WhatsApp heeft dagelijks 9,6 miljoen Nederlandse gebruikers

2 reacties

Nederland telt 17,02 miljoen inwoners en 9,6 miljoen dagelijkse WhatsApp-gebruikers. Dat wil zeggen dat meer dan 56 procent dagelijks één of meer chatberichten met de app verstuurt. WhatsApp staat op 12,1 miljoen Nederlandse smartphones.

Dit heeft Telecompaper becijferd. WhatsApp is in Nederland het populairst, maar Facebook doet het met 7,1 miljoen dagelijkse gebruikers ook goed. Snapchat heeft dagelijks 2,1 miljoen Nederlandse gebruikers.

WhatsApp blijft groeien

Hoewel WhatsApp langzaam maar zeker gemeengoed is geworden, blijft de app nieuwe Nederlandse gebruikers aantrekken. In 2015 stond WhatsApp op 9,4 miljoen Nederlandse smartphones. Vorig jaar steeg dat naar 11,2 miljoen en nu hebben 12,1 miljoen Nederlanders WhatsApp geïnstalleerd. Volgens Telecompaper komt de groei komt voornamelijk door een grote groep 50-plussers die WhatsApp ontdekt.

De groei van bellen via WhatsApp stagneert. WhatsApp Call wordt door Nederlanders gemiddeld 17 minuten per week gebruikt, net als vorig jaar. De opkomst van abonnementen met onbeperkt bellen zorgt dat Nederlanders weer vaker naar de standaard telefoon-app van hun smartphone grijpen.

gebruikers whatsapp facebook snapchat pinterest 2017
Dagelijks gebruik van WhatsApp, Facebook, Snapchat en Pinterest // Cijfers in miljoenen – Klik/tap voor groter.

Facebook domineert, Snapchat overtuigt vrouwen

Telecompaper maakt geen cijfers over het gebruik van Facebook Messenger en Instagram bekend, maar voorgaande jaren hadden deze diensten respectievelijk rond de 6 en 3 miljoen gebruikers. Facebook domineert daarmee in het leven van de Nederlander, want op Snapchat en Pinterest na, zijn alle eerder genoemde apps eigendom van Facebook. De Facebook-app zelf groeit ook. Vorig jaar hadden 8,9 miljoen Nederlanders de app van het sociale netwerk geïnstalleerd, nu zijn dat er 9,2 miljoen.

Na een korte periode van stagnatie, groeit ook Snapchat weer. Hadden vorig jaar nog 1,9 miljoen Nederlanders de app op zijn of haar smartphone staan, nu zijn dat er 2,1 miljoen. Volgens Telecompaper groeit de app met berichten die automatisch verdwijnen het sterkst onder jonge vrouwen.

snapchat-16x9
Klik/tap voor groter.

Aan het onderzoek deden meer dan 10.000 Nederlanders mee, die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Wisseloo

    Betwijfel altijd de methodologie van dit soort onderzoeken. 2.1 miljoen dagelijks actief op Snapchat… ik weet het niet.

  • Profielfoto
    jordi99

    Wordt tijd dat WhatsApp Desktop/Mac de touchbar eens gaat ondersteunen voor bijv. emoji en/of woordsuggesties.