‘Apple Watch met 4G-verbinding op komst’

14 reacties

Het wordt een goed jaar voor Apple-fans. Niet alleen zien we dan eindelijk de iPhone 8 (of: iPhone Edition), er zou ook een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding aankomen. Hierdoor wordt de smartwatch een stuk minder afhankelijk van de iPhone.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman komt de Apple Watch met 4G-verbinding nog dit jaar uit. Intel zou een ultrazuinige 4G-chip voor de smartwatch gemaakt hebben.

Software sim voor Apple Watch

Apple zou al in gesprek zijn met grote telecombedrijven in de VS en Europa. Klanten met een iPhone zouden hun abonnement gemakkelijk uit moeten kunnen breiden met een sim voor de Apple Watch. Dit wordt waarschijnlijk een softwarematige simkaart, omdat voor een fysieke simkaart geen ruimte is. De iPad wordt al langer met een softwarematige ‘Apple Sim’ geleverd.

watch-inside-16x9
Klik/tap voor groter.

Een 4G-verbinding zou de Watch een nuttiger standalone-apparaat maken. Momenteel is de smartwatch deels afhankelijk van een iPhone voor zijn interverbinding. Alleen binnenshuis kan de Watch rechtstreeks met Wi-Fi verbinden en basiszaken als iMessage-berichten synchroniseren. Buitenshuis is de smartwatch geheel afhankelijk van je iPhone.

Door een eigen 4G-verbinding wordt het bijvoorbeeld mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en iMessage-berichten te versturen. Ook kunnen apps doorlopend informatie blijven verversen en kun je tijdens een rondje joggen met je Apple Watch gewoon muziek streamen. Volgens de bronnen van Gurman verschijnt de ‘Apple Watch 4G’ nog dit jaar, maar mogelijk niet gelijk met de nieuwe iPhone in september.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  RoyB

  Eindelijk! de Apple Watch word langzaam maar zeker volwassen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Zo wordt het zeker een stuk aantrekkelijker hebbedingetje!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

 • Profielfoto
  midas

  Dacht dat t ding al jaren 4g had, dan is t helemaal een waardeloos ding

 • Profielfoto
  gipsman

  Eén struikelblok minder.
  Nu nog een ronde wijzerplaat en een betaalbaar 4G abo en ik ga voor de apple watch…

 • Profielfoto
  LighScan

  Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

  Ik blijf zelf ook maar wachten op de Screen Always On-functie. Alle Android-horloges hebben het, maar Apple doet weer koppig.

 • Profielfoto
  pippen2

  Ondanks dat ik er zelf een heb, adviseer ik nog steeds iedereen om er niet aan te beginnen. Behalve het handige nachtritme en hartslag monitoren, blijf ik het een onzinnige gadget vinden waarvan mij te vaak het scherm niet aan gaat wanneer ik gewoon de tijd wil weten. Inderdaad nog geen volwassen product.

  Ik blijf zelf ook maar wachten op de Screen Always On-functie. Alle Android-horloges hebben het, maar Apple doet weer koppig.

  Het zal weinig met “koppig” te maken hebben. Ze zullen het heus wel uitgetest hebben, maar naar Apple’s smaak zal de batterij dan te snel leeg zijn. En dan begint de consument ook weer te zeuren. Dus dit is een prima oplossing totdat de batterij sterker is, of het scherm zuiniger. Ik heb ook een Apple Watch sinds het eerste uur en ben er nog altijd blij mee. Als ik het niet om heb, mis ik het. Dan hoor ik iedere keer geluid uit m’n telefoon komen en moet ik het aanzetten als er een notificatie komt, terwijl ik met de Apple Watch alleen maar even m’n arm hoef te draaien om te kijken wat het is. En voor hardlopen is het ook handig. Geen telefoon meenemen maar toch naar muziek kunnen luisteren.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb twee dagen screen-on tijd met mijn LG G Watch.
  En Apple heeft twee dagen screen-off tijd met haar Watch.

  ;)

 • Profielfoto
  Q-collective

  Er gaan ook geruchten dat Apple bezig is de batterijcapaciteit te verbeteren. Een batterijduur van 3 of 4 dagen zou me heel erg interesseren.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Nu ga ik er serieus over nadenken om hem te kopen.

 • Profielfoto
  MacQwerty

  En ook bellen over 4G? Want dan wordt het pas echt leuk! Mooie vervanger voor mijn iPhone 6S plus. Een Apple watch met EarPods om te bellen. En dan al het gesurf en ge-app op een iPad.

 • Profielfoto
  Edwin

  Dan kun je ook eens het huis verlaten zonder je iPhone, want je bent gewoon bereikbaar. Klinkt goed!

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @MacQwerty, veel succes met je EarPods!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hmm, bellen met je Apple Watch, tja,waarom ook niet:P Ik heb er eigenlijk nog geen maar zou heel graag de Apple Watch edition hebben. Ik vind die ceramic white Apple Watch edition heel mooi om eerlijk te zijn:-) Ik ge nog wel even wachten omdat het voor mij persoonlijk niet de dringendste aankoop is. Ik heb onlangs nog maar een Mac Pro aangeschaft, dus nu even rustig aandoen:P