Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2017

The Unarchiver verkocht aan MacPaw

The Unarchiver is een van de betere gratis apps die een plekje op iedere nieuwe Mac verdient. Het programma kan een stuk meer bestanden uitpakken dan Apple’s eigen archiverings­hulp­programma en doet dat vaak ook nog aanzienlijk sneller.

Ontwikkelaar Dag Ågren werkte sinds 2006 aan de applicatie, maar heeft deze na meer dan tien jaar aan MacPaw verkocht. Deze ontwikkelaar ken je van CleanMyMac en Setapp, de “Netflix voor Mac-apps”.

The Unarchiver blijft gratis

MacPaw gaat zorgen dat The Unarchiver met nieuwe macOS-versies blijft werken. De applicatie blijft gratis beschikbaar en een frissere interface krijgt. De officiële website is inmiddels vernieuwd, maar de app blijft ook in de Mac App Store beschikbaar.

Momenteel ondersteunt de applicatie 43 formaten. Naast het uitpakken van traditionele bestanden zoals Gzip, Zip en RAR kan The Unarchiver ook gebruikt worden om alle plaatjes uit een PDF- of SWF-bestand te halen.

Klik/tap voor groter.

MacPaw telt ongeveer 100 medewerkers, waaronder tientallen ontwikkelaars. De capaciteit om The Unarchiver te onderhouden is dus zeker aanwezig. Wij hopen dat het bedrijf de applicatie simpel en snel houdt en dat er geen reclame voor CleanMyMac, Setapp of een van de andere applicaties van de ontwikkelaar in verwerkt wordt.

Reageer op artikel:
The Unarchiver verkocht aan MacPaw
Sluiten