Imre
Imre Nieuws 24 augustus 2017

‘Aankondigings- en releasedatum iPhone 8 bekend’

De release van de iPhone 8 komt elke dag dichterbij, maar een exacte datum hebben we nog niet gekregen. Tot nu. De Franse website Mac4Ever heeft namelijk aan de hand van data van vorige jaren berekend wanneer de onthulling en uitrol dit jaar zouden beginnen.

Apple volgt historisch al jaren een patroon. De onthulling is op een dinsdag of woensdag, de verkoop begint meestal de week erna op vrijdag. Dat zou dit jaar op respectievelijk 12 en 22 september vallen.

Voorspelling release iPhone 8 in lijn met eerdere releases

De informatie wordt bevestigd door een aantal Franse telecomproviders. Het is echter mogelijk dat Apple andere data uitkiest (zoals 6 en 15 september), dus deze informatie moeten we nog wel met een korreltje zout nemen. Toch komt de voorspelling aardig overeen met de data van eerdere vlaggenschepen. Vaak kondigt Apple de iPhone op de tweede dinsdag/woensdag van september aan:

2012 — iPhone 5 — aangekondigd op 12 september, uitgebracht op 21 september

2013 — iPhone 5s/5c — aangekondigd op 10 september, uitgebracht op 20 september

2014 — iPhone 6 — aangekondigd op 9 september, uitgebracht op 19 september

2015 — iPhone 6s — aangekondigd op 9 september, uitgebracht op 25 september

2016 — iPhone 7 — aangekondigd op 7 september, uitgebracht op 16 september

Prijs iPhone 8

Release iPhone 8 nog dit kwartaal

Het lijkt in ieder geval voor de hand te liggen dat Apple zijn iPhone 8 nog enigszins ruim voor 30 september uitbrengt. Dan sluit het derde financiële kwartaal van het Amerikaanse bedrijf en de verkoop van de nieuwe iPhone zou een flinke boost aan de cijfers van dit kwartaal kunnen geven. Overigens is deze voorspelling in lijn met wat Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder zei. Kuo verwacht ook dat de iPhone 8 moeilijk leverbaar zal zijn door het OLED-scherm.

Bron: Mac4Ever

Reageer op artikel:
‘Aankondigings- en releasedatum iPhone 8 bekend’
Sluiten