Swiftkey maakt emoji typen makkelijk met slimme suggesties

12 reacties

Swiftkey is een populair alternatief toetsenbord voor de iPhone. Het onderscheidt zich door goede woord­voorspelling en laat je moeiteloos Nederlands en Engels door elkaar gebruiken. Een nieuwe functie maakt emoji typen makkelijker.

In plaats je te laten zoeken door de steeds groter wordende collectie emoji, suggereert het toetsenbord direct passende emoji. Dat werkt verrassend goed, ook met Nederlandse berichten.

Suggesties naast recent gebruikte emoji

De gesuggereerde emoji verschijnen direct na het tikken op de emoji-knop. Je kunt natuurlijk ook nog steeds je recent gebruikte emoji of de hele collectie zien. Je veegt dan gewoon naar het volgende tabblad. Swiftkey weet met de meeste woorden raad en de voorspellingen worden naar verloop van tijd beter. Je input traint het algoritme.

Swiftkey emoji voorspellingen 001 alt
Klik/tap voor groter.

Bij Nederlandse spreekwoorden zoals “ik kan er geen chocolade van maken” gaat het overigens nog wel eens mis. Swiftkey suggereert chocolade- en eet-emoji, maar geen smileys die aangeven dat je het niet begrijpt.

Meer nieuws in Swiftkey

Naast emoji voorspellen, zijn er in Swiftkey 2.1 nog een aantal verbeteringen doorgevoerd. Gebruikers van de iPhone 7 kunnen nu net als met het standaard iOS-toetsenbord snel door getypte tekst bladeren door stevig op het toetsenbord te drukken (3D Touch). Daarnaast is het toetsenbord voorzien van haptische feedback. iPhone 7-gebruikers merken subtiele tikjes en trilsignalen bij bijvoorbeeld het wisselen tussen normale en emoji-weergave. Tot slot zijn er een aantal nieuwe skins met vrolijke kleuren.

switftkey skins 001
Een gekleurd toetsenbord. Je moet er van houden… – Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  maximiliaan

  ik vond hem laatste keer dat ik hem testte wat langzaam. Is dit nu beter? Gebruik nu zelf Gboard

 • Profielfoto
  CD130

  Hoe zit het met de privacy en gebruik van deze app? Deel je alles wat je typt?

 • Profielfoto
  MrHammond

  In het Duits kan het standaard Apple-toetsenbord dat ook allemaal, dat is toch de taal waarin ik verreweg het meeste wegtik op de iPhone…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hoe zit het met de privacy en gebruik van deze app? Deel je alles wat je typt?

  Stukje van de privacy pagina (volledige versie)

  By granting Full Access to SwiftKey, this does not mean everything you type is transmitted off your device, despite a warning message that shows when you allow the permission (explained below). No language data or words that you type will ever leave your device or be transmitted while using SwiftKey Keyboard unless you specifically create a SwiftKey Account (also explained below).

 • Profielfoto
  Night

  Ik gebruik Swype. Die doet dat ook. En ook in meerdere talen.

 • Profielfoto
  CD130

  Dat je het keyboard dan alsnog volledige toegang moet geven zit mij toch niet helemaal lekker. Ondanks de meerwaarde durf ik het toch niet aan helaas. Gratis bestaat niet.

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Hoe gaat het met de batterij tijdens het gebruik van Swiftkey? Is dat al beter? De laatste keer dat ik het probeerde kon ik mijn telefoon maar een halve dag gebruiken met switfkey..

 • Profielfoto
  whaha

  Ik heb geen accu problemen met SwiftKey.

 • Profielfoto
  MagicMouse

  jammer dat het ‘gewone’ toetsenbord nog steeds geen woordvoorspelling heeft

 • Profielfoto
  csteelooper

  Dat je het keyboard dan alsnog volledige toegang moet geven zit mij toch niet helemaal lekker. Ondanks de meerwaarde durf ik het toch niet aan helaas. Gratis bestaat niet.

  Wanneer gaan mensen nu eens éindelijk begrijpen wat Volledige Toegang inhoud?! Jij en zovele anderen begrijpen er duidelijk geen reet van! Het wordt dan ook niet echt lekker uitgelegd door Apple; tenminste niet aan de consument. Volledige Toegang houdt niets anders in dan dat de toetsenbord-app buiten zijn eigen container mag. Daardoor kan bijvoorbeeld beter beroep gedaan worden op hardwarefuncties; de totale grootte van de app blijft kleiner; et cetera. Het heeft in principe niet direct te maken met privacy of wat dan ook, want het verlenen van de volledige toegang houdt niet per definitie in dat de app alles maar meteen op internet slingert. De app vraagt dd volledige toegang omdat-ie buiten zijn eigen container en/of buiten zijn eigen sandbox wil werken; iets dat heel normaal is voor een app die systeembeheerder moet kunnen werken zoals een toetsenbord.

  SwiftKey is zo ongeveer de enige partij die het duidelijk op z’n site heeft staan. Overigens staat diezelfde uitleg ook op de Apple Developer site, zij het in andere bewoordingen…

 • Profielfoto
  tuuur

  Ook is het zo geregeld dat voor wachtwoorden het Apple toetsenbord wordt gebruikt hey ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nooit geweten dat die Emoji-voorspellingen een optie was in Swiftkey.

  Staat nu aan dus.