Imre
Imre Nieuws 27 augustus 2017

Apple wint prestigieuze prijs voor beste paper

Apple heeft de Best Paper Award gewonnen op de prestigieuze Conference on Computer Vision & Pattern Recognition, een prestigeuze conferentie over kunstmatige intelligentie en Machine Learning. Apples paper werd gekozen uit meer dan 2600 inzendingen.

Het artikel heet Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversial Training. Het gaat over hoe je afbeeldingen van gezichten kunt verbeteren door gebruik te maken van kunstmatige afbeeldingen.

Apple Machine Learning

In meer detail omschrijft het artikel hoe je een algoritme kunt trainen om menselijke eigenschappen te herkennen, zonder dat je daar bergen echte data, zoals echte foto’s, voor nodig hebt. Met de methode van Apple kun je namelijk kunstmatige beelden met echte foto’s combineren. De data uit echte foto’s helpt ook weer om de kunstmatige beelden beter te maken. Een resultaat is hieronder te zien.

Machine Learning Apple
Klik/tap voor groter.

Apple lijkt zich de laatste tijd steeds meer met wetenschappelijk onderzoek bezig te houden. Onlangs lanceerde het Amerikaanse bedrijf nog het Apple Machine Learning Journal, een blog met wetenschappelijke artikelen van Apple-wetenschappers. Op die manier wil Apple het publiek inzicht geven in de academische kant van Apple. De paper die de prijs won, was het eerste artikel dat op het blog verscheen.

Siri en Deep Learning

Naast het eerdergenoemde paper staat er bijvoorbeeld ook een artikel over Siri. Die paper vertelt meer over hoe Siri verbeterd kan worden met Deep Learning, iets waar Google al langer mee bezig is. Helemaal onderin dat artikel heeft Apple overigens ook een aantal samples toegevoegd van hoe Siri’s stem vanaf iOS 9 tot 11 veranderd is. Ze is, niet erg verrassend, een stuk minder robotisch en meer als een ‘echt’ persoon gaan klinken.

Via 9to5Mac

Reageer op artikel:
Apple wint prestigieuze prijs voor beste paper
Sluiten