The Rock x Siri: nieuwe commercial toont pijnlijke stilstand

Raymon op 24 juli 2017 32 reacties Laatste door farl4web

Apple heeft een nieuwe commercial voor Siri online gezet. Acteur en worstelaar Dwayne Johnson, alias The Rock, speelt de hoofdrol. De boodschap? Als je een hele drukke dag hebt, kun je op Siri vertrouwen om snel dingen gedaan te krijgen.

Het is een recept dat Apple vaak toepast. Laat een wereldster een parodie op zichzelf maken en verwerk daar Siri in. De nieuwe commercial is aangedikt en niet zo informatief, maar dat is niet het meest opvallende.

Bekende stijl

Eerst even over de stijl. De aangedikte verhaallijn moet je smaak zijn, maar het past in ieder geval bij andere producties van Apple, zoals Planet of the Apps. Wij missen de verwondering die Apple-commercials in het verleden op een stijlvolle manier op wisten te roepen, maar Apple bereikt de doelgroep die dat waardeert waarschijnlijk al. Op de uitvoering is verder weinig aan te merken.

Siri: stilstand sinds 2011

In het verleden zagen we Samuel. L. Jackson , Zooey DeschanelMartin Scorsese en Jamie Foxx in vergelijkbare Siri-commercials. Als je ze allemaal bekijkt, valt één ding op: Apple communiceert nauwelijks iets nieuws. Nog steeds wordt getoond dat de assistent gebruikt kan worden om je agenda te beheren, berichten te sturen, herinneringen te maken en muziek te spelen.

Dit kan al sinds 2011 en blijkbaar durft Apple het niet aan om nieuwe of geavanceerde Siri-functies te tonen. Zouden consumenten na zes jaar Siri nog steeds niet weten wat de basisfuncties zijn? Of ziet Apple dat Siri-gebruikers afhaken door functies die niet goed werken en probeert het door middel van supersterren gebruikers te overtuigen de assistent nog een kans te geven?

Hoe dan ook. The Rock die wat basisfuncties van Siri gebruikt, zal de meeste consumenten hooguit herinneren aan Siri-functies die al jaren bestaan. Apple communiceert geen vooruitgang en de enige verwondering zal ontstaan door de uitsmijter in het filmpje. De Siri-commercial uit 2017 is bijna gelijk aan die uit 2012 en Siri zelf maakt ook geen grote sprongen. Pijnlijke stilstand.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

32 reacties

Profielfoto

Leffe Blond op 24 juli 2017

Slechte dag gehad, Puntje?

Profielfoto

Sirll op 24 juli 2017

Vind de toon ook wat depri! Met ios 10 en integraties met ander apps is er toch een vooruitgang geboekt en met de nieuwe wat menselijkere stem in ios 11 vind ik persoonlijk dat siri gegroeid is, nog niet volwassen maar dat duurt nog wel even. Volgens mij wordt de assistent pas echt nuttig wanneer er een dedicated ai chip in de iphone komt.

Profielfoto

Raymon [moderator] op 24 juli 2017

Jezus, wat weet jij dit k*t te brengen zeg… In plaats zoals op andere Apple fora het nieuws op de juiste manier te brengen moet het gelijk in de grond gestampt worden Je kunt met zo’n houding OMT beter vaarwel zeggen. Oetl*l

OMT is getrouwd met Apple, maar schuwt een echtelijke ruzie op zijn tijd niet. Dat andere Apple-fora dit op een neutrale manier brengen, prima, doen we ook 95% van de tijd. In dit geval wilde ik eens wat meer doen dan 150 woorden om een YouTube-embed schrijven.

Profielfoto

Maikelw op 24 juli 2017

Wellicht kun jij OMT beter vaarwel zeggen. Het is, net zoals Cortana trouwens, nog steeds niet mogelijk een apparaat volledig via de stembediening te besturen. Commando’s als bijvoorbeeld “Open de map genaamd “Werk apps” op mijn homescreen en voeg de apps “Word, Pages en Excel” hier aan toe. Of bijvoorbeeld in Pages “Vergroot het tekstblok met 30% en verplaats het 5 cm naar beneden zodat het onder de afbeelding komt te staan”. De stemasistent werkt nu, het is een kwestie van aanleren. Raymon laat met zijn artikel prachtig zien dat deze ontwikkelingen dus stilstaan, of minstens traag verlopen.

Profielfoto

Sirll op 24 juli 2017

Tevens denk ik dat mensen het pas echt gaan gebruiken waneer de roepnaam veranderd kan worden door een persoonlijke roepnaam zoals hey bitch, hey computer, hey albert denk dat het gebruik dan een stuk persoonlijker en leuker wordt. Als ik nu hey siri in kantoor roep gaat er altijd wel ergens een iphone luisteren en dat is hinderlijk.

Profielfoto

iAmRenzo op 24 juli 2017

Jaja, waar gaat dit over?
Overigens gaat Siri continue aan als ik het kijk. Lekker irritant!

Profielfoto

pruus op 24 juli 2017

Ja, een poll. I kies voor de ‘Hey Bitch’

Profielfoto

Q-collective op 24 juli 2017

Jaja, waar gaat dit over?
Overigens gaat Siri continue aan als ik het kijk. Lekker irritant!

Ja, same here. Siri triggered om het minste of geringste op m’n iPhone. Fijn uit gezet. Bloed irritant.

Profielfoto

remmi71 op 24 juli 2017

Mijn Siri start steeds als hij ‘hey Siri’ roept 😳

Profielfoto

iMachia op 24 juli 2017

Is OMT (terecht) eens kritisch over een zwak Apple product, is het wéér niet goed.

En als je je reactie dan ook met je eigen naam oetlul*l wil afsluiten, tja…..

Profielfoto

knekkie op 24 juli 2017

Apple = Pijnlijke stilstand in een mooi jasje.

de commercial vat dat mooi samen

Profielfoto

tuuur op 24 juli 2017

“Hey Belg” zou inderdaad perfect zijn voor mijn vlaams talige Siri 😂

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 24 juli 2017

Je mag zeggen wat je wil over Siri, maar is het niet zowat de enige grote assistent die Nederlands spreekt? Ik heb niets aan Crotana zolang deze enkel Engels spreekt, hetzelfde geldt voor Bixby, Google Now etc.

Profielfoto

atimago op 24 juli 2017

Ik ben het helemaal eens met Barika, Siri de enige die Nederlands spreekt, en nog heel veel andere talen. Daar ligt toch echt de basis voor gebruik. Dan komt er bij, ik mag me zelf best een poweruser noemen, huis vol homekit, alleen maar Apple machines, maar het gebruik met Siri is toch niet veel meer als agenda afspraken maken, timers zetten, de lichten aan- en uitzetten, en natuurlijk berichten versturen via WhatsApp, line, imassages, enz. Dat je de selfie camera kan oproepen wist ik niet, wel even geprobeerd. toen kwam ik al tot de conclusie dat dit sneller gaat door de camera app te openen.
Ik vind zeker dat OMT kritisch moet zijn. Maar om kritisch te zijn om het kritisch zijn is echt verkeerd. Als je over het filmpje valt, die mening kan ik begrijpen.

Leg maar eens uit aan ons, welke functie je verwacht bij Siri

Profielfoto

Zakske op 24 juli 2017

Google Now spreekt al jaren Nederlands, jullie zijn in de war met Google Assistant.

Profielfoto

Spinozo op 24 juli 2017

Die reclame was verder natuurlijk briljant!

Profielfoto

DosEquis op 25 juli 2017

Prima analyse van alles wat er op dit moment mis is aan Siri. Deze reclame heeft goud geld gekost, en inderdaad… er is niets nieuws te zien. Amazon heeft goud te pakken met Alexa, en Apple heeft het nakijken. Siri is niet krachtig genoeg. De Nederlandse stem in iOS11 beta is allesbehalve een verbetering.

Als Apple-adept wacht ik netjes tot de homePod verschijnt, maar het wachten zal waarschijnlijk erg lang duren voordat deze in NL verkrijgbaar is.

Profielfoto

Zaphod_B op 25 juli 2017

Prima analyse Raymond, helemaal eens. Ik gebruik het ook nauwelijks eigenlijk, totaal niet boeiend, weinig meerwaarde.

En eh puntje… weet je wat wijlen mijn oma zou zeggen tegen je?
“ga je mond spoelen met zeep, schavuit!”
Wat een manieren zeg… Prima als je het niet met Raymond eens bent, maar ga dan in op zijn argumenten en val hem niet persoonlijk aan. Voegt niks toe en is vooral heel zwak van jou…

Profielfoto

Taceau op 25 juli 2017

Goed gedaan Raymon! OMT is de enige NL talige Apple site die ik nog lees, juìst omdat er wel eens een kritisch geluid te horen valt.

Profielfoto

bartvdv op 25 juli 2017

@Taceau:

juìst omdat er wel eens een kritisch geluid te horen valt

Laten we nu ook weer niet van het ene in het andere uiterste vervallen.

Profielfoto

HJ op 25 juli 2017

Siri werkt voor geen meter voor invalide personen met een spraak probleem.

Profielfoto

Shyos op 25 juli 2017

Siri werkt voor geen meter voor invalide personen met een spraak probleem.

😂😂😂

Profielfoto

HJ op 25 juli 2017

Weet niet wat grappig is aan iemand die invalide is geraakt door een terminale ongeneeslijke aandoening.

aanmatigende debiel.

Profielfoto

CharlesND op 25 juli 2017

Het is een uiterst knap gemaakt filmpje maar ik vind het als reclame absoluut waardeloos. Het laat zogenaamd zien wat je met Siri allemaal kan, ja jongens in de film! Als ze Johnson al de meest ongelofelijke dingen kunnen laten doen kunnen ze dat Siri natuurlijk ook.

Het hele filmpje is overduidelijk nep, die snelle en efficiënte reactie van Siri zal dan ook wel nep zijn. Nagesynchroniseerd en lekker vlot gemonteerd enzo. Niemand gelooft toch dat alles in deze film bedacht, gescript en getruct is behalve hoe goed Siri werkt?

Heel knap filmpje met overtuigingskracht 0,0

Profielfoto

Shyos op 25 juli 2017

Weet niet wat grappig is aan iemand die invalide is geraakt door een terminale ongeneeslijke aandoening.

aanmatigende debiel.

Houdt toch op zeg, klagen omdat Siri niet werkt voor iemand met een spraakgebrek is toch ook een grap.
En dan kun je het zwaar maken door de invaliditeit te omschrijven maar daar verandert Siri ook niet door.

Profielfoto

HJ op 25 juli 2017

Constateren is iets anders dan klagen, en met lagere school Nederlands en taalbegrip kom je niet ver hè?

Spraakherkenning werkt niet voor alle mensen, en ik leg uit waarom het niet werkt, debiel.

Profielfoto

Shyos op 25 juli 2017

Constateren is iets anders dan klagen, en met lagere school Nederlands en taalbegrip kom je niet ver hè?

Spraakherkenning werkt niet voor alle mensen, en ik leg uit waarom het niet werkt, debiel.

Pienter ben je, zoals even naar Halfords gaan en vertellen dat je iets geconstateerd hebt en dat hun fietsen voor geen meter werken voor iemand in een rolstoel…

Maar de reclame met The Rock blijft goed!

Profielfoto

storbuzs op 25 juli 2017

Oh God…. Wat een commentaar toch weer:p
Trouwens de reclame is niet enkel een reclame voor Apple… Het gaat blijkbaar ook over een mini film die vandaag gereleased wordt op het youtube kanaal van Apple.

Dus qua niet vernieuwend zijn, valt het ook wel mee. Want het is denk de eerste keer dat er echt een shortmovie komt met The Rock & Siri:) mooi werk vind ik:)

Check deze tweet: https://twitter.com/TheRock/status/889424682641891328

Profielfoto

Nick Seamore op 25 juli 2017

Constateren is iets anders dan klagen, en met lagere school Nederlands en taalbegrip kom je niet ver hè?

Spraakherkenning werkt niet voor alle mensen, en ik leg uit waarom het niet werkt, debiel.

Zo reageren en denken dat mensen je dan serieus nemen kun je wel vergeten. Een superdeluxe tv werkt ook niet voor een blinde maar ook dat behoeft geen uitleg. En weet u overigens wat een debiel is? Nee, ook dat dacht ik al. Zoek het maar eens op en denk dan eerst eens na eer u iemand voor debiel uitmaakt.

Ik wens u een prettige avond toe.

Profielfoto

Zaphod_B op 26 juli 2017

Zullen we hier een beetje de fatsoensnormen hanteren? En wat respect naar elkaar tonen?

Want tjonge jonge, het wordt hier steeds ranziger. Erg jammer!

Profielfoto

ahenket op 26 juli 2017

Eens met Raymond. Een fysieke assistent had ik al jaren geleden ontslagen. De huidige mag rustig op zijn stoel blijven zitten tot zijn pensioen. Verstaat niet wat ik zeg, of verstaat het wel maar geeft inadequate reactie. Kansloos.

Profielfoto

farl4web op 27 juli 2017

Ik kan het filmpje niet fatsoenlijk kijken, constant wordt Hey Siri geactiveerd. Siri is slecht in het onderscheiden van stemmen, ik heb toch niet voor niets mijn stem gekalibreerd voor Hey Siri.

Verder denk ik dat de massa nog amper weet wat ermee kan. De massa zie ik het nog bijna niet gebruiken.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?