Imre
Imre Nieuws 14 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

63 procent van de gekochte iPhones wordt nog steeds gebruikt

Het is bekend dat iPhones een goede investering zijn. Apple geeft ze lang updates en met normaal gebruik gaan de smartphones lang mee. Ook uit onderzoek blijkt dat het snor zit met de iPhone. 63 procent van de gekochte iPhones wordt nog steeds gebruikt.

Onderzoeksbureau Newzoo becijferde dat Apple sinds de lancering van de eerste iPhone tot maart 2017 1,16 miljard toestellen heeft verkocht. In april zijn er 728 miljoen iPhones gebruikt. Daarmee is 63 procent nog in gebruik.

iPhones vanaf 2013 populairder

Apple staat er uiteraard om bekend dat het zijn iPhones lang van updates blijft voorzien. De iPhone 5s, een toestel uit 2013, is bijvoorbeeld nog compatibel met iOS 11. Ook het feit dat de populariteit van de iPhone pas later enorm is gestegen, draagt bij aan deze statistiek. Er zijn relatief veel meer iPhones verkocht in de afgelopen vier jaar dan in de jaren ervoor.

Gebruikte iPhones
Klik/tap hier voor groter.

Dat kunnen we bijvoorbeeld zien aan de meest populaire groep iPhones die nog in gebruik is. Dat is namelijk de iPhone 6 (Plus), die in april 30 procent van de gebruikte toestellen vertegenwoordigde. Andere populaire lijnen zijn de iPhone 6s (Plus) en SE met 29 procent en de iPhone 7 (Plus) met 19 procent. Het minst populair is de iPhone 4 met nog één procent.

Klik/tap voor groter.

Grootste markt in China

Als we kijken waar de gekochte iPhones het meest gebruikt worden, komen we in China uit. Ruim 31 procent van de iPhones die consumenten in april gebruikten, kwamen uit het Aziatische land. De Verenigde Staten nemen met ruim 16 procent de tweede plek in.

Bron: NewZoo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
63 procent van de gekochte iPhones wordt nog steeds gebruikt
Sluiten