Imre
Imre Nieuws 27 augustus 2017

iOS 11 maakt bijna 200.000 apps onbruikbaar

Over een paar weken komt iOS 11 voor het grote publiek uit. Uiteraard brengt de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem veel voordelen en nieuwe functies met zich mee. Het systeem werkt echter niet meer met 32-bitapps en dat kan problemen opleveren.

Het bedrijf Sensor Tower becijferde hoe veel apps iOS 11 niet ondersteunt, omdat ze nog niet aangepast zijn voor 64 bit. Daaruit bleek dat met de introductie van iOS 11 maar liefst 187.000 apps onbruikbaar worden.

Apps iOS 11

Er zijn tegenwoordig ongeveer 2,7 miljoen apps te downloaden in de App Store, dus we hebben het hier over ongeveer 5 procent van alle apps. De meeste apps die straks onbruikbaar worden zijn games. Van de 187.000 32-bitapps vallen 40.000 onder die categorie. Daarna volgen Onderwijs, Amusement en Lifestyle. Ook YouTube Capture is voorlopig nog niet klaar voor een 64-bitbesturingssysteem.

Apps iOS 11

Omdat iOS 11 deze apps niet meer kan draaien, zullen ze een stuk minder populair worden. Ze verdwijnen echter niet zonder pardon uit de App Store. iPhones die oudere versies van iOS draaien, kunnen nog altijd gebruikmaken van de 32-bitapps.

En mijn apps?

Mocht je nou willen weten of jouw apps nog blijven werken met iOS 11, dan kan dat vrij makkelijk. Ga naar instellingen en vervolgens naar Algemeen < Info en dan naar apps. Daar vind je welke apps verouderd zijn wat betreft hun structuur. Mocht je dit kopje niet kunnen vinden, dan heb je geluk: al je apps blijven met iOS 11 werken.

Bron: Sensor Tower via Business Insider en iCulture

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 maakt bijna 200.000 apps onbruikbaar
Sluiten