Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

Mijlpaal voor WhatsApp: miljard gebruikers per dag

Facebook heeft zijn kwartaalresultaten bekend gemaakt en dat staat garant voor indrukwekkende cijfers. Zowel Facebook als dochterbedrijf WhatsApp blijven erg hard groeien. WhatsApp heeft nu 1 miljard actieve gebruikers per dag.

Het aantal gebruikers van Facebook zelf staat nu op 1,32 miljard per dag. Een stijging tegenover het vorige kwartaal, maar de groei neemt af. 2 miljard mensen loggen minstens maandelijks in op het sociale netwerk.

55 miljard berichten en 4,5 miljard foto’s per dag

WhatsApp is de laatste jaren snel gegroeid. Toen Facebook de chat-app in 2014 kocht, waren er 450 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In 2016 steeg dat naar een miljard maandelijks actieve gebruikers en nu zijn er 1,3 miljard maandelijks actieve gebruikers. Een miljard gebruikers, oftewel 76 procent, opent de app dagelijks.

Apple maakt niet bekend hoeveel iMessage-gebruikers er dagelijks zijn, maar in 2016 zei topman Eddy Cue dat er 200.000 berichten per seconde worden verstuurd. In totaal zijn dat 17,3 miljard berichten per dag. Aanzienlijk minder dan de 55 miljard dagelijkse bericht van WhatsApp.

Klik/tap voor groter.

Facebook en Instagram

Facebook zelf blijft ook groeien en heeft 1,32 miljard gebruikers per dag. Een jaar eerder waren dat er nog 1,18 miljard en het sociale netwerk laat daarmee een stijging van 17 procent zien. In totaal loggen 2 miljard mensen minstens maandelijks op het sociale netwerk in. Dit wil zeggen dat 66 procent van de maandelijkse gebruikers Facebook ook dagelijks bezoekt. Dat is minder dan de 76 procent van WhatsApp. Facebook speelt dus een minder grote rol in het dagelijks leven van internetgebruikers.

De meeste nieuwe Facebook-gebruikers komen uit Azie en andere delen van de wereld. In de de VS en Europa is de groei er langzaam maar zeker uit.

Klik/tap voor groter.

Instagram zag ook en groei in het aantal gebruikers. Het fotonetwerk heeft 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers en Stories worden door 250 miljoen mensen gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.