Imre
Imre Nieuws 30 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil 4K-films aanbieden voor zelfde prijs als HD-films’

De verwachting is dat Apple op zijn evenement op 12 september niet alleen nieuwe iPhones, maar ook een nieuwe 4K Apple TV aankondigt. Deze ondersteunt dus de nieuwe en bijzonder scherpe 4K-resolutie. Nu wil Apple ook 4K-content bieden en daar hoeft het bedrijf geen extra geld voor te zien.

Volgens de Wall Street Journal wil Apple voor de nieuwste films in 4K-resolutie 19,99 dollar rekenen, net zo veel als HD-films. Daar is Hollywood het naar verluidt niet mee eens: studio’s willen 5 tot 10 dollar extra vragen.

4K-films bij Apple voor 19,99 dollar

Apple biedt HD-films in Nederland momenteel voor tussen de 13,99 en 16,99 euro aan. Dat zou dus ook de prijs van nieuwe 4K-films moeten worden. Het is echter nog te bezien of de ambitie van Apple realistisch is. Andere aanbieders in Amerika vragen 24,99 tot 29,99 dollar voor hun 4K-films. Het is dus maar de vraag of studio’s het kunnen verkroppen om voor iTunes een uitzondering te maken en ‘maar’ 20 dollar te rekenen.

4K Apple

Naast de 4K Apple TV gaat Apple op zijn evenement ook een paar andere producten aankondigen. Zoals gezegd: nieuwe iPhones. Dit jaar waarschijnlijk drie, de iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8. Ook de Apple Watch 3 wordt waarschijnlijk onthuld op 12 september. Die onthulling vindt als het aan Apple ligt plaats in het nieuwe Steve Jobs Theater. De bouw van dat gebouw kan echter nog wat roet in het eten gooien.

Via iCulture

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple wil 4K-films aanbieden voor zelfde prijs als HD-films’
Sluiten