Imre
Imre Nieuws 31 augustus 2017

Apple wint Emmy voor integratie Siri op Apple TV

Apple staat meer bekend als technologiefabrikant dan als tv-producent, maar toch heeft het bedrijf een Emmy gewonnen. Niet voor een reclamefilmpje of instructievideo, maar voor de integratie van Siri op Apple TV.

Apple heeft van de organisatie een award gekregen in de categorie Contextual Voice Navigation for Discovering and Interacting with TV Content, oftewel contextuele stemnavigatie voor het ontdekken van en communiceren met tv-inhoud.

Siri op Apple TV

Sinds 2015 heeft Apple Siri op Apple TV beschikbaar gemaakt, toen de Apple TV 4 net uitkwam. Siri heeft op de settopbox van Apple een aantal handige functies. Je kunt zoeken naar acteurs, films en series, maar ook specifiekere dingen zijn mogelijk. Siri kan bijvoorbeeld 15 seconden terugspoelen en de ondertitels tijdelijk aanzetten als je vraagt “Wat zei hij/zij?”. Ook redelijk complexe aanvragen, zoals “ik wil films voor mensen die in de jaren ’90 opgegroeid zijn zien” kan de virtuele assistent van Apple tegenwoordig verwerken.

Apple heeft sinds een paar maanden, met de lancering van de iOS 11-bèta’s, ook een nieuwe stem. Ze klinkt een stuk minder robotisch en een stuk meer als een echt persoon, wat waarschijnlijk het gevoel van een menselijke assistent sterker maakt.

En als we het toch over de Apple TV  hebben: ook daar komt een upgrade van. En niet zomaar een upgrade: de nieuwe Apple TV kan waarschijnlijk overweg met de scherpe 4K-resolutie. tvOS 4 zorgt er in ieder geval al voor dat het besturingssysteem er klaar voor is. De onthulling van onder meer die nieuwe Apple TV is zo goed als zeker op 12 september.

Bron: EmmyOnline

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wint Emmy voor integratie Siri op Apple TV
Sluiten