Tweede publieke beta iOS 11 uitgebracht

10 reacties

Apple heeft zojuist de tweede publieke beta van iOS 11 uitgebracht. Deze nieuwe versie is gelijk aan de derde beta voor ontwikkelaars, die maandagavond beschikbaar werd gesteld. Apple heeft ‘m stabiel genoeg bevonden voor publiek gebruik.

De grooste wijziging in deze tweede publieke beta is het notificatie­centrum. Daarnaast krijgt de Bestanden-app meer opties en kun je apps op de iPad gemakkelijker sluiten door ze naar boven te vegen. [Instant update: Ook de tweede publieke beta van macOS High Sierra is uit]

Kleine verbeteringen

In eerdere betaversies van iOS 11 toonde Apple alleen de meest recente notificaties op het lockscherm. Om alle notificaties van een dag te bekijken, moest je op het lockscherm naar boven vegen. Nogal ingewikkeld. In de derde beta van iOS 11 verschijnen al je notificaties weer direct zonder extra veeg naar boven. Een notificatie sluiten door deze naar links te vegen is echter nog niet mogelijk.

notificaties ios 11 beta 3
iOS 11 public beta 1 (links) met notificaties achter een veeg naar boven verborgen en iOS 11 public beta 2 (rechts) met alle notificaties standaard in beeld – Klik/tap voor groter.

Apple heeft ook het sluiten van apps op de iPad aangepakt. Dit kan nu net als op de iPhone door ze naar boven te vegen in de app-picker. In eerdere betaversies moest je lang op een app drukken en op een kruisje bovenaan tappen.

ipad apps sluiten ios 11 beta 3
Klik/tap voor groter.

→ Voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen, check je dit artikel over de derde developer beta van iOS 11. Deze is identiek aan de tweede publieke beta.

Back-up maken en installeren

Hoewel publieke betaversies doorgaans redelijk stabiel zijn, is het niet aan te raden deze te installeren op een apparaat waar je prive of zakelijk van afhankelijk bent. Het is ook raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

ios-10-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik ben benieuwd! Dit keer toch maar een backup maken. Scheelt weer alles opnieuw instellen.

 • Profielfoto
  Jgrboer

  Hopen dat in deze versie geen problemen zitten met bluetooth.
  Vorige versies gaven probleem, telefoon lijkt wel gekoppeld met carkit, je kunt door telefoonboek heen. als je gaat bellen is er geen spraak verbinding te horen. en wanneer de telefoon overgaat, gaat hij niet op de speakers over maar op de telefoon zelf..
  En dit alles op een volkswagen carkit..
  Alle mogelijke resets als geprobeerd maar nog geen goede manier gevonden om hem normaal te laten werken..

  iemand een idee???

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ook High Sierra heeft een nieuwe beta.

 • Profielfoto
  Marko

  Beta geïnstalleerd
  Nederlands en Engels door elkaar heen in diverse systeem schermen!

 • Profielfoto
  Marko
 • Profielfoto
  hokkie

  @Jgrboer

  Hier geen enkele problemen met connectiviteit tussen een iPhone 7 (mijn vrouw iPhone 6) en mijn auto (Volvo). Zowel niet in iOS 9 en/of ios10.

  Probleem is Volkswagen, verwacht ik.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Of het feit dat het een beta is.

 • Profielfoto
  error

  Ik, update fetishist, kreeg eerst wel een paar maal ‘Software Update Failed’ en ‘Unable to Check for Update’ meldingen op zowel iPhone 7 als iPad Pro. Maar het lijkt nu te werken. Ben met name benieuwd naar alle kleine bugs die her en der zijn opgelost (zoals de snelheid waarmee mijn iPhone batterij leegliep). De eerste publieke beta deed het heel redelijk, op wat UI glitches na weinig gedoe ervaren.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Zijn al wel heel wat bugs gerepareerd en loopt ook een stuk soepeler dan de eerste beta.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Ok, hij staat op mijn iPhone 6s en draai tegen alle verwachtingen in als een zonnetje,ook mijn Tomtom, die eerst wat haperde, doet het super!:smile: