Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2017

The Rock x Siri: nieuwe commercial toont pijnlijke stilstand

Apple heeft een nieuwe commercial voor Siri online gezet. Acteur en worstelaar Dwayne Johnson, alias The Rock, speelt de hoofdrol. De boodschap? Als je een hele drukke dag hebt, kun je op Siri vertrouwen om snel dingen gedaan te krijgen.

Het is een recept dat Apple vaak toepast. Laat een wereldster een parodie op zichzelf maken en verwerk daar Siri in. De nieuwe commercial is aangedikt en niet zo informatief, maar dat is niet het meest opvallende.

Bekende stijl

Eerst even over de stijl. De aangedikte verhaallijn moet je smaak zijn, maar het past in ieder geval bij andere producties van Apple, zoals Planet of the Apps. Wij missen de verwondering die Apple-commercials in het verleden op een stijlvolle manier op wisten te roepen, maar Apple bereikt de doelgroep die dat waardeert waarschijnlijk al. Op de uitvoering is verder weinig aan te merken.

https://www.youtube.com/watch?v=ufBLI6bB9sg

Siri: stilstand sinds 2011

In het verleden zagen we Samuel. L. Jackson , Zooey DeschanelMartin Scorsese en Jamie Foxx in vergelijkbare Siri-commercials. Als je ze allemaal bekijkt, valt één ding op: Apple communiceert nauwelijks iets nieuws. Nog steeds wordt getoond dat de assistent gebruikt kan worden om je agenda te beheren, berichten te sturen, herinneringen te maken en muziek te spelen.

Dit kan al sinds 2011 en blijkbaar durft Apple het niet aan om nieuwe of geavanceerde Siri-functies te tonen. Zouden consumenten na zes jaar Siri nog steeds niet weten wat de basisfuncties zijn? Of ziet Apple dat Siri-gebruikers afhaken door functies die niet goed werken en probeert het door middel van supersterren gebruikers te overtuigen de assistent nog een kans te geven?

Hoe dan ook. The Rock die wat basisfuncties van Siri gebruikt, zal de meeste consumenten hooguit herinneren aan Siri-functies die al jaren bestaan. Apple communiceert geen vooruitgang en de enige verwondering zal ontstaan door de uitsmijter in het filmpje. De Siri-commercial uit 2017 is bijna gelijk aan die uit 2012 en Siri zelf maakt ook geen grote sprongen. Pijnlijke stilstand.

Reageer op artikel:
The Rock x Siri: nieuwe commercial toont pijnlijke stilstand
Sluiten