Vodafone vergroot databundels Red

11 reacties

De laatste maanden is er flink wat beweging in telecomland. Sommige providers starten met onbeperkte data, terwijl anderen hun databundels vergroten. Vodafone bleef lang stil, maar verdubbelt nu ook de databundels van de meeste RED-abonnementen.

Daarnaast worden een aantal abonnementen geschrapt. Zo komen de Smart- en Black-abonnementen per 10 juli te vervallen. De grotere databundels gelden alleen voor nieuwe klanten en verlengers. Een overzicht:

Vodafone Red per 10 juli 2017

De provider verdubbelt de databundels van Red Essential en Red. Het grootste abonnement, Red Super, krijgt geen verdubbeling maar 8GB extra data. Bellen en sms’en blijft onbeperkt en klanten krijgen 100 gratis belminuten vanuit Nederland naar nummers in de EU.

 Data oudData nieuwPrijs per maand
Red Essential1,5 GB3 GB€ 36,00
Red5 GB10 GB€ 40,00
Red Super12 GB20 GB€ 46,00

Prijzen zijn op basis van een tweejarig sim-only-abonnement. Vallen in de praktijk lager uit omdat Vodafone altijd een kortingsactie heeft. Soms met wat meer en soms met wat minder korting.

Vodafone Start per 10 juli 2017

Ook de Start-abonnementen worden vernieuwd. De provider maakt het kleinste abonnement met 150 belminuten en onbeperkt sms’en duurder en introduceert Start XL. Dit abonnement biedt 2GB data en is verkrijgbaar voor € 26 per maand.

 Bel/SMSDataPrijs oudPrijs nieuw
Start S150/onbep.€ 12,50€ 16,00
Start M150/onbep.500MB€ 17,50€ 17,00
Start L150/onbep.1GB€ 21,00€ 21,00
Start XL150/onbep.2GB€ 26,00

Prijzen zijn op basis van een tweejarig sim-only-abonnement. Vallen in de praktijk lager uit omdat Vodafone altijd een kortingsactie heeft. Soms met wat meer en soms met wat minder korting.

Consumenten die klant van Vodafone en Ziggo zijn, krijgen nog steeds gratis extra’s. De databundel wordt in dat geval verdubbeld en klanten met een nieuw Red-abonnement krijgen maandelijks vijf euro korting.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Prijs red super abbo is volgens mij niet correct in het overzicht, het is nu goedkoper dan red essential

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Klopt. De € 26 moest € 46 zijn. Nu aangepast, thanks!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Klopt niet helemaal
  Start S is nu 7,50
  Start M is nu 10,00
  Start L is nu 12,00
  Etc.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Red 3GB €36
  Essenstial 10GB €40
  Super 20GB €46

  Dat zijn de prijzen zonder kortingen. Kortingen verschillen van week tot week (of zelfs van reseller tot reseller).
  Nu heeft Vodafone altijd korting, maar het varieert regelmatig.

  Vind de prijzen aan de zeer hoge kant. Zelfde geld voor KPN.
  Gezien T-Mobile zijn huidig top 4G netwerk en lage prijzen, begrijp ik werkelijk niet waar Vodafone de arrogantie vandaan haalt voor deze tarieven.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ps Ik zie nu wel wat Raymond aangeeft. De officiële prijzen wijken af van wat op de webpagina staat. Echt bizar verschillend.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  In het artikel staan bewust de ‘kale prijzen’ zonder korting. Of dit de echte prijzen zijn, valt ook weer te betwisten omdat Vodafone altijd een kortingsactie heeft.

  Het leek mij echter geen goed idee om de prijzen met korting op moment van schrijven in het artikel te vermelden, omdat artikelen vaak weken of maanden na publicatie nog gelezen worden door hits via Google etc en de kortingen variëren.

 • Profielfoto
  mmww

  Bestaande klanten hebben weer pech! Dat doet KPN toch echt veel beter, onlangs hebben zij hun data bundels verdubbelt voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

  Vodafone = te duur en te klantonvriendelijk.

 • Profielfoto
  SMTR

  Vodafone = te duur.

  Als ik de prijzen van KPN naast deze nieuwe abonnementen leg en de huidige kortingen van Vodafone toepas op de nieuwe prijzen, is Vodafone toch echt wel een stuk goedkoper dan KPN. Je krijgt bij Vodafone meer voor minder…

 • Profielfoto
  TANE

  Kpn is wel transparant/eerlijk en ook bestaande klanten krijgen nieuwe bundels. 25gb onbeperkt + Spotify voor 32 euro. Korting Onzin moet wel bij elke provider stoppen. Wat heeft het voor zin om een abo 46 euro te laten kosten en gelijk 50% korting geven.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Vodafone te duur. De volgende keer is het weer een andere provider die te duur is of klant onvriendelijk. Sommige mensen zijn nooit tevreden.

 • Profielfoto
  xaddict

  Holy fuck. Zijn er serieus mensen die dat soort belachelijke bedragen betalen? Voor dat soort prijzen wil ik er toch tenminste een telefoon bíj