Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2017

Waze laat je zelf navigatie-instructies inspreken

Luister je het liefst alleen maar naar jezelf? Of ben je gek op de stem van je partner? Dan heeft navigatie-app Waze goed nieuws. Je kunt nu zelf een stem opnemen om bij het navigeren te gebruiken. De functie zit in versie 4.2.6 van de app die onlangs uit is gebracht.

Instructies voor navigatie onspreken is niet iets dat je even doet. De app vraagt je om 43 zinnen in te spreken en stelt ook eisen aan de maximale lengte van iedere zin. De optie zit goed verstopt.

Zelf inspreken in Waze

Je tikt onderaan in de app op het vergrootglas links, vervolgens op het tandwiel bovenaan om naar de instellingen te gaan. Daar ga je naar Geluid en Stem en vervolgens Steminstructies. Vervolgens kun je bovenaan het scherm een nieuwe stem opnemen. Je hoeft overigens niet alle zinnen direct in te spreken. Als je er een overslaat, zal de standaard-stem gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.

Waze is ‘s werelds grootste community based navigatie-app. Naast de traditionele routeplanner op basis van Google Maps, biedt Waze informatie over gevaar, files en controles. Gebruikers melden deze door middel van de app zelf. Als je Waze gebruikt, wordt je geacht dit ook te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waze laat je zelf navigatie-instructies inspreken
Sluiten