Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2017

Het tijdperk van de iPod is voorbij

Het moest er een keer van komen. Apple heeft de iPod shuffle en iPod nano van zijn website verwijderd en de verkoop gestaakt. Een bezoek aan de pagina’s over de standalone muziekspelers, stuurt je automatisch naar een pagina over Apple Music.

De iPod touch is de enige iPod die nog verkrijgbaar is. Deze kreeg in 2015 voor het laatst een vernieuwing en is technisch gelijk aan de iPhone 6. De iPod nano en shuffle zagen al langer geen vernieuwing meer.

Laatste vernieuwing in 2012

De iPod nano werd in 2012 voor het laatst vernieuwd en in 2015 voorzien van een aantal nieuwe kleuren. De iPod shuffle moet het nog langer zonder vernieuwing doen, technisch werd de kleinste iPod in 2010 voor het laatst bijgewerkt. Sindsdien zijn alleen nieuwe kleuren verschenen.

De iPod nano uit 2015 – Klik/tap voor groter.

Belangrijk product in de geschiedenis van Apple

De iPod is samen met de iMac een van de belangrijkste producten uit de geschiedenis van het moderne Apple. Met de iPod en iTunes Music Store werd Apple een mainstream merk. Toen de iPod een succes was, begon Apple meteen aan zijn opvolger te werken: de iPhone.

De iPod shuffle is een van de weinige Apple-producten die voor minder dan honderd euro werd verkocht. Het apparaat had -net als de iPod nano- echter steeds minder bestaansrecht. De kleine muziekspelers hadden geen ondersteuning voor Apple Music of een andere manier van streaming muziek. Het verdwijnen van de iPod wil niet zeggen dat muziek minder belangrijk voor Apple is. Met de HomePod en AirPods heeft het bedrijf twee producten die zich op het luisteren van muziek focussen.

Alleen de iPod Touch is nog verkrijgbaar – Klik/tap voor groter.

De allereerste iPod met scrollwiel werd in 2001 geïntroduceerd. In 2007 kreeg het apparaat met harddisk een nieuwe naam en werd de iPod Classic genoemd. Zeven jaar later, in 2014, staakte Apple de verkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het tijdperk van de iPod is voorbij
Sluiten