Klanten T-Mobile kampen met traag internet in het buitenland

15 reacties

Door het vervallen van de roamingkosten, kun je sinds kort overal in Europa mobiel interneten alsof je thuis bent. Klanten van T-Mobile merken echter dat de internetsnelheid bij roaming hard achteruit gaat. Vaak is de verbinding onbruikbaar traag.

Op het forum van de provider klagen vakantiegangers in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en België over snelheden van minder dan 1 Mbps. Andere providers hebben geen last van dit probleem.

Capaciteitsproblemen in zomerperiode

T-Mobile zegt de problemen te onderzoeken, maar kan nog geen concrete oorzaak noemen. Gebruikers geven in het forum aan met een binnenlandse simkaart wél de volledige snelheid te halen. Mogelijk beperken buitenlandse providers in populaire vakantielanden de snelheid bij roaming uit voorzorg, om overbelasting te voorkomen. De problemen lijken in juli begonnen, in mei was de snelheid nog in orde.

Opmerkelijk is dat alleen klanten van T-Mobile beperkt worden. In een video uit Oostenrijk wordt de snelheid van T-Mobile en KPN vergeleken en is een groot verschil te zien. De provider zegt zelf geen verbindingen af te knijpen, maar onderzoekt of buitenlandse netwerken dit wel doen.

In meer landen een probleem

In de UK speelt dit probleem ook. Klanten van provider O2 kampen met traag internet in het buitenland. De Britse telecomaanbieder erkent tegenover Android Authority de snelheid te beperken. Door het afschaffen van de roamingkosten zou niet genoeg capaciteit beschikbaar zijn om alle vakantiegangers van snel 4G te voorzien. Providers zouden ook minder aan elkaar betalen als ze de snelheid beperken, speculeert Android Authority.

Zodra meer informatie beschikbaar is, zullen we dit artikel updaten. Voel je vrij om ervaringen met roaming te delen in de reacties op dit artikel.

(Zie ook → Roamingkosten zijn verleden tijd, maar let op deze 4 dingen)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  AppelNL

  Hier ook in Spanje! Ik was hier in April ook (T-Mobile Unlimited Abonnement)

  Momenteel op het Oranje netwerk. In April haalde ik hier 30/40 Mbps en nu max 8.

  Via Movistar (ES) haal ik ook maar max 1mbps….

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  Ja hier in Corsica ook kansloos langzaam. In mei nog niks aan de hand…:-(

 • Profielfoto
  veenbeest

  Ik ben net terug van vakantie maar heb de hele vakantie heerlijk genetflixt (hoe schrijf je dat) enz enz van mijn 20GB bundel van T-mobile. Films gedownload ook. Heerlijk die nieuwe roaming regels en vele malen sneller dan de camping wifi.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik vraag me af of er niets iets anders speelt?
  Ik had namelijk dit op het (KPN) netwerk in Duitsland.

 • Profielfoto
  Mike Vos

  Begin juli op vakantie geweest in Italië met een T-mobile 20gb abo, geen last van gehad.

  Het zal mij niet verbazen dat dit vooral op de Unlimited abo’s is gerecht omdat ze hier minder marge op hebben.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Snappen jullie nu waarom zij zoveel stunten met prijzen? Je krijgt waarvoor je betaald. Kies gewoon Vodafone. Zij hebben namelijk vrijwel overal eigen masten.

 • Profielfoto
  the-eclipse

  Als je het dan toch over graaiers heb moet je vooral bij dat bedrijf uit Maastricht zijn met dat rode brod en witte letters….

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Het kunnen misschien wel graaiers zijn, maar ik heb nooit problemen.
  In verschillende landen geweest en met mijn Macbook kan ik zonder problemen via de telefoon gebruik maken van internet.

 • Profielfoto
  KR1275

  graaiers…. wat een telegraaf-taal zeg.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Hier in Frankrijk net zo goed drama met KPN.
  Nagenoeg niet 4G, constant wisselende providers of gewoon geen verbinding.
  Simpel, het is nu geregeld dat we in het buitenland gebruik kunnen maken maar die hufters van providers is niet gezegd dat ze geen verbindingen mogen knijpen en dat is dus wat ze wel doen. Fransen die op hetzelfde netwerk zitten hebben beduidend hogere snelheden en constantere verbinding.
  Uiteindelijk wordt je door dit schofterig gedrag van providers gewoon in je poepertje genomen.
  En maar stoer roepen dat ze de bundels verdubbeld hebben. Tja…maar wel knijpen

 • Profielfoto
  neuerburg

  Zelfde probleem met KPN in Frankrijk. Hele stukken slechte dekking en langzaam internet.

 • Profielfoto
  jebman

  Met KPN in de UK geen problemen, zelfde snelheid als met een UK sim en waar beschikbaar 4G netwerk.

  Omgekeerd met een UK sim van 3 (three) is al jaren een feel at home mogelijk. Echter voelt het nooit als at home want buiten de UK kan je alleen maar 3G verbinding opzetten en in de kleine lettertjes staat dat VPN verbinding in buitenland niet mag en maar een x aantal Gb / 6 maanden in buitenland mag worden gebruikt. Eea is niet aangepast aan de EU regels.

  Mijn gevoel zegt mij dat nog steeds beste optie is bij serieus gebruik een lokale sim icm met een mifi snelste en goedkoopste is.

 • Profielfoto
  Matty030

  Met T-mobile in de UK nergens last van gehad deze week.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Afgelopen twee weken in Denemarken, Zweden en Noorwegen precies hetzelfde: traaaaaaag internet. Erg flauw allemaal en onbruikbaar.

 • Profielfoto
  iBorisch

  Ik ben in de Medoc/Gironde in Frankrijk (as we speak) en heb met Vodafone ook last van een geknepen verbinding. Haal met speedtest 0,05 Mbit en upload wel 3,5 Mbit… Niet alleen op de camping, maar overal hier in de regio.

  Dit zaakje stinkt.

  (Eerder, andere jaren met dagbundels nergens last van.)