Weekend Poll: Gebruik jij publieke bèta’s?

26 reacties

Apple stelde deze week eerder dan verwacht de eerste publieke bèta van iOS 11 en macOS 10.13 beschikbaar. Nu kunnen niet alleen ontwikkelaars, maar ook nieuwsgierige consumenten de nieuwe besturingssysteemen de iPhone, iPad en Mac testen.

Wacht jij op de definitieve versie, of heb je de publieke bèta al op je Mac of iOS-apparaat staan? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Voor diegene die op zoek zijn naar het iOS 11-, watchOS 4- of macOS High Sierra-developer beta profiel

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah
 • Profielfoto
  Imade

  Ik gebruik iOS 11 dagelijks en voelt al stabiel aan, alleen werken sommige apps nog niet helemaal mee.. maar goed.. daarvoor is het ook BETA.

 • Profielfoto
  wensink

  Gebuik de developer beta’s al, dat nieuwe control center is echt top!

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Waarom worden hier vage links voor het downloaden van beta’s getolereerd? ?

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  Ik heb de publieke 11 geïnstalleerd. Batterij loopt heel snel leeg. En ik krijg geen nieuwe apps meer gedownload uit de App Store. Updaten lukt wel. En afsluiten van apps via 2x home indrukken lukt niet altijd. Soms blijft app actief, ook al swipe ik hem naar boven.

 • Profielfoto
  sonic1984

  Kijk uit met macos Beta 2. Zit een fout in waardoor je uiteindelijk 1gb vrij hebt ook al wis je van alles. Nu bezig met recovery. Overigens alleen als je nieuwe bestandsysteem gebruikt en Timemachine. In de Public Beta staat dit geloof ik standaard uit.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik doe al jaaaaaaren zonder Mac OS High Sierra of iOS 11, dus kan ik gerust wachten op de uiteindelijke versie:)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Draai al jaren de nieuwste bèta’s op mijn productiemachine. Ooit begonnen omdat er in de bèta’s een voor mij killer feature zat en daarna uit gewoonte doorgegaan. iOS 11 en High Sierra worden wel de laatste keer. Na al die jaren wil ik wel weer eens rust in mijn OS. Bèta’s van het OS berekent op mijn MacBook meestal nog een keur aan alpha’s en bèta’s van Little Snitch, Parallels Desktop, Carbon Copy Cloner, Microsoft Office, Popchar, Default Folder etc etc. Dat heb ik nou ook wel weer gezien. Het was leuk zolang het duurde.

 • Profielfoto
  Cursor

  Wij van Cursor zijn alfa, dus geen beta voor ons. Laat anderen de kastanjes maar uit het vuur halen. Er wordt hier pas ge-upgrade nadat de kinderziektes eruit zijn, dus na zo’n stuk of vijf updates.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik mis een optie – ik wacht altijd minstens op de eerste update na de definitieve versie. Zelfs de definitieve versie is nooit probleemvrij genoeg om vanaf dag 1 te installeren.

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Na 3 a 4 dagen de eerste publieke bèta gebruikt te hebben, ben ik nu bezig om te downgraden naar iOS 10. Om eerlijk te zijn had ik vanaf de eerste minuut al spijt dat ik deze beta geïnstalleerd had. De nieuwe stijl/interface spreekt me totaal niet aan. Grotere lettertypen in o.a. Safari en Mail. Tabbladen in Safari staan standaard aan waardoor er nog minder ruimte beschikbaar is om te browsen. De ronde toetsen welke zichtbaar zijn bij het unlocken en waneer je iemand wil bellen zien er niet uit. Ik moet zeggen dat het nieuwe control center wel een verademing is, moest er even 3 dagen aan wennen.. maar ik weet zeker dat het met een beetje finetuning super gaat werken straks. Ik moet eerst nog maar even zien hoe de uiteindelijke versie eruit komt te zien, maar voorlopig blijf ik nog lekker op iOS 10 hangen.

  En idd, het afsluiten van apps via 2x home indrukken lukt niet altijd (eigenlijk totaal niet). Soms blijft app actief, ook al swipe je de apps naar boven.

  Ik weet natuurlijk dat dit nog maar de eerste publieke bèta is, maar de algehele stijl spreekt me eigenlijk een beetje tegen.:| Ga volgende week de accu laten vervangen van m’n iPhone 6s, zit op dit moment nog maar op een laadcapaciteit van 1402 mAh tegenover de originele laadcapaciteit van 1715 mAh, na slechts 18 maanden gebruik.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik mis een optie – ik wacht altijd minstens op de eerste update na de definitieve versie.

  Amen; ik installeer nooit beta software, ik heb wel betere dingen te doen dan bugs opsporen voor Apple.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb het wel ’s gedaan, een paar jaar geleden toen het nieuwe iOS fors veranderde in looks. Was dat iOS 7 of 8? Was interessant en spannend, maar ook een heel gedoe en soms lastig omdat er veel bugs in zaten en ik het op mijn iPhone deed, die ik dagelijks gebruik. Dat is niet aan te bevelen. Daarom bedwing ik nu mijn ongeduld en wacht op de definitieve update. Dan ben ik er wél direct als de kippen bij! ?

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ik mis een optie – ik wacht altijd minstens op de eerste update na de definitieve versie.

  Amen; ik installeer nooit beta software, ik heb wel betere dingen te doen dan bugs opsporen voor Apple.

  Hier ook dezelfde gedachten, snap het hele beta gebeuren niet, hoe vaak hoor je niet dat bèta’s super draaien, en dan vervolgens is de definitieve versie alsnog ruk, en zitten er vaak bugs in die in vorige bèta’s al opgelost waren, maar (vergeten?) waren toe te passen op de definitieve versie.

  Vervolgens komt er binnen een paar dagen een fix/update, en daarna volgen er binnen een paar weken nog wel een paar!

  Noem mij een 1 update van een iOS die vlekkeloos is verlopen de afgelopen paar jaar.

  Ik vraag me af: vanwaar die haast om per se elk jaar een nieuw OS de wereld in te slingeren, waar ze vervolgens maanden druk mee zijn om te patchen?

  Als ze nou eens gewoon een jaar de tijd nemen om een OS te ontwikkelen, en vervolgens een jaar te laten testen door alle Apple employees, dan strijken ze alle bugs nog plat voor ze het uitbrengen, scheelt ze zelf een hoop ergernis, maar de consument ook.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  En natuurlijk zal er sporadisch een bug opduiken, die dan ge-update moet worden, maar dan spreken we over een incident, maar de laatste paar jaar is het eerder regel dan uitzondering.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Helaas gedaan, nu geen toegang meer tot iTubes, Apple Music en App Store. Verder voelt het wel allemaal fijner aan dan iOS 10…

 • Profielfoto
  corvankruchten

  Tsja, IOS11 op mijn 6S geïnstalleerd. Werkte goed, behalve de bluetooth in de auto. Geen enkele hersteltruck werkt. Dan maar terug naar 10.3.2: en dat lukte niet meer. iPhone blijft maar opstarten in DFU-mode, start niet door. iPhone is nu dus gebricked………..

  Gelukkig garantie: terug naar leverancier.

  Balen…….

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Nee, ik wacht op de officiële versies voor mijn iOS devices. Met mijn Macs ben ik voorzichtig, bijv. mijn iMac draait nog steeds El Capitan. MacBook is wel over naar Sierra.

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Tsja, IOS11 op mijn 6S geïnstalleerd. Werkte goed, behalve de bluetooth in de auto. Geen enkele hersteltruck werkt. Dan maar terug naar 10.3.2: en dat lukte niet meer. iPhone blijft maar opstarten in DFU-mode, start niet door. iPhone is nu dus gebricked………..

  Gelukkig garantie: terug naar leverancier.

  Balen…….

  Hoi Cor, ik heb zojuist contact gehad met Apple support. Er schijnt een fout in de software te zitten waardoor je niet rechtstreeks vanuit iOS 11 naar iOS 10.3.2 terug kunt. Op aanbevelen van Apple support heb ik eerst herstelt naar iOS 10.3.3, vervolgens kun je dan terug naar iOS 10.3.2 mocht je dat willen.
  Hier een linkje op 9To5Mac, wat ik later pas zag: https://9to5mac.com/2017/06/26/proper-ios-11-downgrade-procedure-detailed-on-apple-support-page/

  Hier kun je de instructies vinden om 10.3.3 te downloaden en het te installeren: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/iosimagerestore

 • Profielfoto
  H3b

  Baalde dat ik al mijn Health data en Apple watch gevend kwijt was toen ik na de definitieve versie ging… daarna nooit meer gedaan

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb iOS11 draaien maar ik denk dat ik voorlopig even terug ga naar iOS10. Het is erg traag op mijn 6s Plus. Heb nu al 2 vastlopers gehad. En Airprint werkt ook niet.

 • Profielfoto
  Carp

  De 25% die de beta op hun ‘werkschijf’ installeert, heeft dus geen enkel benul waar ze mee bezig zijn!
  Ze zoeken problemen, die ze ongetwijfeld gaan vinden en dan?

  Back-up? Huh?:cool:

  Ik waarschuw al enkele jaren VOOR een officiele upgrade, dat je beter anderen de bugs kunt laten opsporen, maar dat heeft dus geen enkel nut, lezen doen ze toch niet.

 • Profielfoto
  Edwin

  @Jasperduck78: Ik wil je even bedanken.
  Ook ik had iOS11 en wilde terug naar iOS10, maar helaas bleef mijn iPhone ook in de loop hangen door steeds weer in de DFU modus te schieten.
  Dankzij jouw linkjes is alles weer opgelost!

  Over mijn beslissing om weer terug te gaan naar iOS10.
  Ik werd gek van de traagheid van de iOS11 bèta.
  En ook programma’s afsluiten werkte niet naar behoren.
  Vandaag heb ik een nieuwe printer gekocht en ik kreeg Airprint niet aan de praat.
  Toen maar even geprint vanaf de iPhone van vrouwlief die geen Bèta’s draait en dat werkte perfect! En ook heb ik twee vastlopers gehad.

  Wat ik ga missen van iOS11.
  Ik vind het nieuwe control center top! hoewel sommige functies zoals het kiezen van je audio output toch wat lastig te vinden zijn. Maar als je dit eenmaal weet…
  Maar dit is wel een optie die ik wat prominenter aanwezig wil zien.
  De nieuwe stem van Siri! wat een verbetering!
  De Animaties zijn wel mooi en volgens mij ook korter.
  De screenshot optie is geweldig! je kunt meteen erop tekenen als je dat wilt en dit delen met iemand. super handig!
  Ik denk dat ik nog een bèta probeer in een later stadium, ik vind het nu nog té instabiel en te traag.
  Volgens mij was de eerste publieke bèta van iOS10 een heel stuk stabieler toen deze uit kwam. Deze ben ik namelijk zonder al te grote problemen blijven gebruiken tot aan de release van de uiteindelijke versie.

 • Profielfoto
  schnhvn

  Ik draai al jaren alle beta version op de mac en iOS maar voor het eerst ben ik nu terug gegaan naar IOS10 voor de iPhone.

  Wat een ellende was deze beta versie. neem altijd genoegen met dingen die niet helemaal 100% werken maar dit vond ik niet best.

  Als overmaat van ramp ging het terugzetten ook nog zo mis dat uiteindelijk het toestel zo vast liep dat zelf bij Apple het niet meer aan de praat te krijgen was en omgeruild is voor een ander toestel…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik persoonlijk zet nooit geen beta op mijn iPhone/Mac, om redenen die hier al aangegeven zijn zoals een “bricked” iPhone. Ok, het is bij Edwin weer opgelost, maar mijn neef bijvoorbeeld had ook eens een update gedaan (en dat was toen al een volledige versie), en iPhone was ook niet meer te herstellen. Stond toen wel nog onder garantie, maar stel je dus maar eens voor hé…

  Ik wacht meestal heel laat (vooral voor mijn Mac’s). Op mijn Mac Pro heb ik nu Sierra omdat die met Sierra geleverd is. Maar op mijn Macbook Pro retina van 2012 staat nog altijd El Capitan. hoewel El Capitan eigenlijk ook niet altijd te stabiel is (bij mij toch niet). Ik werk met Apps als logic pro en final cut pro en ook met Photoshop, illustrator en dreamweaver. Dus ik kan het mij niet veroorloven om vroegtijdig te updaten en dan met een onstabiel OS zitten die ook bepaalde apps of functies niet ondersteund…