Mijlpaal voor WhatsApp: miljard gebruikers per dag

6 reacties

Facebook heeft zijn kwartaalresultaten bekend gemaakt en dat staat garant voor indrukwekkende cijfers. Zowel Facebook als dochterbedrijf WhatsApp blijven erg hard groeien. WhatsApp heeft nu 1 miljard actieve gebruikers per dag.

Het aantal gebruikers van Facebook zelf staat nu op 1,32 miljard per dag. Een stijging tegenover het vorige kwartaal, maar de groei neemt af. 2 miljard mensen loggen minstens maandelijks in op het sociale netwerk.

55 miljard berichten en 4,5 miljard foto’s per dag

WhatsApp is de laatste jaren snel gegroeid. Toen Facebook de chat-app in 2014 kocht, waren er 450 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In 2016 steeg dat naar een miljard maandelijks actieve gebruikers en nu zijn er 1,3 miljard maandelijks actieve gebruikers. Een miljard gebruikers, oftewel 76 procent, opent de app dagelijks.

Apple maakt niet bekend hoeveel iMessage-gebruikers er dagelijks zijn, maar in 2016 zei topman Eddy Cue dat er 200.000 berichten per seconde worden verstuurd. In totaal zijn dat 17,3 miljard berichten per dag. Aanzienlijk minder dan de 55 miljard dagelijkse bericht van WhatsApp.

whatsapp q2 2017
Klik/tap voor groter.

Facebook en Instagram

Facebook zelf blijft ook groeien en heeft 1,32 miljard gebruikers per dag. Een jaar eerder waren dat er nog 1,18 miljard en het sociale netwerk laat daarmee een stijging van 17 procent zien. In totaal loggen 2 miljard mensen minstens maandelijks op het sociale netwerk in. Dit wil zeggen dat 66 procent van de maandelijkse gebruikers Facebook ook dagelijks bezoekt. Dat is minder dan de 76 procent van WhatsApp. Facebook speelt dus een minder grote rol in het dagelijks leven van internetgebruikers.

De meeste nieuwe Facebook-gebruikers komen uit Azie en andere delen van de wereld. In de de VS en Europa is de groei er langzaam maar zeker uit.

Schermafbeelding 2017-07-27 om 15.08.50
Klik/tap voor groter.

Instagram zag ook en groei in het aantal gebruikers. Het fotonetwerk heeft 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers en Stories worden door 250 miljoen mensen gebruikt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  communicatieapp voor de onwetenden.

 • Profielfoto
  streeff

  Ik heb ook een voorkeur om niet mijn hele hebben & houwen aan Facebook c.s. te geven, maar het valt niet mee om alle 11 leden van mijn salsaband zo ver te krijgen om naar Signal over te stappen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Vlak voor het moment dat Facebook toegang zou krijgen tot de telefoonnummers van hun WhatsApp-gebruikers heb ik in één ruk vol wraak elke Facebook-app op mijn apparaten stuk voor stuk verwijdert. Nu ben ik een gelukkig mens eerlijk gezegd.

 • Profielfoto
  hatolex

  Of je geluk afhangt van Facebook. Wat een geestelijke armoe zeg.

 • Profielfoto
  html-junky

  iMessage vind ik nog steeds het fijnste, maar Whatsapp is de meest gebruikte helaas

 • Profielfoto
  Hydræ

  Tsja, niemand wil overstappen naar iets anders. Het is vechten tegen de bierkaai.