Apple deelt tutorialvideo’s over iOS 11 op YouTube

6 reacties

iOS 11 heeft inmiddels zijn vijfde publieke bèta en de release van het besturingssysteem komt steeds dichterbij. En omdat de interface van iOS met de elfde versie vooral op iPads zo anders wordt, heeft Apple al wat tutorialvideo’s op YouTube gezet.

De nieuwe video’s van het Amerikaanse bedrijf laten je zien hoe je met een iPad Pro het meeste uit iOS 11 haalt. Voorlopig zijn er zes video’s, onder meer over multitasken, het Apple Pencil en de nieuwe dock.

iOS 11 krijgt veel nieuwe functies

Het nieuwe iOS-systeem krijgt een flink aantal nieuwe functies ten opzichte van iOS 10, dus het is vrij logisch dat Apple zijn klanten alvast wegwijs wil maken. Sommige features, zoals degene waar je een Apple Pencil voor nodig hebt, zijn voorbehouden aan gebruikers van de iPad Pro. Andere functies zijn op meer iPads te gebruiken.

De verwachting is dat Apple zijn nieuwe besturingssysteem in september onthuld, als het ook zijn nieuwe iPhones laat zien. In ieder geval weten we al dat je meer te zeggen krijgt over de Wi-Fi-verbinding van je telefoon, zodat je niet ongevraagd met opgeslagen gratis netwerken verbindt. Ook kun je Apple TV makkelijk bedienen zonder een losse app en heb je bij iOS 11 ook nog maar één hand nodig om in te zoomen op Apple Maps.

(Via Macrumors)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ziet eruit als een grote verbetering, vooral op iPad(y)

 • Profielfoto
  tuuur

  Jammergenoeg zal een hoop niet kunnen met een iPad air ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk stemmetje.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Het viel me op dat Apple in deze officiële video’s nog steeds het oude App Store-icoon gebruikt. Vreemd dat ze nu al reclamefilmpjes publiceren met daarin “onvoltooide” software.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Alhoewel beter dan bij de eerste beta’s, blijft de iPad mini 4 toch wat schokkerig werken af en toe met iOS11beta 5

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind het eigenlijk wel fijn dat Apple dit doet. iOS is nu éénmaal veel uitgebreider dus ik begrijp dit ook wel. Ik ben heel veel met “tech” bezig maar ik geef toe dat ik ook niet alle “verborgen” dingetjes weet zijn in iOS, waarschijnlijk zal ik wel heel wat dingen bijleren met het volgen van deze video’s. En waarschijnlijk zitten er dingen tussen die ik gewoon al wist, maar dat maakt me niets uit:-)