Apple wint prestigieuze prijs voor beste paper

5 reacties

Apple heeft de Best Paper Award gewonnen op de prestigieuze Conference on Computer Vision & Pattern Recognition, een prestigeuze conferentie over kunstmatige intelligentie en Machine Learning. Apples paper werd gekozen uit meer dan 2600 inzendingen.

Het artikel heet Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversial Training. Het gaat over hoe je afbeeldingen van gezichten kunt verbeteren door gebruik te maken van kunstmatige afbeeldingen.

Apple Machine Learning

In meer detail omschrijft het artikel hoe je een algoritme kunt trainen om menselijke eigenschappen te herkennen, zonder dat je daar bergen echte data, zoals echte foto’s, voor nodig hebt. Met de methode van Apple kun je namelijk kunstmatige beelden met echte foto’s combineren. De data uit echte foto’s helpt ook weer om de kunstmatige beelden beter te maken. Een resultaat is hieronder te zien.

Apple Machine Learning
Klik/tap voor groter.

Apple lijkt zich de laatste tijd steeds meer met wetenschappelijk onderzoek bezig te houden. Onlangs lanceerde het Amerikaanse bedrijf nog het Apple Machine Learning Journal, een blog met wetenschappelijke artikelen van Apple-wetenschappers. Op die manier wil Apple het publiek inzicht geven in de academische kant van Apple. De paper die de prijs won, was het eerste artikel dat op het blog verscheen.

Siri en Deep Learning

Naast het eerdergenoemde paper staat er bijvoorbeeld ook een artikel over Siri. Die paper vertelt meer over hoe Siri verbeterd kan worden met Deep Learning, iets waar Google al langer mee bezig is. Helemaal onderin dat artikel heeft Apple overigens ook een aantal samples toegevoegd van hoe Siri’s stem vanaf iOS 9 tot 11 veranderd is. Ze is, niet erg verrassend, een stuk minder robotisch en meer als een ‘echt’ persoon gaan klinken.

Via 9to5Mac

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Cursor

  Verdomd interessant,maar “paper”, is dat hetzelfde als “studie”, of vergis ik me nou?

 • Profielfoto
  TheBigZ

  @cursor: Een ‘paper’ is een artikel waarin onderzoeksresultaten beschreven worden. Zo’n ‘paper’ wordt gepubliceerd om bekendheid aan de resultaten te geven. Dat kan op een conferentie, in een tijdschrift of op een website zijn.

  https://machinelearning.apple.com/2017/07/07/GAN.html

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Siri kan wel wat verbetering gebruiken, het is nu alleen geschikt als wekker en voor timers. Ingewikkelder dingen zijn te hoog gegrepen. Een experiment van een paar dagen geleden:

  Hoewel hetgeen ik zei prima begrepen werd is de reactie onbruikbaar.

 • Profielfoto
  xaddict

  @ome kor: jij mag dan ook werken aan je zinsbouw ?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Volgens mij is het een goede zin. Aangezien ik niet thuis was gebruikte ik het woord hier (de GPS coordinaten wist ik niet uit mijn hoofd).

  Wat had ik dan moeten zeggen om deze reminder in mijn telefoon te krijgen?