Spotify verbetert bediening via lockscherm iOS

5 reacties

De Spotify-app krijgt regelmatig updates, maar de streaming­dienst zegt in de release notes nooit wat er nieuw, aangepast of vernieuwd is. Gelukkig zijn er alerte OMT’ers die regelmatig vernieuwingen spotten. Zo ook in versie 8.4.8 van de Spotify-app.

Het is nu mogelijk om met de scrubber vooruit en terug te spoelen vanaf het lockscreen. Voorheen moest je de app openen om vooruit of terug te spoelen of de vorige- of volgende-knop inhouden.

Werkt met iOS 10 en publieke beta iOS 11

Het werkt zowel in iOS 10 als iOS 11 en is handig voor gebruikers van AirPods, die niet de mogelijkheid hebben om met de afstandsbediening van hun oortjes vooruit of terug te spoelen.

spotify lockscreen gif 001
Klik/tap voor groter.

Deze onopvallende maar welkome verbetering werd gespot door OMT-lezer Jayden. Waarvoor dank ?! Ook iets ontdekt dat je met ons wil delen? Gebruik het tipformulier onder “Tip de redactie” in de footer van deze website.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  error

  Ik hoop dat ze ooit kappen met die Shuffle Play button (of ‘m optioneel maken). Dat ding is echt mijn grootste Spotify-ergernis.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Yes, shuffle is horrible. It’s true.

 • Profielfoto
  freewel

  I love the shuffle button? sorry guys

 • Profielfoto
  wouwout

  500 favoriete songs in m’n playlist, afgelopen jaren verzameld, en shuffle is heerlijk

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Casten naar je Chromecast ziet er nu ook anders uit, het coverflowwachtige scherm is verdwenen, maar nu een mooi strak zwart scherm met enkel 1 grote albumhoes, al had deze voor mij nog wat groter gemogen.