Spotify werkt aan interface voor gebruik in auto’s

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Spotify werkt aan een interface voor gemakkelijke bediening in de auto. De streamingdienst heeft al apps voor CarPlay en Android Auto, maar test ook een aangepaste interface die op smartphones werkt. Grote knoppen en stembediening staan centraal.

Enkele gebruikers van de Spotify-app voor iOS en Android kregen de interface al te zien. Ze konden de auto-modus inschakelen door op een auto-icoon rechtsonder in beeld te drukken. Er zijn ook screenshots.

Grote knoppen en stembediening

De interface bestaat uit drie grote knoppen en een overzichtsscherm. Door verticaal te scrollen, blader je door een overzicht met recent gespeelde nummers, hitlijsten en genres. Horizontaal scrol je door playlists en albums. De knoppen onderaan zijn voor het volgende en vorige nummer. Er is ook stembediening.

spotify auto interface 001
De gewone interface (links) en auto-interface (rechts) – Klik/tap voor groter.

Test binnen Spotify

Op Reddit schrijft een aantal gebruikers die de interface kregen dat het aardig werkt, op de stembediening na. Die geeft nog een netwerkfout. Of de functie snel naar de iOS- en Android-apps van Spotify komt is onduidelijk. De feedback-knop toont een formulier dat alleen met een @spotify.com e-mailadres is te gebruiken. Het lijkt daarom nog om een interne test te gaan.

spotify auto interface 002
Klik/tap voor groter.

Spotify heeft ook een speciale app voor Apple CarPlay en Android Auto, dat op entertainmentsystemen in voertuigen draait. Een aangepaste interface voor de smartphone bereikt echter veel meer gebruikers. Onlangs kondigde de dienst ook een samenwerking met Waze aan. (Zie → Navigatie-app Waze krijgt Spotify-knop)

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Q-collective

    Ik kreeg ook zo’n berichtje van “zit u in de auto?”, wat ik direct had weggetikt omdat ik vermoedde dat Spotify me dan niet meer de interface liet bedienen (“eyes on the road” etc). Zat er dus naast:p

  • Profielfoto
    plonserd

    Moest Apple nu eens gewoon Siri wat meer openstellen, dan konden we gewoon onze ogen op de weg houden en onze handen aan het stuur. Voor navigatie gebruik ik Waze, voor muziek Spotify. Siri werkt uiteraard alleen met Apple Maps en Apple Music..