The Unarchiver verkocht aan MacPaw

9 reacties

The Unarchiver is een van de betere gratis apps die een plekje op iedere nieuwe Mac verdient. Het programma kan een stuk meer bestanden uitpakken dan Apple’s eigen archiverings­hulp­programma en doet dat vaak ook nog aanzienlijk sneller.

Ontwikkelaar Dag Ågren werkte sinds 2006 aan de applicatie, maar heeft deze na meer dan tien jaar aan MacPaw verkocht. Deze ontwikkelaar ken je van CleanMyMac en Setapp, de “Netflix voor Mac-apps”.

The Unarchiver blijft gratis

MacPaw gaat zorgen dat The Unarchiver met nieuwe macOS-versies blijft werken. De applicatie blijft gratis beschikbaar en een frissere interface krijgt. De officiële website is inmiddels vernieuwd, maar de app blijft ook in de Mac App Store beschikbaar.

Momenteel ondersteunt de applicatie 43 formaten. Naast het uitpakken van traditionele bestanden zoals Gzip, Zip en RAR kan The Unarchiver ook gebruikt worden om alle plaatjes uit een PDF- of SWF-bestand te halen.

unarchiver-screenshot-01
Klik/tap voor groter.

MacPaw telt ongeveer 100 medewerkers, waaronder tientallen ontwikkelaars. De capaciteit om The Unarchiver te onderhouden is dus zeker aanwezig. Wij hopen dat het bedrijf de applicatie simpel en snel houdt en dat er geen reclame voor CleanMyMac, Setapp of een van de andere applicaties van de ontwikkelaar in verwerkt wordt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Mike Vos

  Ze zullen het wel weer gaan uitbreiden met een premium versie.

  Vind zulke apps juist de kracht hebben dat ze zo simpel zijn…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Sorry, wat moet een app zoals The Unarchiver met 100 medewerkers? Aantal updates is minimaal, om wellicht niet eens te spreken over overbodig. Puur benieuwd.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Die 100 medewerkers zijn verantwoordelijk voor alle apps van MacPaw:

  – Setapp (Netflix for Mac apps)
  – CleanMyMac 3 (Mac Cleaner)
  – Gemini 2 (Duplicate File Finder)
  – Hider 2 (Mac Security Software)
  – Encrypto (File Encryption App)
  – CleanMyDrive 2 (External Drive Cleaner)
  – CleanMyPC (Windows PC Cleaner)
  – Listen (iOS Music Player for iPhone)
  – DevMate (App Development Platform)

  Daar komt The Unarchiver dus bij. Ik verwacht dat er maar 1 of 2 man parttime aan zal werken.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Nee, niet de The Unarchiver heeft 100 medewerkers maar het bedrijf welke deze app heeft gekocht.

  [edit]
  Raymon was sneller dus;-)

 • Profielfoto
  wensink

  Weet iemand om wat voor bedragen het ongeveer gaat bij dit soort overnames?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik merk dat ik voor alles behalve rar/par altijd BetterZip gebruik. Kost wel geld, maar vind ik toch prettiger. Voor rar/par altijd MacPar Deluxe, Neerlands product.

 • Profielfoto
  bechris60

  Jammer. The unarchiver was zeker een van de beste apps. Zon goede app dat ik zelfs geen alternatief voor Windows kon vinden wat zo simpel was en niet 100 meldingen gaf (Winrar ?).

  Ik ben bang dat er nu zeker wat gaat veranderen. Anders zou een bedrijf niet geïnteresseerd zijn in een overname neem ik aan. Het was juist super chil, nieuwe mac, bij het eerste bestandje wat je moest uitpakken naar de app store en The unarchiver downloaden. Naast updates trouwens het enige waarvoor ik de mac App store gebruik denk ik.

 • Profielfoto
  joram

  Toffe app, ik gebruik ‘m al jaren. Alleen de verkoop aan juist dát bedrijf schuurt nogal… de Cleanmy*** apps zijn zó schofterig dat je er na installatie amper meer vanaf komt, en dan hebben we ’t nog niet eens over die rot reclames die ze op diverse websites gooien. Je klikt op een linkje en prompt opent zich een tweede venster met “uw Mac bevat een virus! Scan deze nu met Cleanmymac!”. Wil je dat venster sluiten, dan krijg je eerst nog de vraag “weet je het zeker”… alsof je hebt gevraagd om zo’n spamvenster.

  Nee, dat bedrijf vind ik één van de meest verschrikkelijke Mac-ontwikkelaars ooit. Als ze die reclames ook in/over/met Unarchiver meesturen, dan zoek ik wel een ander programma op.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  @joram Volgens mij ben je in de war met MacKeeper, die vertonen het gedrag dat jij noemt. CleanMyMac is goed en doet wat het belooft.