Weekend poll: wat is jouw favoriete iPhone-ontwerp?

30 reacties

Dit jaar viert de iPhone zijn tiende verjaardag. De afgelopen jaren heeft Apple’s meest succesvolle product ooit verschillende ontwerpen gehad. Er was niet alleen aluminium, maar ook glas (iPhone 4) en ‘unapologetic plastic’ (iPhone 5c).

Wat is jouw favoriete ontwerp allertijden? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll! Nog eens alle iPhone-ontwerpen bekijken? In dit artikel een overzicht van 10 jaar iPhone met alle modellen.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  MajorApple

  Ik blijf de iPhone 4 een prachtig model vinden. Wel kwetsbaar, maar oh zo strak en modern. Zou daar wel een grotere en dunnere versie van willen zien!

 • Profielfoto
  html-junky

  Grappig dat de 5/SE er tussenuit springt en dat terwijl het overgrote deel waarschijnlijk wel met een iPhone 6S of een 7 in zijn/haar handen loopt en niet met een SE

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Qua formaat zou ik echt niet meer terug kunnen gaan naar een 4 inch scherm, maar wat was de 5 mooi. En dan vooral dat prachtige, matte, steenkoolachtige zwart. Het space gray van de 5s doet me minder.

  Ook de 7 vind ik niet verkeerd, maar dan enkel de jet black variant. Al vind ik wel dat Apple daar een kapitale fout maakt door een product te maken dat ongelooflijk mooi is, maar als je het niet verstopt in een hoesje wordt het zowat de meest beschadigde iPhone ooit.

  De 5c in z’n pastelkleurtjes vond ik ook niet mis. Blijft een uniek dingetje.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Ik heb 4s gestemd omdat de vraag over het design gaat. Ik heb momenteel een 6splus en zou nooit meer een kleiner scherm willen om eerlijk te zijn. Maar vergeleken met de 4/4s qua design vind ik de huidige iPhones ronduit lelijk.

 • Profielfoto
  MrHammond

  4S was zeker zeer mooi, maar zwaar vanwege het glas… De 5SE bevalt me prima, het andere is te groot.

 • Profielfoto
  hokkie

  Hier gekozen voor de iPhone 3

  Eerste model officieel leverbaar in NL en dat verdiend een stem!

  De iPhone 5(s) door mij het meest gewaardeerd.

 • Profielfoto
  wacon

  Gebruik nog een witte 5C met 32gb met zo’n ‘verguisd’ rubberen gatenkaas hoesje. Moet zeker toch al + 40x gevallen/gestuiterd zijn, maar phone zelf nog steeds praktisch onbeschadigd. Goede combo gebleken. Die 32gb kon ik toen kiezen zonder meerprijs op abonnement. Intussen sim-only. Wellicht rond de introductie van de nieuwe iPhone 8 een upgraden overwegen

 • Profielfoto
  Bart119

  Ondanks het feit dat ik hem nooit gehad heb deel ik de mening van Wacon.

  De 5c is mijn favoriete ontwerp: levendige kleuren en robuust. Ook al ziet het er misschien niet premium uit, plastic is nog steeds zowat het beste materiaal om een telefoon van te maken.

  Op de 2de plaats komt dan de SE die ik zelf heb. Dat ik fan ben van kleinere telefoons is vast wel duidelijk;)

 • Profielfoto
  mausje68

  Ik zou graag een plus model zien in de vorm van de iPhone 4/4s. Vond dat het mooiste model tot nu toe.

 • Profielfoto
  Ne0

  Als je vraagt welk model ligt het lekkerste in de hand, dan is dat de 3G/3GS.
  Maar kwa design? 4/4S!

 • Profielfoto
  App69

  Eerste model officieel leverbaar in NL en dat verdiend een stem!

  Nee.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  iPhone 4s. omdat dat mijn allereerste iPhone was en nog nostalgische gevoelens van heb.

 • Profielfoto
  computer space

  Favourite iPhone ontwerp is de huidige iPod touch:lol:

 • Profielfoto
  Loid

  Het apparaat is en blijft toch een mobieltje? Anders maar de grotere iPad gekocht, nietwaar? En voor thuis of elders dan nog wat groters. Straks loop je rond met een paar duizend euri aan glas in je kapotte spijkerbroek…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Voor mij persoonlijk is het qua design toch ook echt de 4S, dat was gewoon een pracht van een toestel! Hoewel ik hem persoonlijk niet heb gehad. Ik heb wel de iPhone 5 in het zwart gehad. Ook deze telefoon vond ik trouwens prachtig! Maar zoals sommigen hier aangeven, ik zou ook niet meer naar een kleiner scherm terug kunnen gaan, (ik heb momenteel de 6S +) in het Rosegold, ik vind de kleur absoluut mooi, maar vind het design van de 6S niet “Wauw”, niet zoals de 4/s of de 5 in elk geval. Hopelijk veranderd het met die iPhone 8/Edition/hoe die ook mag heten, want het zal nu vooral om het design zijn dat ik ga veranderen. Mijn 6S+ werkt nog uitstekend, maar die geef ik dan aan mijn mama:P

 • Profielfoto
  seek

  Wow, 4 van de 7 mensen geeft de voorkeur aan een iPhone 4 of 5.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Hoop newbies hier. Uiteraard was dat de 3G(S). Wat lag die lekker in de hand en hij kon in je achterste broekzak zonder dat dit er raar uitzag. Ik zou hem zo kopen als hij opnieuw uitkwam met huidige hardware.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb nog een iPhone 4
  Ik zie dat hij erg goed in de smaak valt op dit topic

  Jullie mogen het kopen voor € 350,–
  Het lijkt mij een schijntje voor z’n mooie telefoon

  Ha ha ha?

 • Profielfoto
  SvS

  4/4s is het mooiste zonder witte bezels op de achterkant. Toch 5/5s gestemd wegens t schermverhouding, maar het blijft een beetje zonde dat de achterkant bij silver, rosegold (SE) en gold witte randen bevatten. Doe designvan 4s eens in formaat van 6, lekker strak en op ideale 2e formaat naast 4″ en 5,4″

 • Profielfoto
  MajorApple

  Het gaat om design he mensen. Niet om je favoriete schermverhouding. Dan is de iPhone 4 toch mooier dan het iPhone 5 of 6 design!

 • Profielfoto
  SvS

  Yep. Nog eens gestemd.

 • Profielfoto
  Robert848

  Over smaak valt niet te twisten, maar het is wel leuk dat soms tóch te doen. Mijn voorkeur gaat uit naar het ontwerp van de iPhone 5/5s/SE. De strakke vormgeving ziet er mooi uit en zorgt er tevens voor dat de telefoon beter in de hand ligt dan bijvoorbeeld de iPhone 6 en volgende modellen. De ronde volumeknoppen vind ik ook mooier dan de langwerpige zoals die vanaf de iPhone 6 worden gebruikt.

 • Profielfoto
  sciletto

  Helaas kan je er maar 1 kiezen maar omdat het moest is het toch de 4S geworden. Na de 4S komt duidelijk het 6 model. Die is gewoon hartstikke mooi ontworpen. Ik heb nu de 7 Plus en wacht het nieuwe model rustig af.

  Ik heb alle iPhone modellen gehad maar de 4 sloeg overal als een bom in. Ik vond het glas i.c.m het aluminum frame eromheen meesterlijk!

 • Profielfoto
  sunapple

  Toen de eerste iPhone uitkwam vond ik hem prachtig. Mijn vader kocht als een van de eersten een 3G die ik toen ook heel chique vond ogen. Echter was dat plastic te kwetsbaar en was de telefoon dikker dan de 2G.

  De 4 was ineens zo’n wereld van verschil, dat is mijn favoriet. De iPhone 5 in Slate was voor mij de eerste iPhone, maar die werd snel lelijk. De glazen inserts aan de achterkant vind ik dan wel weer een leuk stukje design.

  De iPhone 6 kocht ik nieuw maar dat vind ik echt de allerlelijkste van alle iPhones. De camera bult, de antennestrepen en de lompe omvang van de Plus staat mij niet aan.

  Nu gebruik ik een Jet Black iPhone 7. Die klopt voor mij aan alle kanten. Een spiegelend geheel voor en achter met een fraaiere camera uitstulping en dankzij de textuur goed vast te houden. Mijn favoriet om te gebruiken!

 • Profielfoto
  rob seller

  Volgens mij is het weekend allang en breed voorbij ?

 • Profielfoto
  steveb

  ik ben fan van iPhone voor zijn functionaliteit

  maar het disign? da lijkt me nooit afgewerkt.
  redenen

  1. kies bijvoorbeeld de gouden iPhone. en de voorkant is nog steeds wit of zwart.
  belachelijk

  2. als je niet wil dat je iPhone krast of breekt dan moet hij in een hoesje. dus ook al is hij mooi je ziet het niet.

  3. vernieuwing was de laatste jaren verzwakking in disign. zie maar die antenne banden en dat dwaze uitsteeksel voor de camera.

  dus 1 komt in aanmerking om er goed uit te zien
  de 5C lekker strak 1 kleur

  ik kan alleen maar hopen dat de volgende een echt kras / vinger afdruk vrij. onbreekbaar scherm krijgt.
  ip68
  IK10 https://en.wikipedia.org/wiki/EN_62262
  MIL-STD-810G

 • Profielfoto
  Retyro

  @steveb

  1. De voorkant is van een ander materiaal als de achterkant. Als je de kleur al exact hetzelfde kan krijgen dan ga je toch verschillen zien doordat het ander materiaal is en dat ziet er niet uit

  2. Spreek voor jezelf. Ik heb mijn iPhones booit in een hoedje gehad en allen zijn zo goed als krasvrij

  3. Deels mee eens, maar bedenk je wel dat deze dingen ook een functie hebben. Zonder dikke camera/antennestrepen zou de iPhone een stuk minder gied werken

 • Profielfoto
  DBLCreations

  ik ben fan van iPhone voor zijn functionaliteit

  maar het disign? da lijkt me nooit afgewerkt.
  redenen

  1. kies bijvoorbeeld de gouden iPhone. en de voorkant is nog steeds wit of zwart.
  belachelijk

  2. als je niet wil dat je iPhone krast of breekt dan moet hij in een hoesje. dus ook al is hij mooi je ziet het niet.

  3. vernieuwing was de laatste jaren verzwakking in disign. zie maar die antenne banden en dat dwaze uitsteeksel voor de camera.

  dus 1 komt in aanmerking om er goed uit te zien
  de 5C lekker strak 1 kleur

  ik kan alleen maar hopen dat de volgende een echt kras / vinger afdruk vrij. onbreekbaar scherm krijgt.
  ip68
  IK10 https://en.wikipedia.org/wiki/EN_62262
  MIL-STD-810G

  Sorry man, maar ik weet niet of je hier serieus bent of gewoon aan het zeveren bent?

  Ik denk dat de Samsung S6 edge / 7edge ook niet echt veel verschillen in design, en we zullen dan ook maar zwijgen over krassen en vingerafdrukken op die zelfde telefoons zeker? Zowel de edge als de gewone S modellen trouwens…

  Ik vind nu net dat als je de optie goud neemt en je hebt de voorkant wit een goede keuze, ik zou het eigenlijk zelf lelijk vinden moest de voorkant ook zo in goud zijn.

  Als je een dure telefoon koopt bescherm je die sowieso toch beter? Of die nu onbreekbaar glas heeft of niet. Het design en sterkte van de iPhones is trouwens altijd maar beter en beter geworden. Natuurlijk maakt Apple fouten, al hebben ze minder vaak last van ontploffende telefoons…

  Ze zijn al zo goed als waterdicht, voor mij is het belangrijkste dat ze toch tegen de regen kunnen. Maar ik zien niet in waarom je er mee in het zwembad zou willen gaan. Tenzij je onder water wilt gaan bellen of zo? Dan moet jij werkelijk een ongelooflijk setje longen hebben.

  Ik ben het overigens eens met Retyro ivm de krassen, want ik heb daar tot nog toe ook geen last van gehad. De “Jet Black” iPhone zal daar idd wel last van hebben, maar weer eens, hopelijk leert Apple hier van en maken ze de volgende idd iets beter kras bestendig bij dergelijke kleur. Uiteraard, hoop ik zelf nog altijd op een “ceramic white” iPhone edition/8:-)

 • Profielfoto
  steveb

  ik ben fan van iPhone voor zijn functionaliteit

  maar het disign? da lijkt me nooit afgewerkt.
  redenen

  1. kies bijvoorbeeld de gouden iPhone. en de voorkant is nog steeds wit of zwart.
  belachelijk

  2. als je niet wil dat je iPhone krast of breekt dan moet hij in een hoesje. dus ook al is hij mooi je ziet het niet.

  3. vernieuwing was de laatste jaren verzwakking in disign. zie maar die antenne banden en dat dwaze uitsteeksel voor de camera.

  dus 1 komt in aanmerking om er goed uit te zien
  de 5C lekker strak 1 kleur

  ik kan alleen maar hopen dat de volgende een echt kras / vinger afdruk vrij. onbreekbaar scherm krijgt.
  ip68
  IK10 https://en.wikipedia.org/wiki/EN_62262
  MIL-STD-810G

  Sorry man, maar ik weet niet of je hier serieus bent of gewoon aan het zeveren bent?

  Ik denk dat de Samsung S6 edge / 7edge ook niet echt veel verschillen in design, en we zullen dan ook maar zwijgen over krassen en vingerafdrukken op die zelfde telefoons zeker? Zowel de edge als de gewone S modellen trouwens…

  lol: ik ben en blijf fan van apple. naar samsung kijk ik niet.

  Als je een dure telefoon koopt bescherm je die sowieso toch beter? Of die nu onbreekbaar glas heeft of niet. Het design en sterkte van de iPhones is trouwens altijd maar beter en beter geworden. Natuurlijk maakt Apple fouten, al hebben ze minder vaak last van ontploffende telefoons…

  dat vind ik jammer. schoonheid creëren en toch weg moffelen in een hoesje.
  ik heb een paar weken geleden mijn iPhone 6s scherm zien sneuvelen. terwijl hij in mijn tech 21 evo explorer hoesje zat.
  €99 aangerezen door de apr.
  scherm volledig gebarsten omdat ik op mijn buik moest sluipen. ondertussen heeft een sleutel mijn scherm kapot geduwd. vandaar de vraag naar sterke schermen.

  waterschade kan ik ook oplopen tijdens mijn job. waterleiding of silo die barst. kan al gauw enkele 100den liters over mij kappen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  ik ben fan van iPhone voor zijn functionaliteit

  maar het disign? da lijkt me nooit afgewerkt.
  redenen

  1. kies bijvoorbeeld de gouden iPhone. en de voorkant is nog steeds wit of zwart.
  belachelijk

  2. als je niet wil dat je iPhone krast of breekt dan moet hij in een hoesje. dus ook al is hij mooi je ziet het niet.

  3. vernieuwing was de laatste jaren verzwakking in disign. zie maar die antenne banden en dat dwaze uitsteeksel voor de camera.

  dus 1 komt in aanmerking om er goed uit te zien
  de 5C lekker strak 1 kleur

  ik kan alleen maar hopen dat de volgende een echt kras / vinger afdruk vrij. onbreekbaar scherm krijgt.
  ip68
  IK10 https://en.wikipedia.org/wiki/EN_62262
  MIL-STD-810G

  Sorry man, maar ik weet niet of je hier serieus bent of gewoon aan het zeveren bent?

  Ik denk dat de Samsung S6 edge / 7edge ook niet echt veel verschillen in design, en we zullen dan ook maar zwijgen over krassen en vingerafdrukken op die zelfde telefoons zeker? Zowel de edge als de gewone S modellen trouwens…

  lol: ik ben en blijf fan van apple. naar samsung kijk ik niet.

  Als je een dure telefoon koopt bescherm je die sowieso toch beter? Of die nu onbreekbaar glas heeft of niet. Het design en sterkte van de iPhones is trouwens altijd maar beter en beter geworden. Natuurlijk maakt Apple fouten, al hebben ze minder vaak last van ontploffende telefoons…

  dat vind ik jammer. schoonheid creëren en toch weg moffelen in een hoesje.
  ik heb een paar weken geleden mijn iPhone 6s scherm zien sneuvelen. terwijl hij in mijn tech 21 evo explorer hoesje zat.
  €99 aangerezen door de apr.
  scherm volledig gebarsten omdat ik op mijn buik moest sluipen. ondertussen heeft een sleutel mijn scherm kapot geduwd. vandaar de vraag naar sterke schermen.

  waterschade kan ik ook oplopen tijdens mijn job. waterleiding of silo die barst. kan al gauw enkele 100den liters over mij kappen.

  Dat over de schermen kan ik nog ergens begrijpen, al wordt dat met de tijd natuurlijk beter, maar aan de Samsung kant (of gelijk welke andere telefoon eigenlijk) is het niet allemaal beter, er zijn waarschijnlijk zeker wel telefoons met sterkere schermen. Maar ONbreekbaar zijn ze niet en een kras kan zeker al eens gebeuren.

  Ik weet ook niet wat voor werk je doet, maar het lijkt mij nogal “fysiek” werk? Dus meer gevaar dat je iPhone valt of een kras krijgt?

  Als je in een bepaalde sector zit, (ik ben zelf dakwerker geweest, dus dat was een groot risico op vallen of krassen), dan vindt ik dat je je voorzorgen moet nemen en het idd moet wegmoffelen in een hoesje, maar dat zou je met bv een s6/s7 ook moeten doen…

  Een telefoon is tot nog toe nog altijd niet onverwoestbaar, maar ik begrijp je vraag naar die sterkere schermen zeker wel. Het enige dat we weten is dat ze er komen. De vraag die blijft is wanneer?:-)