Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple Pay breidt uit naar 4 nieuwe landen

Tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers op dinsdag heeft Apple ook een kleine aankondiging gedaan. Apple Pay komt nog dit jaar naar vier nieuwe landen, namelijk de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Finland en Zweden.

Eerder dit jaar waren er geruchten over een start in Duitsland, maar dat lijkt niet meer voor 2018 te gebeuren. De betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en het web werkt nu in 21 landen. Later dit jaar wordt het totaal 25.

Apple Pay doet het buiten de VS goed

De aankondiging werd gedaan door Apple-CFO Luca Maestri. Hij zei ook dat Apple Pay nu het belangrijkste mobiele betaalsysteem is, de dienst is verantwoordelijk voor 90 procent van de transacties met een smartphone wereldwijd. Hoewel Apple Pay in de VS startte, is de groei in het buitenland het sterkst. Drie van de vier transacties wordt nu buiten de Amerikaanse grenzen uitgevoerd. Volgens Maestri komt dat omdat de infrastructuur in andere landen moderner is.

Ook Apple Watch-gebruikers kunnen gemakkelijk betalen.

In iOS 11 breidt Apple zijn betaaldienst ook functioneel uit. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om onderling betalingen te doen, nu werkt Apple Pay alleen bij winkels en webshops. Over een lancering in Nederland en België is niets bekend, de geruchten zijn opgedroogd en Apple heeft niets aangekondigd. We blijven echter hopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pay breidt uit naar 4 nieuwe landen
Sluiten