‘Apple Watch 3 kan niet standalone bellen’

22 reacties

De Apple Watch 2 is erg veelzijdig. Je kunt je hartslag bijhouden, in beperkte mate je telefoon besturen en bellen. Maar Ming-Chi Kuo waarschuwt dat Apple die laatste functie schrapt. Volgens hem kun je met de Apple Watch 3 niet bellen.

De analist van KGI Securities voorspelt dat Apple gebruik gaat maken van een eSim. Dat bespaart natuurlijk ruimte ten opzichte van een normale simkaart van je provider, maar standalone bellen wordt onmogelijk.

Apple Watch 3 niet bellen, wel VoIP

Overigens betekent dat niet dat je totaal geen contact meer kunt houden met je vrienden met de Apple Watch. Met de internetverbinding kun je namelijk data uitwisselen en dat maakt het gebruik van VoIP mogelijk. Onder meer FaceTime, Skype en WhatsApp Voice Call maken gebruik van deze technologie.

Apple Watch

Eerder deed Kuo ook al voorspellingen over andere nieuwe functies van de Apple Watch 3. Zo denkt de analist dat Apple twee edities van de Apple Watch 3 gaat uitbrengen. Eén daarvan ondersteunt 4G en de andere kan alleen via Wi-Fi met het internet verbinden. Ook denkt Kuo dat het design van de nieuwe Watch 3 niet veel anders zal zijn dan dat van de Watch 2.

MicroLED-scherm

Een ander gerucht dat de ronde doet is dat de Apple Watch 3 een MicroLED-display krijgt. Dat heeft net als OLED geen lichtbron nodig, wat de technologie erg efficiënt maakt. Een MicroLED-scherm is echter veel helderder dan een OLED-display. Apple ontwikkelt de technologie naar verluidt met LuxVue.

Via iCulture

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  Volgens mij moet de titel zijn “Apple Watch 3 kan niet standalone bellen”. Bellen via je iPhone kan natuurlijk wel, alleen niet via de sim in de Apple Watch.

  Bellen met een sim in je Apple Watch zou ook onhandig zijn als dit dan met een ander nummer zou zijn.

 • Profielfoto
  sanderman

  Schrapt? Hier gaat iets mis volgens mij. Ik was in de veronderstelling dat er gedoeld werd op: niet met de watch bellen zonder iPhone. Kortom, gewoon hetzelfde als huidig. De Apple Sim wordt dan gebruikt puur voor data en daarmee een betere ervaring voor de gebruikers. Dus: wél een sim, maar niet standalone bellen. Als je belt, gaat dat gewoon via de telefoon.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik hoop zo erg dat het hele concept ‘slimme en alles kunnende horloge’ gaat verdwijnen.

  Voor mij mogen 85% van de native watchOS apps die er nu op staan gewoon er vanaf. Compleet doelloos en waarschijnlijk gebruiken mensen die dingen nooit. Foto’s op je pols is net zo belangrijk als diarree in de uitlaat van je auto.

  Een voorbeeldje. Alles met het het rode lijntje heb ik in 3 jaar tijd nog nooit gebruikt maar enkel in het begin even getest en het voelde meteen al zwaar waardeloos aan. En Muziek gebruikt ik alleen in het Dock om het volume van Spotify te bedienen. En de rest gebruikt ik gewoon dagelijks en vaker.

  Maak er veel meer een fitness of gezondheid device van en daar hoef je ook niet meteen in door te staan zodat iedereen met zo’n ding een fitness junky moet worden maar een feit is wel dat ik door dit device veel meer ben gaan bewegen omdat ik feedback krijg en ik kan op een leuke manier kan bijhouden wat ik gedaan heb. Ik drink nu 2 liter water per dag en elke nacht voor het slapen gaan ga ik even op de weegschaal staan en voer ik mijn gewicht in allemaal omdat het eenvoudig kan op mijn pols en het maar 3 seconde werk is. Met smsen ben je 30 seconde met je horloge (pols) aan de slag en dan krijg je meteen dat Terminator gevoel. Dat je niet van deze planeet bent.

 • Profielfoto
  Neowip

  @schmoo

  Niet iedereen gebruikt z’n devices op dezelfde manier. Jij (noch welk individu dan ook) bent niet de norm.

  Van de apps die jij hebt doorgehaald gebruik ik:
  Timer – degelijk
  Stopwatch – enkele malen per week
  Messages – dagelijks
  Phone – soms als tel niet in de buurt is om op te nemen /af te wijzen en dan met handover naar iPhone
  Remote – dagelijks
  Calendar – dagelijks, alleen om te kijken, niet voor input
  Heartrate – paar x per week
  Breath – af en toe (wel grappig)
  Maps – aantal maal per week. Lopend en op de fiets erg handig.
  Worldtimer – regelmatig als ik afspraken heb in andere timezones

  En wellicht ben ik ook niet de norm, maar ben niet judgemental

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @schmoo

  Niet iedereen gebruikt z’n devices op dezelfde manier. Jij (noch welk individu dan ook) bent niet de norm.

  Van de apps die jij hebt doorgehaald gebruik ik:
  Timer – degelijk
  Stopwatch – enkele malen per week
  Messages – dagelijks
  Phone – soms als tel niet in de buurt is om op te nemen /af te wijzen en dan met handover naar iPhone
  Remote – dagelijks
  Calendar – dagelijks, alleen om te kijken, niet voor input
  Heartrate – paar x per week
  Breath – af en toe (wel grappig)
  Maps – aantal maal per week. Lopend en op de fiets erg handig.
  Worldtimer – regelmatig als ik afspraken heb in andere timezones

  En wellicht ben ik ook niet de norm, maar ben niet judgemental

  Ik ben eigenlijk zowel akkoord met jou als met Shmoo.

  Ik hoop persoonlijk gewoon dat de smartwatch innovatiever gaat worden, vooral in de medische wereld dan (persoonlijk). Ik heb leukemie gehad en er zijn bepaalde dingen waarvoor ik moet opletten. Ik ben bv diabetes type 2 geworden, dus als dat gemeten zou kunnen worden door de Apple Watch zou dat voor mij al super zijn! Ook de hartslag en de meldingen dat je wat vaker moet bewegen etc etc lijken me gewoon al de moeite waard om het wel aan te schaffen. Dat in combinatie met wat ik gezien heb op WWDC van een paar jaar terug, dat een zwangere vrouw haar hartslag evenwel als de baby’s hartslag enz… zou kunnen doorgeven aan haar dokter vindt ik al helemaal een geweldige stap in deze techniek. Maar nog eens,dat is persoonlijk. Iemand anders zal dit waarschijnlijk op een nog andere manier gebruiken:-) Dus op dat gebied eens met Neowip:-)

 • Profielfoto
  Spinozo

  Waarom nog een iPhone hebben als je met de Apple Watch en Airpods kunt bellen en muziek luisteren en met je MacBook of iPad doe je de overige zaken?

 • Profielfoto
  Shmoo

  @neowippen

  Klopt, ik ben zeker niet de standaard, maar zoals jij al aangeeft kruis jij waarschijnlijk de activiteiten app door op mijn plaatje en voeg je de Timer en Stopwatch toe.

  Dan nog gebruiken we samen waarschijnlijk 60% van het device niet. En een Timer of Stopwatch hoeft Apple niet te maken dat kun je ook developers laten doen.

  Ik kan mij ook nog wel indenken dat bepaalde mensen hun ToDo app handig zullen vinden om snel taken af te tikken op hun pols maar dat wilt niet zeggen dat Apple dit allemaal moet inbouwen.

  Als mensen in het algemeen al die apps echt handig hadden gevonden dan had Apple al lang openbaar gemaakt hoeveel van deze dingen er per jaar verkocht waren want als Apple ergens meer wilt pronken dan is het met cijfertjes en gegevens. Als de Apple Watch serieus 4* zoveel zou verkopen als al die andere toestellen dat had Timmie al lang op het podia gestaan en geroepen dat alleen Apple zoiets kan en dat rest geen idee heeft waar ze mee bezig zijn.

  De Apple Watch is nu vooral een gadget voor bepaalde doelgroepen waar Apple natuurlijk al vanaf het begin meer invloed en connectie mee heeft gehad dan welk ander bedrijf op aarde. Nog ver voor de iPhone wist Apple al hoe het hun achterban spulletjes moest verkopen daar waar andere bedrijven juist moeite hebben met klanten aan hun binden.
  Dus als Apple 5 miljoen stuks verkoopt en iemand anders 3 miljoen komt dat eigenlijk op hetzelfde neer.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het kan technisch misschien nog niet op een manier dat je accu het langer dan 2uur vol houdt maar reken er maar op dat er ooit een zelfstandige Apple Watch komt die de iPhone volledig vervangt.

  Voor apps die een comfortabel scherm nodig hebben heb je dan weer je tablet.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het kan technisch misschien nog niet op een manier dat je accu het langer dan 2uur vol houdt maar reken er maar op dat er ooit een zelfstandige Apple Watch komt die de iPhone volledig vervangt.

  Voor apps die een comfortabel scherm nodig hebben heb je dan weer je tablet.

  Ik kan me dat ergens nog wel inbeelden. Het klinkt nu misschien heel gek. Maar ik herinner mij nog die kleine dingen die men toon “beepers” noemde. Iets dat trouwens soms nog gebruikt wordt in ziekenhuizen. Iedereen moest zo een ding hebben. Ik denk zelf dat iemand uit mijn omgeving toen ook een horloge had met een beeper in… Was toen ook al een technisch hoogstandje:-D

  Knekkie, ik denk dat jij de toekomst redelijk goed kan inschatten:-)

 • Profielfoto
  Wauters

  Ben ik de enige die wacht op een stand-alone watch?
  Ik ben veel even weg naar de voetbal, mijn moeder, een vergadering, in de tuin,… en dan zou ik alles kunnen doen met een stand-alone watch.

  Graag zo snel mogelijk LTE aub.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  @schmoo

  Niet iedereen gebruikt z’n devices op dezelfde manier. Jij (noch welk individu dan ook) bent niet de norm.

  Van de apps die jij hebt doorgehaald gebruik ik:
  Timer – degelijk
  Stopwatch – enkele malen per week
  Messages – dagelijks
  Phone – soms als tel niet in de buurt is om op te nemen /af te wijzen en dan met handover naar iPhone
  Remote – dagelijks
  Calendar – dagelijks, alleen om te kijken, niet voor input
  Heartrate – paar x per week
  Breath – af en toe (wel grappig)
  Maps – aantal maal per week. Lopend en op de fiets erg handig.
  Worldtimer – regelmatig als ik afspraken heb in andere timezones

  En wellicht ben ik ook niet de norm, maar ben niet judgemental

  Ik ben eigenlijk zowel akkoord met jou als met Shmoo.

  Ik hoop persoonlijk gewoon dat de smartwatch innovatiever gaat worden, vooral in de medische wereld dan (persoonlijk). Ik heb leukemie gehad en er zijn bepaalde dingen waarvoor ik moet opletten. Ik ben bv diabetes type 2 geworden, dus als dat gemeten zou kunnen worden door de Apple Watch zou dat voor mij al super zijn! Ook de hartslag en de meldingen dat je wat vaker moet bewegen etc etc lijken me gewoon al de moeite waard om het wel aan te schaffen. Dat in combinatie met wat ik gezien heb op WWDC van een paar jaar terug, dat een zwangere vrouw haar hartslag evenwel als de baby’s hartslag enz… zou kunnen doorgeven aan haar dokter vindt ik al helemaal een geweldige stap in deze techniek. Maar nog eens,dat is persoonlijk. Iemand anders zal dit waarschijnlijk op een nog andere manier gebruiken:-) Dus op dat gebied eens met Neowip:-)

  En wederom ben ik het met je eens dblcreations.

  Diabetes type 2 ontwikkeld door medicijngebruik voor de leukemie, die de suikerhuishouding verstoord heeft?

  Ik heb een zelfde soortgelijk geval meegemaakt, bij mij kwam het door langdurig prednisongebruik voor mijn ziekte van Crohn.

  Ook ik zit te wachten op de feature dat je je bloedsuikers door de huid heen kan meten, zonder Spartaans te hoeven prikken.

  Tim Cook was dit persoonlijk aan het testen, maar niks meer van gehoord.

  Dus ja ook ik hoop dat de Apple watch innovatiever gaat worden.

  Overigens gebruik ik ook 60 % van de native apps niet;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @schmoo

  Niet iedereen gebruikt z’n devices op dezelfde manier. Jij (noch welk individu dan ook) bent niet de norm.

  Van de apps die jij hebt doorgehaald gebruik ik:
  Timer – degelijk
  Stopwatch – enkele malen per week
  Messages – dagelijks
  Phone – soms als tel niet in de buurt is om op te nemen /af te wijzen en dan met handover naar iPhone
  Remote – dagelijks
  Calendar – dagelijks, alleen om te kijken, niet voor input
  Heartrate – paar x per week
  Breath – af en toe (wel grappig)
  Maps – aantal maal per week. Lopend en op de fiets erg handig.
  Worldtimer – regelmatig als ik afspraken heb in andere timezones

  En wellicht ben ik ook niet de norm, maar ben niet judgemental

  Ik ben eigenlijk zowel akkoord met jou als met Shmoo.

  Ik hoop persoonlijk gewoon dat de smartwatch innovatiever gaat worden, vooral in de medische wereld dan (persoonlijk). Ik heb leukemie gehad en er zijn bepaalde dingen waarvoor ik moet opletten. Ik ben bv diabetes type 2 geworden, dus als dat gemeten zou kunnen worden door de Apple Watch zou dat voor mij al super zijn! Ook de hartslag en de meldingen dat je wat vaker moet bewegen etc etc lijken me gewoon al de moeite waard om het wel aan te schaffen. Dat in combinatie met wat ik gezien heb op WWDC van een paar jaar terug, dat een zwangere vrouw haar hartslag evenwel als de baby’s hartslag enz… zou kunnen doorgeven aan haar dokter vindt ik al helemaal een geweldige stap in deze techniek. Maar nog eens,dat is persoonlijk. Iemand anders zal dit waarschijnlijk op een nog andere manier gebruiken:-) Dus op dat gebied eens met Neowip:-)

  En wederom ben ik het met je eens dblcreations.

  Diabetes type 2 ontwikkeld door medicijngebruik voor de leukemie, die de suikerhuishouding verstoord heeft?

  Ik heb een zelfde soortgelijk geval meegemaakt, bij mij kwam het door langdurig prednisongebruik voor mijn ziekte van Crohn.

  Ook ik zit te wachten op de feature dat je je bloedsuikers door de huid heen kan meten, zonder Spartaans te hoeven prikken.

  Tim Cook was dit persoonlijk aan het testen, maar niks meer van gehoord.

  Dus ja ook ik hoop dat de Apple watch innovatiever gaat worden.

  Overigens gebruik ik ook 60 % van de native apps niet;-)

  Klopt volledig Arjan: Ik neem al heel lang medrol (wordt in Nederland vaker prednison genoemd en ook in het medisch dossier wordt daarnaar verwezen). Echter op de doos en in de apotheek, is het altijd “medrol”:-)

  Ik ben na mijn remissie terug hervallen (na 4 maanden) en toen werd er besloten om een stamcel-transplantatie te doen. Dat gebeurde in 2010. 2j later echter (zomer 2012) kreeg ik Graft Versus Host disease (GVHD), waarbij mijn donor cellen mijn lichaam aanvallen. Hierdoor heb ik een hele strakke huid gekregen (Sclerodermie) over 75% van mijn lichaam. Er werd dan meteen cortisonen gegeven en ik neem dus sindsdien (2012) tot op heden nog altijd cortisonen, nu 4mg om de 5 dagen:-) Dus al goed afgebouwd. In het begin was het ong. 120mg/ dag…

  Hoe dan ook, ik heb idd ook van dat testen gehoord. Ik vermoed dat dat wel even tijd in beslag neemt?

  Verder ben ik niet in het bezit van een Apple Watch om dat ik er op dit moment nog niet veel aan zal hebben en ik eerlijk gezegd op een “verbeterde” versie wacht. Want we weten dat die er komt en we weten ook dat de eerste versie(s), niet altijd zijn wat oorspronkelijk bedoeld was. Kijk maar naar de series 2 bv, die een pak sneller zijn etc… Maar goed, voor mij, als dat meten er aan zit te komen, dan ben ik alvast voorstander:-)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Als bloedsuiker meten door de huid heen door de Apple watch mogelijk is, dan zal ik deze gelijk aanschaffen, en mijn series 2 weg doen.

  Prednison gebruik ik absoluut niet meer, deze stuwde mijn suikerwaardes naar een hoogte van 31,7 waar tussen de 5 en 7 als normaal wordt beschouwd. (Geloof dat het in België anders gemeten wordt).

  Crohn is in remissie bij mij, echter als ie terug komt, dan krijg ik andere ontstekingsremmers.

  Dus maar hopen dat dat soort innovaties snel komen;-)

  P.s. Je hebt het niet makkelijk gehad, blij dat je er nog bent;-)

 • Profielfoto
  Jor1

  Ben ik de enige die wacht op een stand-alone watch.

  Zeker niet… Het zou voor velen een reden zijn wél een slimme watch te kopen.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Wat bedoeld wordt is dat er niet 2/3G gebeld kan worden. Zeker in USA zit je dan met verschillende technologieën en dus verschillende watches
  4G bellen (Volte / ip-bellen) gaat gewoon over je databundel en kan dus wel als je provider het mogelijk maakt (zoals KPN nu aan het uitrollen is voor de iPhone). Dan heb je ook gelijk HD kwaliteit.

 • Profielfoto
  renato

  Ik vond dit een heel logische stap. Ik vraag me al een tijdje af waarom het ‘bellen’ over het ‘normale’ telefoonnetwerk nog niet afgeschaft is. Alles over IP en ergens een registratie (zoals iCloud).

  Scheelt weer een paar laagjes silicium denk ik – dus weer wat meer ruimte voor de batterij;-)

  Als er een 4/5G chip in zit met modem dan kan de watch dus wel ‘zelfstandig bellen’, maar dan met een wat aangepaste definitie van ‘bellen’!

  Groet en veel plezier,
  R

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik hoop dat er echt belangrijke nieuwe functies komen voor de Apple Watch, waardoor het echt een ‘must have’ wordt. 4G of batterijduur zijn helemaal geen doorslaggevende dingen. Dat is bijna logisch.
  Belangrijke functies voor gezondheid en sport, zoals bloeddruk, bloedzuurstofgehalte en bloedsuikergehalte, dat zijn belangrijke metingen waar iedereen iets aan kan hebben. Of je nu iets mankeert of (nog) helemaal niet.

  Het is bekend dat een paar dagen voor een hartaanval of beroerte dat zuurstofgehalte daalt. Apple wilde al in 2014 bereiken dat de Apple Watch bij alarmerende metingen zelfs automatisch familieleden of zelfs de dokter zou kunnen waarschuwen. Daar heb je wat aan. Dan zou je plotseling hartfalen en andere dingen kunnen voorkomen. Tim Cook kondigde bij de presentatie van de eerste Apple Watch aan dat er experimenten zouden plaatsvinden samen met Radboud Medisch Centrum in Nijmegen. Apple had/heeft ook medische deskundigen aangenomen. Maar we horen er bitter weinig van, waardoor de Apple Watch een leuk stukje speelgoed is, als je geld over hebt, maar nog geen ‘must have’. Hopelijk komen er belangrijkere functies.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Probleem is dat al die medische functies goedgekeurd moeten worden door de FDA (usa) Zelfs iedere kleinste iOS update.
  Dat zou de ontwikkeling van de Watch enorm vertragen

  De FDA heeft wel aangeven het beleid op meerdere punten te veranderen, maar dat is er nog niet.

  Een goed alternatief is die functies op te nemen in speciale armbanden(modules). Dat voorkomt ook dat je betaalt voor iets wat je niet -nodig- hebt.
  De goedkeuring hiervan houdt de ontwikkeling van de watch dan niet op.

  We moeten denk ik nog even geduld hebben, maar dat deze mogelijkheden er aan gaan komen is zo goed als zeker

 • Profielfoto
  defores

  Apple watch vervangen voor een echte sportwatch omdat de activity app zinloos is (bovendien ook helemaal niet motiverend/uitdagend).

  Ook de accu duur is ver ondermaats in vergelijking met de concurrenten.
  Wat betreft de polshartslag meter? die zit tegenwoordig bijna wel in elke wearable (beter kan je nog een hartslagmeter band nemen)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Als bloedsuiker meten door de huid heen door de Apple watch mogelijk is, dan zal ik deze gelijk aanschaffen, en mijn series 2 weg doen.

  Prednison gebruik ik absoluut niet meer, deze stuwde mijn suikerwaardes naar een hoogte van 31,7 waar tussen de 5 en 7 als normaal wordt beschouwd. (Geloof dat het in België anders gemeten wordt).

  Crohn is in remissie bij mij, echter als ie terug komt, dan krijg ik andere ontstekingsremmers.

  Dus maar hopen dat dat soort innovaties snel komen;-)

  P.s. Je hebt het niet makkelijk gehad, blij dat je er nog bent;-)

  Ja, ik heb mijn dosis wel gehad:-D Maar hey, ik ben ook niet de enige natuurlijk, zo probeer ik toch altijd te denken. Vooral positief proberen blijven en doorgaan hé, veel keuze hebben we eigenlijk ook niet hoor. Maar het is voor mij een reden om al wat “verbeterd” zou kunnen worden op basis van technologie echt aan te moedigen. Ik vind dit super. één prikje in je vinger doet overigens niet pijn. Maar iemand die zich elke dag opnieuw moet prikken, dat doet immens veel pijn, zeker omdat het van die venijnige prikjes zijn. Het klopt dat het hier in België anders gemeten wordt.

  Hier is het “normaal” om tussen de 85 en de 120 te hebben. Alles boven de 120 is teveel. Ik heb zo eens 187 gehad :/ Ik moest toen meteen een insuline prik hebben (een snelwerkende), dat zal denk ik niet veel verschillen met wat er in Nederland gebruikt wordt? hoe dan ook, voor mij mag de technologie (zeker op medisch gebied) nog een tandje bijsteken om nog meer “comfort” te hebben in de toekomst!

  Wij hebben in onze vriendenkring ook iemand die de ziekte van “Crohn” heeft. Het is ook niet altijd even makkelijk lijkt mij. Ik denk dat alle mensen die een bepaalde ziekte hebben, wel het één en ander zullen moeten “overwinnen”. Het is zeker niet altijd gemakkelijk. Gezonde mensen weten overigens niet wat een geluk ze hebben:-)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Je bent heel rijk als je gezond bent, je komt er op een hele nare manier achter dat je dat moet koesteren, namelijk als je wat begint te mankeren.

  Hier hebben ze ook snelwerkende insulinepennen, deze heb ik in het begin ook gehad. (Novorapid) en ook de langwerkende voor de nacht (insulatard)

  Door mezelf van alles te ontzien ben ik nu zelf over op tabletten en ben ik ook gelukkig af van die dagelijkse venijnige prikken in mijn vinger.

  Maar dat neemt niet weg, dat ik dit iedereen gun: het niet meer hoeven prikken in je vingers, als de Apple watch dit zou kunnen overnemen door door de huid heen te kunnen meten, dan zou het voor deze groep mensen een verademing zijn.

  Crohn is inderdaad niet grappig, en een echte sluipmoordenaar, is ook niet altijd terug te zien in het bloedbeeld (ontstekingswaarden), als Apple dat ook nog voor elkaar zou kunnen krijgen om continue het bloedbeeld te kunnen meten, dan bereiken ze een hele grote groep mensen, en kunnen bepaalde aandoeningen in een vroeg stadium ontdekt worden.

  Dat zou een echte doorbraak zijn in de medische wereld, maar lijkt op dit moment nog een utopie te zijn;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Je bent heel rijk als je gezond bent, je komt er op een hele nare manier achter dat je dat moet koesteren, namelijk als je wat begint te mankeren.

  Hier hebben ze ook snelwerkende insulinepennen, deze heb ik in het begin ook gehad. (Novorapid) en ook de langwerkende voor de nacht (insulatard)

  Door mezelf van alles te ontzien ben ik nu zelf over op tabletten en ben ik ook gelukkig af van die dagelijkse venijnige prikken in mijn vinger.

  Maar dat neemt niet weg, dat ik dit iedereen gun: het niet meer hoeven prikken in je vingers, als de Apple watch dit zou kunnen overnemen door door de huid heen te kunnen meten, dan zou het voor deze groep mensen een verademing zijn.

  Crohn is inderdaad niet grappig, en een echte sluipmoordenaar, is ook niet altijd terug te zien in het bloedbeeld (ontstekingswaarden), als Apple dat ook nog voor elkaar zou kunnen krijgen om continue het bloedbeeld te kunnen meten, dan bereiken ze een hele grote groep mensen, en kunnen bepaalde aandoeningen in een vroeg stadium ontdekt worden.

  Dat zou een echte doorbraak zijn in de medische wereld, maar lijkt op dit moment nog een utopie te zijn;-)

  100% met je eens:-)

  insulatard heb ik ook nog gebruikt. Momenteel ben ik ook op tabletten, omdat mijn suikerwaarden min of meer normaal zijn, ik moet mezelf wel nog enige malen per week prikken, maar zolang mijn waarden vrij stabiel zijn is het natuurlijk ok:-)