Weekend poll: Touch ID of Face ID?

Door: Raymon Mens - 28 reacties

Deze week ging het gerucht dat Apple afscheid wil nemen van Touch ID. De vingerafdrukscanner zou vervangen worden door Face ID, een 3D-gezichtsscanner die vanuit alle hoeken werkt. Je iPhone ontgrendelen door er naar te kijken.

Lijkt Face ID jou wat, of hou je het liever op Touch ID? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Bas Derksen

  *ik houd:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Is geen van tweeën ook goed?

  Zolang mijn telefoon bij mij in de buurt is, zorgt de smartwatch voor de ontgrendeling. En is hij niet bij mij in de buurt hoeft er niet ontgrendeld te worden. .;)

 • Profielfoto
  adriaan83

  Lastige vraag als we nog niet exact weten hoe het, eventueel, zal gaan werken!

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Ik zie niet in waarom een goeie implementatie van gezichtsherkenning Touch ID niet zou kunnen vervangen?
  Achja, er zullen altijd wel conservatieve personen zijn die nooit wat willen veranderen.

 • Profielfoto
  Joost Korporaal

  Doe maar TouchID, werkt goed zo en je hoeft je iPhone niet aan te kijken.

 • Profielfoto
  Edwin

  Toestel ligt op mijn bureau en dat wil ik kunnen ontgrendelen zonder op te pakken (aan de achterkant is dus ook geen oplossing)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een kopie van Windows Hello? Tuurlijk, werkt super! Gewoon aan komen lopen en je device unlocked automatisch, fantastisch!

 • Profielfoto
  JWB

  Zal ook fantastisch werken in het donker?

 • Profielfoto
  Rickth64

  @Bas Derksen: nee hoor, ik hou is (ook) prima

  On-topic: Ik zou het dan SightID noemen:)

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Achja, er zullen altijd wel conservatieve personen zijn die nooit wat willen veranderen.

  Ik heb vaak te maken met een iris scanner tbv beveiliging, en ik zou wensen dat het een vingerafdruk scanner zou zijn: die werkt vooralsnog vele malen makkelijker en sneller. Ik houd van technische innovaties, maar het moet het gebruikersgemak niet verslechteren.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Toen Apple Touch ID introduceerde was ik sceptisch, vanwege mijn slechte ervaringen met de vingerafdrukscanners op de Thinkpads van mijn werk. De uitvoering van Apple op de iPhone was echter prima, daarom denk ik dat als ze het willen toepassen het goed zal werken. Dat moet ook wel vanwege Apple Pay. Daarom wacht ik wel af wat ze gaan uitbrengen dit najaar.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @JoostKorpaal, gezichtsherkenning is niet gebaseerd op de positie van de ogen, het enige wat je moet doen is je gezicht in de richting van het apparaat richten, iets wat je logisch gezien steeds doet als je je gsm wil gebruiken.

  @Edwin, het is vooralsnog onbekend hoe groot de hoek zal zijn die de sensoren kunnen waarnemen, een hoek van 120 graden zou in vrijwel elke situatie voldoende moeten zijn.

  Weet iemand trouwens of Windows Hello 3D-mapping ondersteunt?

  @JWB, ja, prima;-)

  @GoeieDag, ik moet mijn post inderdaad wat duiden, enkel en alleen indien gezichtsherkenning sneller, veiliger en gemakkelijker in gebruik is, zie ik geen reden waarom men bij een vingerafdrukscanner zou blijven. Dat geldt uiteraard voor alles zo’n beetje, maar ik geloof dat er heel wat potentieel zit in optische beveiligingsmethoden!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zal ook fantastisch werken in het donker?

  Yes, dankzij een infrarood lampje naast/in de scanner.

 • Profielfoto
  Bryan

  Een gezicht is toch veel makkelijker na te maken dan een vingerafdruk? Even uitprinten… Of moet je straks je iPhone ontgrendelen met een persoonlijk mondgebaar?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ja leuk, je telefoon unlocken door je tong uit te steken;-)

  Dankzij de infraroodscanner zal het wel niet mogelijk zijn om te unlocken met een foto.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik mis een 4e optie!!

  *Geen van beide*

 • Profielfoto
  imar

  Lijkt me helemaal niets, die gezichtsherkenning. Dan moet je steeds je telefoon duidelijk voor je gezicht houden. Denken mensen meteen dat je een foto van ze nemen wil. En iedere keer je zonnebril afzetten lijkt me ook gedoe.

  Het is wel weer handig voor de boetes voor appen in de auto. Zo’n telefoon voor je snuit is natuurlijk goed zichtbaar.;-)

 • Profielfoto
  tomc

  hmmm, Touch ID verwijderen omdat het niet meer binnen het eventuele design past?
  vorm volgt functie… of zo iets.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb ooit van één van mijn voormalige werkgevers een Samsung S4 gekregen. (Vergissing is menselijk). Daar zat ook al gezichts herkenning in en dat werkte eigenlijk niet zo heel goed. (Dat is mild uitgedrukt dus die optie heb ik maar weer snel uitgezet). Daarom zou ik haast zeggen Touch id is beter. Maar zoals ik Apple ken zorgen ze ervoor dat ze dat idee gebruiken, het gaan perfectioneren en finetunen en er een fantastisch goed werkende versie van maken. Daar vertrouw ik op bij Apple.
  Dus ik laat me verrassen…

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Als Apple de overstap aandurft heb ik eigenlijk het volste vertrouwen.

  Er is een groot verschil tussen een statische ‘foto’ vergelijking en een dynamische ‘video’ vergelijking, zeker als je een 3D-beeld kunt opbouwen. Kost processorkracht maar die heeft Apple nou juist in overvloed in huis.

  Dus optillen, even naar het toestel kijken en klaar. Er moet wel aardig wat data vergeleken worden, want haar, baard, bril, makeup, gebruind of niet, gezichtsuitdrukking, er is nogal wat variatie. Je zult toch nog wel zo nu en dan je code moeten intypen (net als nu).

 • Profielfoto
  steveb

  touch id is een ideaal idee. maar de uitvoering loopt niet zo goed bij mij.

  ik het hem heel vaak opnieuw instellen.
  en in mijn case. tech21 evo explorer is het heel erg.
  toch id is max 2 dagen bruikbaar. daarna opnieuw instellen

 • Profielfoto
  knekkie

  Gezichtsherkenning is toe nu toe altijd langzamer gebleken dan inloggen met een vinger afdruk. Je kan je smartphone al blind unlocket hebben nog voor je voor je gezicht zichtbaar is voor de facetime camera.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Telefoon moet gewoon weten dat ik zijn baasje ben en direct unlocken als ik hem vastpak, maakt me geen reet uit hoe ie het doet.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Bryan, Apple gaat zulke technologie niet toepassen indien deze aanzienlijk minder veilig blijkt te zijn…

  @imar, wat die zonnebril betreft, daar heb je een punt, over het gebruiksgemak vallen pas conclusies te trekken na het gebruikt te hebben.

  @bmeerdink, ik word er misselijk van als ik me even realiseer hoe complex die optie feitelijk is om te schrijven.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Voor zover we nu weten, is gezichtsherkenning lastiger toe te passen en wellicht minder veilig dan TouchID. Vooral in situaties met weinig licht lijkt het me lastig. Ik geloof eigenlijk niet dat het in de plaats komt van TouchID, maar wie weet gaat Apple ons verrassen met een geweldig nieuw werkend systeem!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Hoe werkt dat met tweelingen? Zou hij ook zo nauwkeurig zijn?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik zie niet in waarom een goeie implementatie van gezichtsherkenning Touch ID niet zou kunnen vervangen?
  Achja, er zullen altijd wel conservatieve personen zijn die nooit wat willen veranderen.

  Ik hou heel erg van technologie en vooruitgang. Maar ik vind dat gezichtsherkenning nog steeds in de kinderschoenen staat. Terwijl touch-id al veilig gebleken is…

  Touch id mag voor mijn part trouwens op de zijkant in die langer aan/uit knop. Dat stoort me echt niet en valt precies goed in de hand aan de mock-ups van “Unbox Therapy” & “EverythingApplePro” te zien. Toch nog altijd voorstander van die touch id. Ik ben nochtans ver van conservatief hoor.

  En ik was van in het begin ook één van de weinigen die VOOR de verwijdering van de audio-jack op de iPhone was en ik was al helemaal blij toen ze de CD-DVD drive uit de Macbooks gehaald hadden.

  Over de verwijdering van alle poorten was ik wel een beetje sceptisch, vooral de verwijdering van het SD Card slot en de MagSafe vond ik echt jammer. Omdat die MagSafe ook wel een knap staaltje innovatie met zich meebracht (vond ik persoonlijk). Maar goed…

  Hoe dan ook, ik ben heel erg benieuwd naar wat Apple gaat doen:-D

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb ooit van één van mijn voormalige werkgevers een Samsung S4 gekregen. (Vergissing is menselijk). Daar zat ook al gezichts herkenning in en dat werkte eigenlijk niet zo heel goed. (Dat is mild uitgedrukt dus die optie heb ik maar weer snel uitgezet). Daarom zou ik haast zeggen Touch id is beter. Maar zoals ik Apple ken zorgen ze ervoor dat ze dat idee gebruiken, het gaan perfectioneren en finetunen en er een fantastisch goed werkende versie van maken. Daar vertrouw ik op bij Apple.
  Dus ik laat me verrassen…

  Daarin ben ik het volledig met je eens!(y)