Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 6 augustus 2017

‘Apple Watch met 4G-verbinding op komst’

Het wordt een goed jaar voor Apple-fans. Niet alleen zien we dan eindelijk de iPhone 8 (of: iPhone Edition), er zou ook een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding aankomen. Hierdoor wordt de smartwatch een stuk minder afhankelijk van de iPhone.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman komt de Apple Watch met 4G-verbinding nog dit jaar uit. Intel zou een ultrazuinige 4G-chip voor de smartwatch gemaakt hebben.

Software sim voor Apple Watch

Apple zou al in gesprek zijn met grote telecombedrijven in de VS en Europa. Klanten met een iPhone zouden hun abonnement gemakkelijk uit moeten kunnen breiden met een sim voor de Apple Watch. Dit wordt waarschijnlijk een softwarematige simkaart, omdat voor een fysieke simkaart geen ruimte is. De iPad wordt al langer met een softwarematige ‘Apple Sim’ geleverd.

Klik/tap voor groter.

Een 4G-verbinding zou de Watch een nuttiger standalone-apparaat maken. Momenteel is de smartwatch deels afhankelijk van een iPhone voor zijn interverbinding. Alleen binnenshuis kan de Watch rechtstreeks met Wi-Fi verbinden en basiszaken als iMessage-berichten synchroniseren. Buitenshuis is de smartwatch geheel afhankelijk van je iPhone.

Door een eigen 4G-verbinding wordt het bijvoorbeeld mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en iMessage-berichten te versturen. Ook kunnen apps doorlopend informatie blijven verversen en kun je tijdens een rondje joggen met je Apple Watch gewoon muziek streamen. Volgens de bronnen van Gurman verschijnt de ‘Apple Watch 4G’ nog dit jaar, maar mogelijk niet gelijk met de nieuwe iPhone in september.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch met 4G-verbinding op komst’
Sluiten