‘Apple Watch met 4G-verbinding op komst’

Raymon op 06 augustus 2017 14 reacties Laatste door DBLCreations

Het wordt een goed jaar voor Apple-fans. Niet alleen zien we dan eindelijk de iPhone 8 (of: iPhone Edition), er zou ook een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding aankomen. Hierdoor wordt de smartwatch een stuk minder afhankelijk van de iPhone.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman komt de Apple Watch met 4G-verbinding nog dit jaar uit. Intel zou een ultrazuinige 4G-chip voor de smartwatch gemaakt hebben.

Software sim voor Apple Watch

Apple zou al in gesprek zijn met grote telecombedrijven in de VS en Europa. Klanten met een iPhone zouden hun abonnement gemakkelijk uit moeten kunnen breiden met een sim voor de Apple Watch. Dit wordt waarschijnlijk een softwarematige simkaart, omdat voor een fysieke simkaart geen ruimte is. De iPad wordt al langer met een softwarematige ‘Apple Sim’ geleverd.

watch-inside-16x9

Klik/tap voor groter.

Een 4G-verbinding zou de Watch een nuttiger standalone-apparaat maken. Momenteel is de smartwatch deels afhankelijk van een iPhone voor zijn interverbinding. Alleen binnenshuis kan de Watch rechtstreeks met Wi-Fi verbinden en basiszaken als iMessage-berichten synchroniseren. Buitenshuis is de smartwatch geheel afhankelijk van je iPhone.

Door een eigen 4G-verbinding wordt het bijvoorbeeld mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en iMessage-berichten te versturen. Ook kunnen apps doorlopend informatie blijven verversen en kun je tijdens een rondje joggen met je Apple Watch gewoon muziek streamen. Volgens de bronnen van Gurman verschijnt de ‘Apple Watch 4G’ nog dit jaar, maar mogelijk niet gelijk met de nieuwe iPhone in september.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

14 reacties

Profielfoto

RoyB op 06 augustus 2017

Eindelijk! de Apple Watch word langzaam maar zeker volwassen.

Profielfoto

Pete.Z [moderator] op 06 augustus 2017

Zo wordt het zeker een stuk aantrekkelijker hebbedingetje!

Profielfoto

koolenboer op 06 augustus 2017

Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

Profielfoto

midas op 06 augustus 2017

Dacht dat t ding al jaren 4g had, dan is t helemaal een waardeloos ding

Profielfoto

gipsman op 07 augustus 2017

Eén struikelblok minder.
Nu nog een ronde wijzerplaat en een betaalbaar 4G abo en ik ga voor de apple watch…

Profielfoto

LighScan op 07 augustus 2017

Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

Ik blijf zelf ook maar wachten op de Screen Always On-functie. Alle Android-horloges hebben het, maar Apple doet weer koppig.

Profielfoto

pippen2 op 07 augustus 2017

Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

Ik blijf zelf ook maar wachten op de Screen Always On-functie. Alle Android-horloges hebben het, maar Apple doet weer koppig.

Het zal weinig met “koppig” te maken hebben. Ze zullen het heus wel uitgetest hebben, maar naar Apple’s smaak zal de batterij dan te snel leeg zijn. En dan begint de consument ook weer te zeuren. Dus dit is een prima oplossing totdat de batterij sterker is, of het scherm zuiniger. Ik heb ook een Apple Watch sinds het eerste uur en ben er nog altijd blij mee. Als ik het niet om heb, mis ik het. Dan hoor ik iedere keer geluid uit m’n telefoon komen en moet ik het aanzetten als er een notificatie komt, terwijl ik met de Apple Watch alleen maar even m’n arm hoef te draaien om te kijken wat het is. En voor hardlopen is het ook handig. Geen telefoon meenemen maar toch naar muziek kunnen luisteren.

Profielfoto

KarelWillem op 07 augustus 2017

Ik heb twee dagen screen-on tijd met mijn LG G Watch.
En Apple heeft twee dagen screen-off tijd met haar Watch.

;)

Profielfoto

Q-collective op 07 augustus 2017

Er gaan ook geruchten dat Apple bezig is de batterijcapaciteit te verbeteren. Een batterijduur van 3 of 4 dagen zou me heel erg interesseren.

Profielfoto

koekiewous op 07 augustus 2017

Nu ga ik er serieus over nadenken om hem te kopen.

Profielfoto

MacQwerty op 07 augustus 2017

En ook bellen over 4G? Want dan wordt het pas echt leuk! Mooie vervanger voor mijn iPhone 6S plus. Een Apple watch met EarPods om te bellen. En dan al het gesurf en ge-app op een iPad.

Profielfoto

Edwin op 07 augustus 2017

Dan kun je ook eens het huis verlaten zonder je iPhone, want je bent gewoon bereikbaar. Klinkt goed!

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 07 augustus 2017

@MacQwerty, veel succes met je EarPods!

Profielfoto

DBLCreations op 08 augustus 2017

Hmm, bellen met je Apple Watch, tja,waarom ook niet:P Ik heb er eigenlijk nog geen maar zou heel graag de Apple Watch edition hebben. Ik vind die ceramic white Apple Watch edition heel mooi om eerlijk te zijn:-) Ik ge nog wel even wachten omdat het voor mij persoonlijk niet de dringendste aankoop is. Ik heb onlangs nog maar een Mac Pro aangeschaft, dus nu even rustig aandoen:P

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?