt persoon, wat waarschijnlijk het gevoel van een menselijke assistent sterker maakt.

En als we het toch over de Apple TV  hebben: ook daar komt een upgrade van. En niet zomaar een upgrade: de nieuwe Apple TV kan waarschijnlijk overweg met de scherpe 4K-resolutie. tvOS 4 zorgt er in ieder geval al voor dat het besturingssysteem er klaar voor is. De onthulling van onder meer die nieuwe Apple TV is zo goed als zeker op 12 september.

Bron: EmmyOnline

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Joid

  Apple staat niet bekend als filmmaker, maar toch heeft het bedrijf een Emmy gewonnen.

  Emmy’s hebben niet iets met films te maken. Zij worden uitgereikt aan tv producties, of zaken daaraan gerelateerd.

  Edit: Ah, goed aangepast. Overigens zijn ze nu met oa Planet of the Apps wel hun eigen ‘tv producties’ gestart.

 • Profielfoto
  xaddict

  “de scherpe 4K-resolutie”

  Een resolutie is niet scherp. Een resolutie is hoog of laag. Ook komt het erg betuttelend over richting mensen die weten wat 4K.

  Noem het gewoon 4K of UHD. Iedereen snapt wat HD is, zo moeilijk kan de volgende stap niet zijn

 • Profielfoto
  Buzz

  Over betuttelend gesproken, xaddict… De pot verwijt de ketel.

 • Profielfoto
  Pixelman

  toch een puntje van kritiek. Siri voor de belgen is nog steeds niet actief op apple tv, wat wel zo is op de iphone. Wat me vooral stoort is dat ze nu met een nieuwe apple tv komen opdraven en dat wij nooit van siri hebben genoten op het huidige model.