‘Apple wil 4K-films aanbieden voor zelfde prijs als HD-films’

20 reacties

De verwachting is dat Apple op zijn evenement op 12 september niet alleen nieuwe iPhones, maar ook een nieuwe 4K Apple TV aankondigt. Deze ondersteunt dus de nieuwe en bijzonder scherpe 4K-resolutie. Nu wil Apple ook 4K-content bieden en daar hoeft het bedrijf geen extra geld voor te zien.

Volgens de Wall Street Journal wil Apple voor de nieuwste films in 4K-resolutie 19,99 dollar rekenen, net zo veel als HD-films. Daar is Hollywood het naar verluidt niet mee eens: studio’s willen 5 tot 10 dollar extra vragen.

4K-films bij Apple voor 19,99 dollar

Apple biedt HD-films in Nederland momenteel voor tussen de 13,99 en 16,99 euro aan. Dat zou dus ook de prijs van nieuwe 4K-films moeten worden. Het is echter nog te bezien of de ambitie van Apple realistisch is. Andere aanbieders in Amerika vragen 24,99 tot 29,99 dollar voor hun 4K-films. Het is dus maar de vraag of studio’s het kunnen verkroppen om voor iTunes een uitzondering te maken en ‘maar’ 20 dollar te rekenen.

4K Apple

Naast de 4K Apple TV gaat Apple op zijn evenement ook een paar andere producten aankondigen. Zoals gezegd: nieuwe iPhones. Dit jaar waarschijnlijk drie, de iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8. Ook de Apple Watch 3 wordt waarschijnlijk onthuld op 12 september. Die onthulling vindt als het aan Apple ligt plaats in het nieuwe Steve Jobs Theater. De bouw van dat gebouw kan echter nog wat roet in het eten gooien.

Via iCulture

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Gezellig

  Vroeger was een video toch 5 gulden? Watskeburt?

 • Profielfoto
  error

  Zijn er nog mensen die films kopen (i.p.v. huren of streamen)?

 • Profielfoto
  ItsMeMario

  Nou 20 euro wil ik nog wel betalen voor een 4K film maar dat is dan ook wel de absolute max hoor! Maar dan wil ik ook echt 4K! En ik denk dat veel mensen huren…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij is dat een subcultuur die de meeste van ons niet kennen zoals er blijkbaar ook nog steeds een heleboel mensen zijn die 50.000 liedjes in iTunes hebben staan terwijl er streamingdiensten zijn.

  Let maar op, nu komen er zeker 25 OMT-ers die gaan roepen dat ze heel vaak films huren en kopen via iTunes voor deze belachelijke prijzen.

 • Profielfoto
  SvS

  Haha! Nee, ik koop/huur geen films meer, gewoon, omdat we genoeg hebben aan Netflix.

  Let maar op, nu komen er zeker 25 OMT’ers die gaan roepen dat Netflix oude meuk bevat.;-) Dan loop je achter, want Netflix voegt steeds meer eigen content toe en er komen ook steeds nieuwe bij waarvan ze contracten hebben getekend.

  Maar keus tussen stream/offline muziek is toch een persoonlijke keus; verhouding tussen aantal luisteruren en prijs is voor mij niet de moeite waard om abonnement te nemen, maar ik heb wel liedjes op de iPhone/Macs staan. Behoor ik dan automatisch tot subcultuur. Pff.. veel mensen die ik ken hebben offline liedjes staan en / of maakt gebruik van gratis Spotify, mèt reclameblokken.

 • Profielfoto
  SvS

  Vroeger was een video toch 5 gulden? Watskeburt?

  We zijn nu wel 20 jaar verder, he. Nieuwe films waren echt geen 5 gulden, hoor. Of je moet verder terug gaan in de tijd. Ik herinner me een Forrest Gump videoband die net uitkwam voor ƒ29,95. Wilde je eentje mèt extra videoband met bonusmateriaal en interviews dan ƒ39,95. Een nieuwste CD van Michael Jackson was ƒ39,95.
  Bij videotheek nieuwe (‘premiere’)films ƒ7 voor 1 week, herinner ik me. Goeie ouwe tijden, lekker films uitzoeken bij videotheek.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Steve Jobs kreeg het ooit voor elkaar met online muziek voor 99 cent per liedje. Of Tim Cook dat nu met 4K films kan? We zullen het zien als die nieuwe Apple TV uitkomt.

  En trouwens, over die nieuwe iPhone(s). Iedereen heeft het over een iPhone 7s, maar echt harde geruchten hoor je er weinig over. Zou er wel een 7s komen, vraag ik mij af.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  €20 is inderdaad prima. Hollywood wil steeds maar meer en meer. Ik denk dat die gasten al meer dan genoeg binnenrijven… Maar bon. Als ze het duurder gaan maken gaat er gewoon veel meer illegaal gedownload worden.

  Ik persoonlijk koop nog altijd mijn films ja, enkel de films die mij aanstaan uiteraard. (Je hebt mensen die zowat elke film kopen, of een film dat ze niet kennen zo maar eens aanschaffen, dat doe ik dus niet.)

  Hetzelfde met muziek, ik heb hier tonnen muziek. Een abonnement zie ik mij hiervoor niet nemen, hoewel ik veel naar muziek luister, ik zet liever mijn muziek op van mezelf, of ik ga op youtube een beetje luisteren;

  Trouwens, als dj heb je toch niks aan streaming, het is wel makkelijk omdat je overal kan luisteren, hetzelfde met films, je kan ze op elk apparaat bekijken, maar dat doe ik al zeker niet. Behalve een beetje muziek op mijn iPhone voor onderweg heb ik niet meer nodig. In de auto is het een USB stick of een geheugenkaartje erin, (ja, cd kan ook nog, maar een USB stick is gewoon veel gemakkelijker, betrouwbaarder, en er kan meer muziek op uiteraard).

  Als ik ook nog eens een abonnement moet nemen om muziek te luisteren en films te kijken… Nee, ik heb al mijn internet abonnement, mijn telefoon, Adobe suite elke maand, ik heb geen zin om daar nog veel meer aan toe te voegen eerlijk gezegd. En dan zijn er nog mensen die een abonnement bij hebben op apps als evernote en weet ik veel wat nog allemaal. Dat is het voor mij niet waard. Maar das persoonlijk natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  KR1275

  Vroeger was een video toch 5 gulden? Watskeburt?

  We zijn nu wel 20 jaar verder, he. Nieuwe films waren echt geen 5 gulden, hoor. Of je moet verder terug gaan in de tijd. Ik herinner me een Forrest Gump videoband die net uitkwam voor ƒ29,95. Wilde je eentje mèt extra videoband met bonusmateriaal en interviews dan ƒ39,95. Een nieuwste CD van Michael Jackson was ƒ39,95.
  Bij videotheek nieuwe (‘premiere’)films ƒ7 voor 1 week, herinner ik me. Goeie ouwe tijden, lekker films uitzoeken bij videotheek.

  Toen ik tiener was, kostte een voorbespeelde vhs-band rond de 100 gulden…

  Als een HD film 20€ kost om te streamen, wordt kopen van de BR al weer interessant. Aanbiedingen zat en daarna doorverkopen of weggooien…

 • Profielfoto
  xaddict

  Het duurste abonnement van Netflix is goedkoper dan die 4K prijs en daar zitten bij Netflix 4K films en series tussen.

  En de rest valt nog altijd illegaal te downloaden als die studio’s dat per se willen. Dom volk

 • Profielfoto
  SvS

  Aanbod 4k bij netflix is nog heel gering, zag ik. Ik heb zelf nog geen 4k TV, maar daar hoef je het nu nog niet voor te doen.

 • Profielfoto
  Frans

  Zijn er nog mensen die films kopen (i.p.v. huren of streamen)?

  Ja.

  Het hangt natuurlijk van de film af, maar van Star Wars The Force Awakens heb ik de 3D Blu-Ray gekocht bijvoorbeeld. Ook om de DTS sound track. Geluid via Netflix laat toch wel te wensen over en 3D streamen ze ook niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik betaal nooit voor een film op mijn TV. Ik heb wel Netflix waar heel veel prima eigen series van top kwaliteit op staan en veel films. Ook in 4K.

  Ook de Ziggo Horizon box heeft 1000 films en series. Niet de recentste, maar dat maakt niet uit.

  Als Apple komt met een 4K Smart TV, dan doe ik helemaal mee!!

 • Profielfoto
  maui

  Het moet echt een f*cking end goedkoper worden voordat ik streaming content ga kópen..doe even normaal zeg. Ik wil tenminste iets krijgen voor zoveel geld! Iets wat je ook eens uit kunt lenen aan je digibete ouders bijvoorbeeld of ruilen met vrienden of op de rommelmarkt kunt doorverkopen. Maar dat mag allemaal niet meer zeker…en voilà zo werk je de illegale download markt weer in de hand.

  Ik wil best ergens een abootje afsluiten, maar dan wil ik daar wel álles kunnen krijgen..en niet een abo bij Netflix én bij HBO én bij Videoland én bij Ziggo omdat je anders nog steeds niet alles kunt zien wat je wilt.

 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  @Gezellig .. ik denk dat je kopen en huren door elkaar haalt .. je hebt nooit premium films kunnen kopen voor 5 euro en zeker geen HD versie .. dat is insane om dat te denken!!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom zou je een film willen kopen. Er zijn maar weinig films die zo goed zijn dat ik ze nog vaker wil zien.

 • Profielfoto
  defores

  Dat de filmindustrie nog verbaasd is dat men illegaal films download terwijl ze jarenlang prijsafspraken voeren (cd’s/dvd’s).

  Zelfde prijs als HD films lijkt me meer dan redelijk en beetje gunstig effect heeft op legale verkoop 16 euro is al meer dan zat voor een film.

 • Profielfoto
  wacon

  @ Hier idd zo één die iTunes vol heeft staan en streaming alleen sporadisch gebruikt. Ik bezit aardig wat muziek dat niet of lastig te vinden is bij streaming diensten. En wil niet afhankelijk zijn van die diensten of in the cloud. Ik zie de voordelen ervan in en gebruik deze met regelmaat maar bezit waar ik graag naar luister liever zelf. Of digitaal of op vinyl.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Toen ik tiener was, kostte een voorbespeelde vhs-band rond de 100 gulden…

  .
  In 1823?? .:cool:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Aanbod 4k bij netflix is nog heel gering, zag ik. Ik heb zelf nog geen 4k TV, maar daar hoef je het nu nog niet voor te doen.

  .
  190 titels (films en series).

  Dat is beduidend meer dan je aan 4K BR’s kan kopen denk ik?!