Imre
Imre Nieuws 31 augustus 2017

Apple nodigt bedrijven uit om ARKit-apps te demonstreren

Apple heeft een aantal bedrijven hun nieuwe Augmented Reality-apps laten demonstreren. Eerder deze week nodigde de fabrikant bedrijven uit in Cupertino, om daar hun nieuwe ARKit-apps te laten zien. Onder de bedrijven waren IKEA, The Food Network en Giphy.

Ontwikkelaars die aanwezig waren hadden ongeveer dezelfde mening. Ze zeiden dat ARKit “best wel eens de game changer kan zijn.” Het ontwikkelen van apps was volgens hen eenvoudig en duurde maar 7 tot 10 weken.

ARKit laat je zien hoe meubels in je huis passen

Van de eerdergenoemde bedrijven heeft IKEA in Nederland waarschijnlijk de grootste naam. Het bedrijf heeft de IKEA Place-app voor de ARKit ontwikkeld. Daarmee kun je alvast zien hoe meubilair in je woning zou passen, voordat je tot aanschaf overgaat. Je zou alles aan je persoonlijke voorkeuren kunnen aanpassen en alle informatie kunnen krijgen over de grootte, gebruikte materialen en textuur van meubels.

ARKit
Klik/tap voor groter.

The Food Network ontwikkelt een app waarmee gebruikers een digitaal toetje kunnen maken. Dit digitale toetje kun je daarna in het echt namaken met het recept. Giphy wil een app maken waarmee je GIFs via je apparaat kunt laten afspelen in de echte wereld.

Games

Verder zien ook veel game-ontwikkelaars de kansen die Augmented Reality biedt. De directeur van Climax Studios, Simon Gardner, liet het spel Arise zien. Dat is een puzzelspel waar je je karakter door levels moet loodsen door je iPhone naar links of rechts te tilten. Ook van The Very Hungry Catterpillar (hier bekend als Rupsje Nooitgenoeg), een erg populair verhaaltje in Amerika, wordt een 9game gemaakt. Hier is het doel dat je de titulaire virtuele rups voert totdat hij verandert in een vlinder.

De eerste ARKit-apps komen waarschijnlijk in september uit, na de uitrol van iOS 11. De aankondiging van het nieuwe besturingssysteem is 12 september. Alle iPhones en iPads met een Apple A9-chip of beter kunnen aan de slag met het Augemented Reality-platform van Apple. Daarmee wordt het overigens ook meteen het grootste AR-platform ter wereld.

Via Macrumors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple nodigt bedrijven uit om ARKit-apps te demonstreren
Sluiten