Imre
Imre Geruchten 17 augustus 2017

‘Apple Watch 3 kan niet standalone bellen’

De Apple Watch 2 is erg veelzijdig. Je kunt je hartslag bijhouden, in beperkte mate je telefoon besturen en bellen. Maar Ming-Chi Kuo waarschuwt dat Apple die laatste functie schrapt. Volgens hem kun je met de Apple Watch 3 niet bellen.

De analist van KGI Securities voorspelt dat Apple gebruik gaat maken van een eSim. Dat bespaart natuurlijk ruimte ten opzichte van een normale simkaart van je provider, maar standalone bellen wordt onmogelijk.

Apple Watch 3 niet bellen, wel VoIP

Overigens betekent dat niet dat je totaal geen contact meer kunt houden met je vrienden met de Apple Watch. Met de internetverbinding kun je namelijk data uitwisselen en dat maakt het gebruik van VoIP mogelijk. Onder meer FaceTime, Skype en WhatsApp Voice Call maken gebruik van deze technologie.

Eerder deed Kuo ook al voorspellingen over andere nieuwe functies van de Apple Watch 3. Zo denkt de analist dat Apple twee edities van de Apple Watch 3 gaat uitbrengen. Eén daarvan ondersteunt 4G en de andere kan alleen via Wi-Fi met het internet verbinden. Ook denkt Kuo dat het design van de nieuwe Watch 3 niet veel anders zal zijn dan dat van de Watch 2.

MicroLED-scherm

Een ander gerucht dat de ronde doet is dat de Apple Watch 3 een MicroLED-display krijgt. Dat heeft net als OLED geen lichtbron nodig, wat de technologie erg efficiënt maakt. Een MicroLED-scherm is echter veel helderder dan een OLED-display. Apple ontwikkelt de technologie naar verluidt met LuxVue.

Via iCulture

Reageer op artikel:
‘Apple Watch 3 kan niet standalone bellen’
Sluiten