Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juli 2017

Swiftkey maakt emoji typen makkelijk met slimme suggesties

Swiftkey is een populair alternatief toetsenbord voor de iPhone. Het onderscheidt zich door goede woord­voorspelling en laat je moeiteloos Nederlands en Engels door elkaar gebruiken. Een nieuwe functie maakt emoji typen makkelijker.

In plaats je te laten zoeken door de steeds groter wordende collectie emoji, suggereert het toetsenbord direct passende emoji. Dat werkt verrassend goed, ook met Nederlandse berichten.

Suggesties naast recent gebruikte emoji

De gesuggereerde emoji verschijnen direct na het tikken op de emoji-knop. Je kunt natuurlijk ook nog steeds je recent gebruikte emoji of de hele collectie zien. Je veegt dan gewoon naar het volgende tabblad. Swiftkey weet met de meeste woorden raad en de voorspellingen worden naar verloop van tijd beter. Je input traint het algoritme.

Klik/tap voor groter.

Bij Nederlandse spreekwoorden zoals “ik kan er geen chocolade van maken” gaat het overigens nog wel eens mis. Swiftkey suggereert chocolade- en eet-emoji, maar geen smileys die aangeven dat je het niet begrijpt.

Meer nieuws in Swiftkey

Naast emoji voorspellen, zijn er in Swiftkey 2.1 nog een aantal verbeteringen doorgevoerd. Gebruikers van de iPhone 7 kunnen nu net als met het standaard iOS-toetsenbord snel door getypte tekst bladeren door stevig op het toetsenbord te drukken (3D Touch). Daarnaast is het toetsenbord voorzien van haptische feedback. iPhone 7-gebruikers merken subtiele tikjes en trilsignalen bij bijvoorbeeld het wisselen tussen normale en emoji-weergave. Tot slot zijn er een aantal nieuwe skins met vrolijke kleuren.

Een gekleurd toetsenbord. Je moet er van houden… – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Swiftkey maakt emoji typen makkelijk met slimme suggesties
Sluiten