Imre
Imre Nieuws 15 augustus 2017

Apple-programmeur Lattner gaat voor Google werken

Chris Lattner gaat bij een concurrent van Apple werken. De bedenker van de Swift-programmeertaal ging begin 2017 aan de slag bij Tesla. Daar stopte hij in juni en nu gaat Lattner aan de slag bij Google, waar hij gaat werken met kunstmatige intelligentie.

Lattner maakte maandag op Twitter het nieuws bekend. Hij gaat volgende week aan de slag. Lattner werkte meer dan tien jaar bij Apple en schreef dus de door Apple gebruikte programmeertaal swift.

Wat gaat Chris Lattner doen?

Lattner heeft aangekondigd dat hij bij Google Brain gaat werken, de researcheenheid van de zoekgigant. Daar gaat hij werken aan een ander softwaretaal: TensorFlow, Googles systeem dat kunstmatige intelligentie beter moet maken in het denken zoals mensen. TensorFlow zorgt ervoor dat AI bijvoorbeeld beter wordt in het ontdekken en herkennen van patronen.

Sinds Google de software vorig jaar onder de open source-licentie vrijgaf, is TensorFlow een belangrijk onderdeel van Googles strategie geworden om geld te verdienen aan AI. In mei introduceerde Google zelfs al een speciale chipset die op de software van Google afgestemd is.

“Elon en ik konden niet goed samenwerken”

Lattner vertelt op zijn profiel op LinkedIn dat hij en productarchitect Elon Musk niet goed met elkaar door een deur konden. Daarom was het beter de samenwerking te verbreken: “Uiteindelijk vonden zowel Elon als ik dat we niet goed samen kunnen werken en dat ik weg moest gaan. Dus dat heb ik gedaan”, zo schrijft de kersverse werknemer van Google.

Via Bloomberg

Reageer op artikel:
Apple-programmeur Lattner gaat voor Google werken
Sluiten