Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2017

Donald Trump: “Apple plant drie grote fabrieken in VS”

Na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gingen er volop geruchten over Apple-fabrieken in het land. Maar hoe zit het nu echt? Niemand minder dan Donald Trump heeft in een nieuw interview een boekje open gedaan over de beloftes van Tim Cook.

De Amerikaanse president zegt dat Cook hem heeft beloofd zwaar te investeren in de Verenigde Staten en maar liefst drie grote fabrieken heeft beloofd. Apple weigert dit te bevestigen of ontkennen.

Grote fabrieken, prachtige fabrieken

Een citaat uit het interview met Trump uit The Wall Street Journal: Ik sprak met Tim Cook en hij beloofde me drie grote fabrieken, prachtige fabrieken! Ik zei, weet je Tim, ik beschouw mijn presidentschap alleen als een economisch succes als je fabrieken in de VS gaat bouwen. Hij belde me even later terug en zei dat Apple ervoor wil gaan.”

Het is niet duidelijk of Trump het over bestaande of nieuwe fabrieken heeft. De iPhone-maker beheert geen eigen fabrieksgebouwen maar werkt samen met partners die de productie en assemblage van de iPhone, Mac en andere producten verzorgen.

Klik/tap voor groter.

Fonds van een miljard dollar

Apple kondigde onlangs een eigen Advanced Manufacturing Fund aan. Het bedrijf uit Cupertino gaat een miljard dollar investeren in diverse Amerikaanse bedrijven die voor hoogwaardige industriële banen zorgen. De eerste begunstigde is Corning, de maker van Gorilla Glass, dat onder andere voor de iPhone gebruikt wordt.

Of dit een van de drie fabrieken is waar Trump op doelt, blijft onduidelijk. Het is jammer dat Apple niet wil reageren om de vage uitspraken van de president op te helderen.

Reageer op artikel:
Donald Trump: “Apple plant drie grote fabrieken in VS”
Sluiten