‘Apple Watch 3 krijgt 4G, geen nieuw design’

28 reacties

Apple kondigt de Apple Watch 3 waarschijnlijk dit jaar aan en dat leidt tot veel geruchten. Wie op een nieuw design zit te wachten, lijkt echter pech te hebben. Ming-Chi Kuo voorspelt namelijk dat de Apple Watch 3 geen nieuw design krijgt.

Volgens de analist van KGI Securities, die het met zijn Apple-voorspellingen vaak bij het rechte eind heeft, krijgt het horloge geen nieuw design. Hij denkt echter wel dat de Apple Watch 3 4G krijgt.

Apple Watch 3 4G

Kuo denkt dat Apple zowel Apple Watch 3-modellen met als zonder 4G gaat aanbieden. Ook voorspelt hij dat de nieuwe smartwatch van Apple geen 3G ondersteunt. Dat zou de markten waarop Apple het apparaat kan verkopen redelijk beperken. In veel grote markten, zoals China en Amerika, is er echter wel ‘gewoon’ 4G aanwezig.

Apple Watch 3 4G

Wat betreft de cijfers denkt Kuo dat Apple tussen de 17,5 en 18 miljoen Apple Watches verscheept in 2017.  Ongeveer de helft daarvan, 8 tot 9 miljoen, zijn de nieuwe modellen die we waarschijnlijk later dit jaar kunnen verwachten. Hij voorspelt ook dat de versie met alleen Wi-Fi populairder zal zijn dan de versie met 4G.

Overcast

Vorige week maakte de podcastapp Overcast nog bekend dat het zou stoppen met zijn populaire Send to Watch-functie. Daardoor kon je via een omweg podcasts op je Apple Watch luisteren. Het nieuwe WatchOS 4-besturingssysteem blokkeert die functie en de ontwikkelaars zeggen dat de baten niet opwegen tegen de kosten om de functie ook op WatchOS 4 te laten werken.

Via 9to5Mac

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Alweer geen nieuw design? Wat een saai apparaat zeg. Ik had wel wat meer verwacht.

 • Profielfoto
  tuuur

  Persoonlijk vind ik het design prima alleen is accuduur wel erg kort, dus als die met de nieuwe display beter wordt zou dat de aanschaf zekerder maken

 • Profielfoto
  Joerian

  Hij voorspelt ook dat de versie met alleen Wi-Fi populairder zal zijn dan de versie zonder 4G. Zonder is toch de WiFi versie?

 • Profielfoto
  GuZ

  Ik voorspel dat de versie met alleen Wifi precies net zo populair gaat zijn als de versie zonder 4G:)

 • Profielfoto
  Imre

  @Guido Eijrond en Joerian Wordt aangepast. Hij voorspelt dat de versie zonder 4G populairder wordt dan die met 4G.:)

 • Profielfoto
  darthvader

  Waar kies je voor t wensink, rond, driehoekig, misschien een ei vorm ?

 • Profielfoto
  UtregCity

  @tuuur: Hoezo accuduur te kort? Heb nog nooit gehad dat ie in een dag leeg was. Heb er gister mee gesport, en meteen muziek geluisterd, later nog navigatie gebruikt, spelletje erop gespeeld en nog aan eind v/d dag 40% over. ’s Nachts aan de oplader en vlgde dag weer 100%, ik zie ’t probleem niet.

 • Profielfoto
  foursake

  @UtregCity,

  Nou het probleem is dat hij dus maar 1 dagje mee gaat haha. Dat is echt belachelijk weinig..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het probleem is dat hij 1 dag mee gaat met het scherm UIT. Dat je dus met een zwart vlak op je pols rondloopt, die zich alleen openbaart als je er daadwerkelijk wat mee doet.

  Terwijl een cheap-ass LG G Watch met scherm 24/7 aan al een dikke 2 dagen mee gaat (althans na een aantal jaar gebruik).

 • Profielfoto
  Wootism

  @UtregCity,

  Nou het probleem is dat hij dus maar 1 dagje mee gaat haha. Dat is echt belachelijk weinig..

  Jij slaapt snachts niet om hem op te laden?
  De gemiddelde smartphone gaat ook niet langer dan een dag mee bij normaal gebruik

 • Profielfoto
  UtregCity

  @KarelWillem & foursake: En? Hij doet toch wat ie moet doen? Snap dat commentaar niet helemaal. Waarschijnlijk is het niets voor jullie en neem je toch lekker zo’n cheap-ass LG G Watch. Werkt vast lekker samen met iOS. Oh wacht, je hebt natuurlijk zo’n cheap-ass Huawei. #boeien

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik snap gewoon niet waarom iedereen die watch face constant aan wil. Je hebt er toch alleen wat aan als je er ook daadwerkelijk naar kijkt/mee bezig bent. Mensen zien dit nog altijd teveel als een “gewoon” uurwerk. Dit komt de batterij alleen maar ten goede. Maar bon, ieder zijn mening natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  Accu die 2 dagen mee gaat lijkt me juist lastig. Ik gooi hem nu elke avond op mijn spigen houdertje, hij wordt opgeladen en functioneert direct als wekker.

  Zelden tot nooit de accu leeg gehad, alleen met weekendjes weg als je de lader vergeet…..

  Scherm uit vind ik juist prettig, net als geen notificaties meer op mn telefoon. Niemand die meer “stiekem” mee koekeloert.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Even off-topic:

  Wie van jullie heeft de nieuwe nieuwe kleur van de iPhone al gezien?

  https://www.youtube.com/watch?v=MppdBKPgKYU

 • Profielfoto
  Max

  Voor mij geen permanente 4G straling om m’n pols.
  En het design is natuurlijk persoonlijk, ik had erg gehoopt op iets nieuws. Het blijft toch een beetje een nerd watch.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Zijn er nu echt mensen die de Watch actief gebruiken? Voor mij is het echt een net niet apparaat, die van alles wil, maar je beter kan doen op je telefoon. Ik had liever gezien dat Apple het als de nieuwe iPod in de markt had gezet icm de AirPods. Een beetje zoals de iPod Nano 6G/iPod Shuffle. Met daaraan de toevoeging dat het je gezondheid en sport zaken meet. Een echte sportwatch dus!

  Zo zetten ze het nu ook wel in de markt inmiddels, maar zo werd het niet echt aangekondigd. Het werd gepresenteerd als een iPhone om je pols en volgens mij lopen mensen nog steeds met dat idee rond. Ik denk dat als het geïntroduceerd was als iPod (Sport), dat het een veel groter bereik had gehad.

 • Profielfoto
  oblomov

  Het probleem is dat hij 1 dag mee gaat met het scherm UIT. Dat je dus met een zwart vlak op je pols rondloopt, die zich alleen openbaart als je er daadwerkelijk wat mee doet.

  Terwijl een cheap-ass LG G Watch met scherm 24/7 aan al een dikke 2 dagen mee gaat (althans na een aantal jaar gebruik).

  Waar in ‘Apple Watch 3 krijgt 4G, geen nieuw design’ staat dat de accu maar 1 dag mee gaat?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat staat nergens. Het commentaar was ook gericht op de huidige serie.

  Accu die 2 dagen mee gaat lijkt me juist lastig. Ik gooi hem nu elke avond op mijn spigen houdertje…

  .
  Niemand die je tegenhoudt om hem überhaupt elke nacht op de lader te gooien.

  Ik snap gewoon niet waarom iedereen die watch face constant aan wil…

  .
  Bijvoorbeeld omdat het veel mooier is dan zo’n zwart vlak op je pols?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik snap gewoon niet waarom iedereen die watch face constant aan wil…

  .
  Bijvoorbeeld omdat het veel mooier is dan zo’n zwart vlak op je pols?

  Vindt je dat echt? :/ Vindt je dan echt zo een “zwart vlak” erg lelijk? Ok, goed, jouw mening:-)

 • Profielfoto
  csteelooper

  Voor mij geen permanente 4G straling om m’n pols. (…)

  Niet om je pols, maar wel elders aan je lijf (kont(zak); taille…) Sorry, hoor… Maar A) heeft je telefoon 4G en die straling heb je dus ook en B) heb je sowiesó altijd 4G-straling om je heen, omdat er niet één site (=masttoren) is die helemáál geen 4G uitzendt in dit land. En oh ja: als je een toestel hebt dat nog 3G is zou ik maar eens upgraden: de straling voor 3G is hoger en schadelijker dan die voor 4G, zelfs als een 3G-toestel alléén maar áán is in 3G-modus.

  Alleen als je óók geen 4G (noch 3G) toestel gebruikt (lees: je maakt nóóit gebruik van data buitenshuis) is je commentaar legitiem. En dan nog moet je er wel voor zorgen dat je toestel ook echt alleen in de 2G-stand staat, want díe is verreweg het meest stralingsarm.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Hoelang gaat een Apple Watch mee! Twee jaar, misschien drie jaar.
  Een horloge dat na vier jaar old fashion is.
  Ik heb een Citizen radio controlled, solar van rond de vijfhonderd gulden. Vijftien jaar oud

  Een Seiko chronograaf titanium van tegen de vierhonderd Euro, plus minus twaalf jaar oud
  Een Pulsar chronograaf en een Casio chronograf wave capture Solar, beide horloges ook meer dan tien jaar oud.

  Ik ben een horloge liefhebber, maar een Apple Watch vind ik zonde van de centen
  Mijn volgende horloge wordt waarschijnlijk een Suunto, gefabriceerd in Finland
  Dan weet ik zeker dat een dergelijk outdoor sporthorloge zeven a acht jaar mee kan en dat een dergelijk horloge geschikt is voor hiking and biking

  Gr.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Vindt je dat echt? :/ Vindt je dan echt zo een “zwart vlak” erg lelijk? Ok, goed, jouw mening:-)

  .
  Ja. En met mij miljoenen andere mensen, die graag pronken met iets wat om hun pols hangt (een polshorloge dus).

  Een plastic bandje met een zwart stukje glas is nu niet direct iets wat een fashion statement maakt. Dat is net zoiets als een gouden hanger om je nek, waar je een hoesje om heen hebt. Pas als jij er naar wil kijken haal je dat hoesje eraf.

  Maar goed, jouw mening. .:)

 • Profielfoto
  oblomov

  Dat zwarte dode vlak vind ik ook een nadeel van de Apple Watch. Een summiere continu zichtbare digitale tijdaanduiding zou mooi zijn en dan niet in dat koude kille blauw, maar in zacht geel.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @iMac Lover: als je de Apple Watch als horloge beschouwd dat ‘lang’ mee gaat, kan je beter voor een paar tientjes wen Casiootje kopen. Gaat tientallen jaren mee en de batterij ook.

  De Apple Watch is meer een soort computertje om je pols. Nu nog vooral verlengstuk van je iPhone, straks wellicht meer stand alone. Ik vraag me af wat die 4G gaat toevoegen. Alleen meer onafhankelijkheid (hoe vaak heb je je iPhone echt niét bij je?) of ook veel meer snelheid en nieuwe functies.

  Als streamen van muziek en dat soort nauwelijks nodige functies het belangrijkste wordt wat Apple te melden heeft, kan de Apple Watch over een paar jaar in de la & in het museum.

  Ik wacht op belangrijke nieuwe functies die het een ‘must have’ kunnen maken. Belangrijke gezondheids/medische functies zoals bloeddruk, bloedzuurstofgehalte waarmee je je gezondheid bewaakt, waarmee iedereen, ‘gezond’ of niet, sporter of niet zijn gezondheid kan monitoren. Automatisch.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik draag mijn Apple Watch series 2 al een jaar elke dag. En ik doe met gemak twee dagen met de accu. Ik ben dik tevreden over de accu duur.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @iMac Lover: als je de Apple Watch als horloge beschouwd dat ‘lang’ mee gaat, kan je beter voor een paar tientjes wen Casiootje kopen….

  .
  Op de momenten dat je de Apple Watch niet voor ‘smart-functies’ gebruikt, simpelweg een mooie watchface kunnen tonen, is toch niet zo ontzettende gekke wens, voor iets wat de hele dag aan je pols hangt?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  …Vindt je dat echt? :/ Vindt je dan echt zo een “zwart vlak” erg lelijk? Ok, goed, jouw mening:-)

  .
  Ja. En met mij miljoenen andere mensen, die graag pronken met iets wat om hun pols hangt (een polshorloge dus).

  Een plastic bandje met een zwart stukje glas is nu niet direct iets wat een fashion statement maakt. Dat is net zoiets als een gouden hanger om je nek, waar je een hoesje om heen hebt. Pas als jij er naar wil kijken haal je dat hoesje eraf.

  Maar goed, jouw mening. .:)

  De Apple watch is nu eenmaal geen gewoon horloge hé slimmerik. Het bespaart batterij. Wat maakt het uit of je die wijzers ziet of niet? Ook op een origineel horloge zie je ze praktisch nooit, want meestal zit het horloge onder een mouw. Als je het horloge al dan niet wel ziet, dan ga jij toch niet gaan staren naar andermans pols zeker?

  Samen met jou nog miljoenen andere? Ale vooruit, proficiat aan u en die miljoenen. Mij boeit dat niet zo. En een halsketting vergelijken met een horloge? Een hoesje om je halsketting? Echt man, je hebt overdrijven en overdrijven hé.

  Ja, het zal waarschijnlijk wel mooi zijn om een bepaalde “watchface” constant aan te laten, maar als jij gewoon door de straten wandelt, denk je dan echt dat iemand daarnaar zit te kijken? Dat is toch iets dat ik niet goed begrijp. Maar ik ben er zeker van da gij mij da goe gaat uitleggen:-)

 • Profielfoto
  Michel Versluis

  Uiteindelijk koop je een apple watch voor jezelf toch? En niet voor anderen? Ikzelf vind een digitaal horloge zoals een apple watch juist super zodat je niet 15 jaar naar hetzelfde klokje hoeft te kijken bijvoorbeeld.