Apple Pay breidt uit naar 4 nieuwe landen

16 reacties

Tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers op dinsdag heeft Apple ook een kleine aankondiging gedaan. Apple Pay komt nog dit jaar naar vier nieuwe landen, namelijk de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Finland en Zweden.

Eerder dit jaar waren er geruchten over een start in Duitsland, maar dat lijkt niet meer voor 2018 te gebeuren. De betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en het web werkt nu in 21 landen. Later dit jaar wordt het totaal 25.

Apple Pay doet het buiten de VS goed

De aankondiging werd gedaan door Apple-CFO Luca Maestri. Hij zei ook dat Apple Pay nu het belangrijkste mobiele betaalsysteem is, de dienst is verantwoordelijk voor 90 procent van de transacties met een smartphone wereldwijd. Hoewel Apple Pay in de VS startte, is de groei in het buitenland het sterkst. Drie van de vier transacties wordt nu buiten de Amerikaanse grenzen uitgevoerd. Volgens Maestri komt dat omdat de infrastructuur in andere landen moderner is.

applwatch-pay
Ook Apple Watch-gebruikers kunnen gemakkelijk betalen.

In iOS 11 breidt Apple zijn betaaldienst ook functioneel uit. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om onderling betalingen te doen, nu werkt Apple Pay alleen bij winkels en webshops. Over een lancering in Nederland en België is niets bekend, de geruchten zijn opgedroogd en Apple heeft niets aangekondigd. We blijven echter hopen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Is er al een euroland met apple pay?
  Ik begrijp miet waarom land oer land gewerkt wordt.
  En niet per systeem of per bankgroep.
  Stel dat ze groep cbc KBC binnen halen wordt een groot gebied geopend eb de concurrerende bank waller geschid

 • Profielfoto
  Jor1

  Zegtie?

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Lees jij je post wel na voor je ze effectief post?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  waarom moet dit zo lang duren??

 • Profielfoto
  TimmiX

  Echt bizar dat dit zo lang moet duren Apple.

 • Profielfoto
  arno1975

  Steveb: frankrijk, Spanje, Italie, Ierland. En dus Finland binnenkort.
  Tijd dat het ook in Nederland komt

 • Profielfoto
  jordi99

  Volgens mij duurt het zolang omdat Apple een soort transaction fee vraagt, en banken deze liever zelf opstrijken..

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  KBC heeft al Apple pay in Ierland. Tegenwoordig zijn de automaten op mijn werk zonder kleingeld omdat het een gedoe en extra werk gaf en nu zijn de automaten met je bankkaart en omdat het om kleine bedragen gaat moet je geen pincode intoetsen. Er staat zelfs een apple en android pay logo op. Zo kan ik ook met mijn iPhone via boon iets betalen.

  De helft van België heeft al contact loos betalen terminals en je kan al met android pay betalen via een bank.

 • Profielfoto
  steveb

  Idd jochnny
  En in heel veel kleine winkels, kappers, appotheekers, …. zelfs op dorpsfeesten hebben ze payconniq
  Dan is bij betaling meteen een klantenkaart ingevuld. Kortom starters halen apple wallet al in

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Volgens mij hebben de Belgische banken het op een akkoordje gegooid met Payconiq.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  In sommige winkels zoals de Delhaize of andere betaal je via een qr code en je bankapp maar dit is traag.

  In Frankrijk betaal je ook met maaltijdcheques “edenred” via apple pay. Voor de Nederlanders bij veel werkgevers in België heb je per dag dat je werkt tot maximum 8€ een bedrag om in warenhuizen enz. eten te kopen. Je betaald een deel en je werkgever betaald een deel.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @steveb

  Stel dat ze groep cbc KBC binnen halen wordt een groot gebied geopend eb de concurrerende bank waller geschid

  Geloof jij nu echt dat iemand van bank verandert omdat de concurrerende bank Apple Pay aanbiedt ? Ik betaal wel met een bankkaart. Ik zie de voordelen van andere betaalsystemen nog steeds niet. Wel integendeel.

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ja. Mag voor mij echt wel wa rapper gaan Zenne.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Mensen veranderen niet zomaar van bank. Misschien mensen zoals jij. Ik ga niet kbc helemaal dumpen omdat ze geen Apple pay aanbieden maar misschien wel een rekening openen bij de andere bank.

 • Profielfoto
  pippen2

  @steveb

  Stel dat ze groep cbc KBC binnen halen wordt een groot gebied geopend eb de concurrerende bank waller geschid

  Geloof jij nu echt dat iemand van bank verandert omdat de concurrerende bank Apple Pay aanbiedt ? Ik betaal wel met een bankkaart. Ik zie de voordelen van andere betaalsystemen nog steeds niet. Wel integendeel.

  Ja zeker wel! Ik stap direct over als een andere bank het zal aanbieden. Dat jij er de voordelen niet van inziet, wil niet zeggen dat andere mensen dat ook niet zien.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Echt bizar dat dit zo lang moet duren Apple.

  Is dat echt zo bizar? Apple is niet de enige partij in deze, reken maar dat er veel politiek gedoe is tussen alle partijen om dit gedaan te krijgen. De banken etc. moeten ook meewerken en die houden graag de boot af.
  Ik denk dat dit zeer complexe processen zijn. (zo worden gemaakt) Daarbij zie je dat banken niet happig zijn op de strenge privacy regels en de banken minder voor datamining bruikbare data via Apple Pay krijgen.

  In Nederland hoef je het voorlopig niet te verwachten, omdat wij een enorm PIN cultuur hebben.