Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2017

Apple Music: Chill mix nu voor iedereen beschikbaar

In de sectie “voor jou” van Apple Music staat een nieuwe playlist klaar. Naast een wekelijkse mix met nieuwe muziek en je favorieten, is nu ook een chill mix toegevoegd. De nieuwe mix verscheen al kort bij een aantal gebruikers, maar is nu voor iedereen beschikbaar.

De chill mix bevat nieuw en oud werk van je favoriete artiesten. Zoals de naam al doet vermoeden zijn alle nummers geschikt om mee te ontspannen, dus geen beukende beats of scheurende gitaren.

Werkt met iOS 10 en iOS 11

De nieuwe mix is toegankelijk voor iOS 10-gebruikers, maar ook voor betatesters van iOS 11. Op de Mac en PC verschijnt de chill mix in iTunes. Apple Music maakt iedere week een nieuwe mix op basis van artiesten die je vele luistert. Een algoritme bepaalt de samenstelling aan de hand van je muzieksmaak, maar de nummers waaruit het algoritme kan kiezen, worden door menselijke editors geselecteerd.

Klik/tap voor groter.

Drie persoonlijke playlists

Apple Music biedt nu drie persoonlijke playlists die wekelijks voor iedere gebruiker gemaakt worden. Allereerst is er de favorietenmix (iedere woensdag bijgewerkt), daarnaast krijgt iedere gebruiker wekelijks een nieuwe muziek mix (op vrijdagen bijgewerkt) en daar kom de chill mix nu bij (iedere zondag bijgewerkt). Al deze mixen worden door een algoritme samengesteld.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Music: Chill mix nu voor iedereen beschikbaar
Sluiten