Nieuw in WhatsApp: Chats pinnen, alle bestanden sturen

3 reacties

WhatsApp voor iOS is bijgewerkt en de populaire chat-app van Facebook voegt een aantal handige functies toe. Zo is het nu mogelijk om een of meerdere gesprekken vast te pinnen. Ze blijven dan altijd bovenaan in het overzicht staan.

Daarnaast kunnen via WhatsApp nu alle bestandstypen verzonden worden. Dat is handig voor zip-bestanden of documenten, maar ook om foto’s zonder de hoge compressie die de chat-app toepast. Zo werkt het:

Chats vastpinnen

Een gepinde chat blijft altijd bovenaan staan, of er nu nieuwe berichten zijn of niet. Handig voor grootgebruikers van de app die het overzicht willen bewaren en bepaalde gesprekken altijd bij de hand willen hebben. Je maakt een chat vast door van links naar rechts te slepen en te kiezen voor ‘Maak vast’. Het gesprek blijft dan altijd bovenaan staan, ook als er nieuwe berichten zijn. Je kunt meerdere chats pinnen.

whatsapp-pin-001
Klik/tap voor groter.

Alle bestanden en foto’s zonder compressie sturen

WhatsApp heeft ook beperkingen bij het delen van bestanden opgeheven. Voorheen konden alleen foto’s en Office-bestanden gestuurd worden. Nu kunnen alle bestanden verzonden worden, of dat nu een Pages-documenten of zip-bestand is.  De bestandsgrootte is nog wel beperkt beperkt. Op iOS kun je maximaal bestanden van 128MB sturen en op de Mac of het web is de maximale grootte 64MB.

De nieuwe functie werkt nog niet helemaal lekker. Zo is het met de publieke beta van iOS 11 nog niet mogelijk om via de Document-optie in WhatsApp zelf alle bestanden te sturen. Wanneer je een bestand in bijvoorbeeld iCloud Drive opent en het deel-icoon gebruikt, werkt het wel. WhatsApp laat zich voor alle bestandstypen zien.

whatsapp bestanden delen 001
Klik/tap voor groter.

Dit maakt het ook mogelijk om foto’s zonder compressie te sturen. Standaard verkleint WhatsApp verstuurde foto’s sterk, maar wanneer een afbeelding als document gestuurd wordt, blijft het originele formaat behouden.

 

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Wanneer stappen ze over op een accountsysteem dat niet afhankelijk is van je telefoon + telefoonnummer? Ik zou graag WhatsApp op mijn iPad/Mac willen gebruiken zonder mijn telefoon aan te hebben.

 • Profielfoto
  KeviS

  @Needler
  Voor WhatsApp op je Mac (en ook andere chatprogrammas zoals Messenger, Slack, Twitter…) kan ik je Franz aanraden, gebruik ik ondertussen al meer dan een jaar en werkt echt perfect! (http://meetfranz.com)
  En er is ook een officiële app van Whatapp voor op de mac denk ik, maar ben ik niet helemaal zeker van…

 • Profielfoto
  whaha

  Die is er, maar met hetzelfde probleem als wat Needler aangeeft: je telefoon moet online zijn.

  Bij Telegram kun je al langer berichten vast pinnen en die heeft de genoemde problemen niet. Daar heb je wel gewoon een account.