Apple Music: Chill mix nu voor iedereen beschikbaar

Raymon op 01 augustus 2017 5 reacties Laatste door Leffe Blond

In de sectie “voor jou” van Apple Music staat een nieuwe playlist klaar. Naast een wekelijkse mix met nieuwe muziek en je favorieten, is nu ook een chill mix toegevoegd. De nieuwe mix verscheen al kort bij een aantal gebruikers, maar is nu voor iedereen beschikbaar.

De chill mix bevat nieuw en oud werk van je favoriete artiesten. Zoals de naam al doet vermoeden zijn alle nummers geschikt om mee te ontspannen, dus geen beukende beats of scheurende gitaren.

Werkt met iOS 10 en iOS 11

De nieuwe mix is toegankelijk voor iOS 10-gebruikers, maar ook voor betatesters van iOS 11. Op de Mac en PC verschijnt de chill mix in iTunes. Apple Music maakt iedere week een nieuwe mix op basis van artiesten die je vele luistert. Een algoritme bepaalt de samenstelling aan de hand van je muzieksmaak, maar de nummers waaruit het algoritme kan kiezen, worden door menselijke editors geselecteerd.

apple music chill mix 001

Klik/tap voor groter.

Drie persoonlijke playlists

Apple Music biedt nu drie persoonlijke playlists die wekelijks voor iedere gebruiker gemaakt worden. Allereerst is er de favorietenmix (iedere woensdag bijgewerkt), daarnaast krijgt iedere gebruiker wekelijks een nieuwe muziek mix (op vrijdagen bijgewerkt) en daar kom de chill mix nu bij (iedere zondag bijgewerkt). Al deze mixen worden door een algoritme samengesteld.

apple music chill mix 002

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

Antaeus op 01 augustus 2017

Dus niet voor iedereen! Alleen voor Apple Music gebruikers!

Profielfoto

UtregCity op 01 augustus 2017

@Antaeus: Ja dûh.

Profielfoto

Elduderino op 01 augustus 2017

Ben benieuwd, dit soort afspeellijsten zijn altijd leuk om weer nieuwe muziek te ontdekken.

Profielfoto

Antaeus op 01 augustus 2017

@UtregCity dat is dus niet voor IEDEREEN!!! Slechte kop!

Profielfoto

Leffe Blond op 02 augustus 2017

+1 voor Antaeus

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?