Waze laat je zelf navigatie-instructies inspreken

5 reacties

Luister je het liefst alleen maar naar jezelf? Of ben je gek op de stem van je partner? Dan heeft navigatie-app Waze goed nieuws. Je kunt nu zelf een stem opnemen om bij het navigeren te gebruiken. De functie zit in versie 4.2.6 van de app die onlangs uit is gebracht.

Instructies voor navigatie onspreken is niet iets dat je even doet. De app vraagt je om 43 zinnen in te spreken en stelt ook eisen aan de maximale lengte van iedere zin. De optie zit goed verstopt.

Zelf inspreken in Waze

Je tikt onderaan in de app op het vergrootglas links, vervolgens op het tandwiel bovenaan om naar de instellingen te gaan. Daar ga je naar Geluid en Stem en vervolgens Steminstructies. Vervolgens kun je bovenaan het scherm een nieuwe stem opnemen. Je hoeft overigens niet alle zinnen direct in te spreken. Als je er een overslaat, zal de standaard-stem gebruikt worden.

waze inspreken 001
Klik/tap voor groter.

Waze is ’s werelds grootste community based navigatie-app. Naast de traditionele routeplanner op basis van Google Maps, biedt Waze informatie over gevaar, files en controles. Gebruikers melden deze door middel van de app zelf. Als je Waze gebruikt, wordt je geacht dit ook te doen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  knrd

  Dat ze maar is de long distance navigatie fixen ipv deze onzin.
  Kan niet eens in een keer navigeren naar mijn vakantiebestemming want dan geeft de server een timeout.

 • Profielfoto
  lalalalalalalalal

  Waze is NIET op basis van Google Maps, Waze is wel van Google maar Maps en Waze bestaan beiden naast elkaar. Ze draaien beiden onafhankelijk naast elkaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nope, er wordt incidenteel data uitgewisseld. Maar de Waze-kaarten hebben inderdaad niets te maken met Google Maps.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  B.t.w. ben ik benieuwd hoe dat gaat klinken met straatnamen e.d. Die ‘spreek’ je immers niet in.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Wow, is dat nu de geroemde innovatie van Google? Jottum…